S
smexy
Гостин
Продавање ветер и магла е уметност, и способност што ретко кој ја поседува.
Hustler по дефиниција е aggressive entrepreneur.
Во превод, агресивен претприемник.
Ако незнаеш што е претприемник, ја ќе ти кажам
Претприемник, по дефиниција, е иновативен човек кој е способен да креира нешто ново и револуционерно и успешно да го пласира на пазарот.
Што значи, за да се одвоиш и за да успееш, капитализмот ти налага да бидеш креативен, динамичен односно приспособлив, способен и агресивен.
Односно, за да успееш, капитализмот те тера прво да сфатиш дека си нај интелигентно животно, но си животно, а кај животните постои, нали, food-chain, а нали, најсилните се на врвот на најслабите на дното. It's just how things work.
На крај краева, ако е толку лесно да hustlaш, why I don't see you hustling?![]()
Значи текстописците на Џастин Бибер се револуционерни и иновативни?

Сепак, тој успешно е продава.
Јас колку што можам да заклучам, тие претприемници се револуционерни во начинот на продажба, али не и во самите производи.
Они знаат истиот компир да ти го продадат под 10 различни имиња за 10 различни цени.
Не hustlam пошо не знам, јебига ја на пример сакам да знам музичка теорија пред да компонирам.
А и не ми е таа улогата, на некој начин ја сум производот, а компирот сам не се продава исто ко што претприемникот не свири бенџо или виолина