Заеби да не те заебат?

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување
kLiNkA напиша:
Што мислите за ова? Заеби да не те заебат???
Дали би гледале само за ваше добро... Дали не би ви било гајле за другите, за нивните чуства???? Како би реагирале кога некој ќе ве заебе???
Со темава сакам да видам како би реагирале на горенаведеното прашање... и што мислите како би ви било кога некој би ве заебал, фино лепо и тоа без ништо да ви спомне (се ќутенката)...
Сте имале ли вакви случаи, а ако не сте ги имале како би реагирале?

Секогаш и во преден план биле туѓите чувства за мене многу битни, а пак за чувствата на оние околу мене , и да не спомнувам...понекогаш многу е лошо, посебно кога ќе станеш заебаната страна:) . Сум била во таква ситуација и фино сум се повлекла без збор. Е знае и да боли, ама тоа е...јас не сум довела никого во таква ситуација ( кажувам за блиските и оние кои ги познавам а не ми се толку блиски) и многу подобро би било кога повеќе се употребува разумот пред се друго.

abe site vikame ne nema shansi jas taka da napravam, ova ona, ali ako si staven vo takva situacija ednostavno obranbeniot mehanizam ti stapuva i si vikash pa bolje nekoj drug da plache otkolku jas. sea mozhda site ne razmisluvat taka, i ne bash u site situacii, ali toa e chovechka priroda. jas do sega imam taka napraveno ednash ili dva pati. ali zema dosta mnogu da me izvadat lichnostite od kontakt. se obiduvaa da me povredat so sekoj mozhen zdiv i zbor, i otkoga mi smachi vekje da placham za gluposti, posle 2-3 dena, fatif da vozvrakjam. odkoga vratif udar (a znam dobro da vratam), odma se povlekoa zatoa shto vidoa kako e.
taka da se soglasuvam, zaebi da ne te zaebat, no samo vo odredeni situacii koga znaesh deka nemash nekoj drug izbor i deka ako ne prevzemes nekoja merka, ke te zaebavaat dodeka se zivi. no dokolku toa mozhe da se izbegne, treba da se izbegne zatoa shto bolje nikoj da ne plachi otkolku edniot ili drugiot.

mRnO напиша:
a ako ne moze da se izbegne

pa toa vikam ako mozhe da se izbegne izbegni go...bolje i dvajcata srekjni i veseli da si zaminete otkolku eden ili dvajcata da placite. a ako nemozhe da se izbegne, bolje zaebi ti. ne znam kolku lugje i da mi kazhat deka "ne jas toa nema shansi da go napravam premnogu dobrodushen/a sum", koa ke se najdat u takva situacija na site odbrambeniot mehanizam im stapuva, i site sakat da se odbranat. ne znam koj (zdrav) chovek bi izbral toj da bide emotivno povreden namesto toj da povredi. kolku i da si fin, nesebichen, chovechkata prirod a retko koga bi ti dozvolila da bidesh sebe si vo takvi situacii (osven vo odredeni iskluchoci)

Незнам што е тоа, секогаш, цел живот гледам за доброто на другите, себе си се ставам на последно место. Тоа е тоа.:toe:

~*~

Дали би гледале само за ваше добро... Дали не би ви било гајле за другите, за нивните чуства???? Како би реагирале кога некој ќе ве заебе???
Со темава сакам да видам како би реагирале на горенаведеното прашање... и што мислите како би ви било кога некој би ве заебал, фино лепо и тоа без ништо да ви спомне (се ќутенката)...

Како гадно рационална личност, безчуствителна (според луѓето) и со дефицит на емоции од било каков вид, многу ми е лесно да се оградам од луѓето кои сакаат да ме искористат, секако ако и јас не сакам да добијам нешто од нив, па тогаш апла си компензираме.
Се грижам, само за луѓе кои ми се важни, малку се, ама за нив можам светов да го освојам само за да им го дадам на дланка, луѓе што се со мене со години кои безброј пати докажале колку многу ме сакаат и колку многу можам да им верувам.
Додека ако западнам во ситуација некој да ме зезне, обично првата реакција ми е „океј, честито“, но ако станува збор за нешто што ми е битно, тогаш ... не би било добро да се знае која кучка можам да бидам.:smiz:

Ауу многу лошо размислување. Заеби за да не те заебат? Катастрофа.
Не може вака човек да размислува според мене. Не можеш да повредиш и да не зимаш во обзир туѓи чувства, особено ако се работи за љубов. Егоистично, себично и злобно.Тоа е тоа според мене.
Не можам јас така. Не размислувам на тој начин. Секогаш гледам и на туѓите чувства, без разлика за што се работи.
Ако мене ме заебал...Па ништо го вртам грбот и одам понатаму. Со солзи, ама не дозволувам никој да си игра играчки со мене.

Сум бил заебан многу пати,и никако да се опаметам,ни на крај памет не ми текнува на такво нешто кога се дружам со некој или кога сакам некого,се си мислам ако јас на некој не му мислам лошо и он не ми мисли,ама не е секогаш така,во тој случај,раскрстувам со се и сешто раскрстувам и другарство и се.

Ако сите размислуваат така,значи многу заебани луѓе сме:) Неможе да заебеш некој шо го сакаш.Тие што ги сакам секогаш ги ставам пред себе и не би си дозволил да ги повредам на било каков начин. Што ќе правам после ако си го изгубам лижавчето? :) Многу се нервирам кога некој се нервира ради мене. Особено Вампирчето. А во случај мене да ме заебат....Незнам.Ми се нема десено до сега некој близок да ме заебе и недај Боже да ми се деси,али у таков случај...шознам.Од прво нема да ми се верува ваљда а за после незнам.Ќе ме степаат некои шизофрении :)

Глупо ми е то „заеби за да не те заебат“..Шо, ќе си го потрошиш животот огорчувајќи се, и гледајќи кој попрво да заеби? Малце глупа и злобна работа..
Обично живеам по правилото Не го прави тоа што не сакаш тебе да ти го направат. Како би било да заебам некој, а претходно мене некој ме заебал..Па знам како сум се осеќала и колку гадно ми било, и сеа да го направам истото на другиот? :nenene:
Нека ме заебат. Самите си прават штета, не мене. Јас ќе имам искуство плус, нив ќе им се собере злоба во срцето.

Mnogu stres e toa "zaebi da ne te zaebat",mnogu nervozi...Ic ne pocnuvaj nesto so takov strav,oti ke pocnat da ti se pricinuvaat razni raboti...ke pocnis da slusas "glasovi":pos2::pos2::pos2:....a Isak go slusase Avrama,a Ljubco slusase glasovi....

Повеќе преферирам ...Немој да ме заебаш оти после ќе те доебам до смрт.:vozbud:

Воопшто не е сеоодветно да се употребува ова средство како превентивна мерка бидејќи не сите го заслужуваат. Очите 12-ка, ако те заебат слободно може да превземете процес на реталијација односно ако те заебат заеби ги и ти. Затоа што колку што е битна коректноста толку е битен и карактерот и себепочитта.

Ако сите почнеме да заебуваме за да не не заебат ова ќе се деси:сите луѓе во врската нема да дозволат да стекнат доверба во партнерот, ќе се сомневаат во него при најмало несогласување ќе заебат. И нема да имаат обзир на тоа што било причината за несогласувањето, и нема да и дадат шанса на љубовта и на хемијата да продолжи, следува: потешко ќе се влага во врска, следува нема да има врски и нема да има љубов!!! (лелееее до кај стигнав :))
Постојат луѓе што се склони кон заебување и затоа треба добро да ги проценуваме луѓето, ама да им дадеме шанса да се покажат какви се. Ако не заебат, јебига знаеме каква е љубовта, сите сме се заебале и сите постојано се заебуваат. Ќе најдеме и мораме да најдеме начин за да преболиме... Ризик јак, мила душа... и да погиниш колку можеш ќе се спасиш :pos::pos::pos:

Cel zivot mi go kazuvaat toa povredi za da ne te povredat, zaebi da ne te zaebat, i se e taka, mozebi od sega ke pocnam taka da pravam no seuste ke se protivam so CELIOT SVET koj ke proba da mi zborni nesto za licnosta so ja sakam najmnogu na cel svet, i taa e edinstvenata vistinski edinstvenata licnost na koja BEZUSLOVNO i veruvam bez razlika na se. Se nadevam deka nikogas nema da se razocaram i ke se isplati mojata doverba

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom