Зајачко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се допаѓа зајачкото месо...само одамна не сум јадел...:(

:pov:
Неее и нема да јадам никад
Имам одбивност кон ова месо откако мое зајче што го чував 3 години го видов во тавчето на чичко ми без ничија дозвола :@

а зошто не би јаделе особено од див зајак њмњмњмњмњмњњмњмњм несто како плешко да јадете не ви е жал за пилинјата или јагнињата

Не сум пробал до сега..

еднаш на гости без да ми откријат што е пробав и многу беше вкусно (печено во фурна)
инаку дома никогаш не сме подготвиле, чувавме еднаш зајаче, ама не го заколивме од грев, туку ни беше домашно милениче, ама набрзо го снема или избега или го украде некој:(:raz:

Немам пробано, а и не би сакала.. незнам самово име ми е гадно:toe:

Не ми се допаѓа месото. Како мал имам јадено неколку пати кога татко ми че уловел некој зајак ама сега не, свинско си е свинско.

абе мајками го пече со бело винце под вршник прсти да излижеш иналу иако сум ловџија, дивиот немие нешто посебно убав, али ова кога ке го спреми мајками е фантазија а поготово, кога зајакот е негде околу 3 до 4 ипол кила тогаш се најслатки за јадење

абе мајками го пече со бело винце под вршник прсти да излижеш иналу иако сум ловџија, дивиот немие нешто посебно убав, али ова кога ке го спреми мајками е фантазија а поготово, кога зајакот е негде околу 3 до 4 ипол кила тогаш се најслатки за јадење

Од кај си ти другар? Да се договориме некогаш на зајачко да се собириме, со бело винце, со грашак и морков... Метла во глата!

од ск сум али не за долго ке си бегам назад за нагоре :)

Диво месо е жилаво и не се јаде барем според мене.

Имам пробано повеќе пати и ми се свиѓа и е многу вкусно.

Не сум пробала,а и никој нема да успее да ме натера да пробам.Неможам да го јадам тоа,незнам зошто.:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom