Зајачко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Освен што е многу вкусно, зајачкото месо е најздраво месо најмалку масти и најмногу протеини. За див зајак незнам оти многу одамна имам јадено, ама за овие домашни што се:nesvest: , само да знаиш да го спремаш. Бидејќи чувам зајаци кај мене дома и одвечер да го оставиш во бело вино и зачини и утредента да го испечиш, абе какво свинско или телешко или пилешко.

Освен што е многу вкусно, зајачкото месо е најздраво месо најмалку масти и најмногу протеини. За див зајак незнам оти многу одамна имам јадено, ама за овие домашни што се:nesvest: , само да знаиш да го спремаш. Бидејќи чувам зајачи кај мене дома и одвечер да го оставиш во бело вино и зачини и утредента да го испечиш, абе какво свинско или телешко или пилешко.

Разликата од питом до див зајак од аспект на вкусот на месото е прилично голема.Дивиот зајак до самиот факт што е див кажува на дека е повкусен.Дивиот зајак има по богат специфичен вкус,се разбира ако се спреми добро...

Зајачко месо ми е многу убаво имам јадено 3-4 пати и многу е вкусно :>)

Зајачко месо, ама ако е од див зајак, свежо утепан, па убаво испечен, па кога ќе јадеш да ти се топи залак у уста како путер, и посебно чувство е кога ќе осетеш некоја сачма у уста.

Neznam dali ste bile vo restoranot KAMNIK , toa e najdobar restoran so divec vo zemjata i imam jadeno nekoi medaloini od zajak u sos vrganj , ima bifteci od srna i sekakvi cuda. So eden zbor ludnica

многу е убаво..ја лично многу го јадам...допага ми се..вкусно е :)

Za mene poubavo meso od zajacko nema. Ama zavisi kako ke go spremas. Sega za sega nikogas nemam receno ne na zajacko meso

Не фала, не јадам веќе. Уствари можда уште јадам, одамна не сум пробал.

hmzzz
a dali nekoj kje napise nekoja dobra recepta za pripremanje zajacko meso ?
:)
jas ednas imam jadeno vo bugarija... pred dve godini.
so tatko mi na sluzbena vecera... i toj... bugarot... mi go predlozi kako nesto mnogu dobro i zatoa probav.. i se iznenadiv... iskreno, vkusot... mhhhhhh merak :) kakvo bese podgotveno.. prsti da lizes ;)
zajce belo so okce crveno heheheh

Јас имам јадено поховано зајачко , многу убо беше ммммм.

ednas koga bev pomala probav zajacko meso,odvratno mi bese i ne kasnav veke

Ептен убаво месо кога е добро издистан со многу зачини и со добра салата е прекрасно:Башка тоа е ептен лесно месо за варење во организмот скоро секој месец јадам и тоа од див зајак:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom