Зајачко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Имам пробано еднаш,кога бев мала и многу ми се допадна,мн.вкусно беше.Односно,тоа беше зајакот кој што го чувавме у двор.:pos:

Сум пробал и од домашен и од див зајак....Месото е тешко за готвењеа и е тегаво за јадење

Jas porano mnogu jadev zajacko.Tatko mi odese na lov, i sekogas nosese zajak.Lele kolku vkusno....Majka mi go pravese so svinsko mesano,oti zajackoto e suvo meso a svinskoto mrsno,i zaedno kaga ke si upijat..i toa se krcka vo rerna so saati,prsti da izlizes.
Moze ke vi zvusi grozno, ama ic ne se grizev za toa deka e zajace. Prevkusno e

јас имам јадено зајачко месо 100 пати бидејќи таткоми е ловџија и тој тепа зајаци но најубаво е да го направич каша и да се изнајдаиш

Зајачкото месо не ми е нешо посебно вкусно е невикам не ама многу ми е слично на пилешкото

Имам пробано зајачко и ми е вкусно.

Имам пробано еднаш, едно мало парченце и никад више. Одвратно ми е.:toe:

Пробав пред неколку години зајак на ловџиски начин.. јас дур ловев по полињата штетни птици со ова, дел од ловците начекале зајак. Не ми се допадна, можда зашто не беше испечен по мој вкус (да нема ни капка крв).

Па зависи како е зготвено ,и важно е да е млад зајак , зошто старите им треба подолго да се готват и се потегави.Во секој случај `да` јадам

Вчера бев на зајачко кај едно другарче, го имаше динстано, буквално да плива во бело вино. Повкусно нешто во животов не сум пробал.

Порано повеќе можеше да се начека зајачко кај нас дома...Ми беше вкусно али изглеа со тек на времето прекина да го прави мајка ми...Можам да и спомнам xD

А да се собереме на зајачко, една гурманска собиранка да напраиме?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom