Заборавив!

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Често ли ви се случува да заборавате определени работи? Дали се тоа ситни работи, или можете и да забегате па да заборавите некои поголеми ствари?
Мене често ми се случува да заборавам...Ми се има случувано да заборавам родендени на блиски луѓе. А секојдневно си заборавам каде сум оставила клучеви, пари и сл. Колку за пример за оние секојдневни ситни заборавања, колку пати после излагање од дома, се прашувате дали сте заклучиле или да не случајно останала пуштена рерната?

Ухххх добро е не сум бил само јас изгубен случај ..... Све заборавам .... нешто ако сум договорил,клучеви дома заборавам и ко ќе дојдам до пред врата на работа ќе видам дека ги немам па пак до дома и пак на работа и после сум каснел .... е ај де, пари по џебови, љуѓе со кој што сум излегол итн
Ептем заборавам

Ухххх добро е не сум бил само јас изгубен случај ..... Све заборавам .... нешто ако сум договорил,клучеви дома заборавам и ко ќе дојдам до пред врата на работа ќе видам дека ги немам па пак до дома и пак на работа и после сум каснел .... е ај де, пари по џебови, љуѓе со кој што сум излегол итн
Ептем заборавам

:oftopic: Зошто бе Гего изгубен на толку години?:wink:
Си се прашал ли зошто доаѓа заборавеноста па да се поправиш?:helou:

Сум прилично заборавена на моменти.Некогаш заборавам и кој ден е,кој датум,стално нешто барам.
Ама добро не сум сега ни ептен замаена.

Ухххх добро е не сум бил само јас изгубен случај .....
Не се теши. Ти си посебен изгубен случај:pos:

Мнооогу ретко ми се случува да заборавам нешто и биле некои ситници. И сум ги мрзела тие заборавања, веднаш се чувствувам како неодговорна, а тоа страшно ме нервира.
Родендени и такви работи не заборавам, а башка што за секој случај си ставам во Events на мобилниот.

Не можам да се пожалам, ме служи добро меморија. Често ми се врти во ум нешто што треба да направам, секогаш си се потсетувам.

:oftopic: Зошто бе Гего изгубен на толку години?:wink:
Си се прашал ли зошто доаѓа заборавеноста па да се поправиш?:helou:
Не знам од кај доаѓа заборавеноста ама јас ја имам прилично .... и точаци имам заборавано и што уште не
Годините ако не се во прашање ( 23 имам млад сум уште :vozbud: ) изгледа од роѓење си сум изгубен :pipi:

ae шо заборавам да заклучам ама иронијата е коgа ќе заклучам и да си обујам патките го заборавам клучот на квака :)

Mи се има случено неколку пати да си ја заборавам слободната дома,таман да се качам во автобус оп ја нема,и ајде рикверц дома и полсе пак дремење на автобуска,или пак клучевите да си ги заборавам негде па да неможам да си влезам дома,родендени и слични работи не заборавам не поради друго си имам римајндери ставено на телефонот :icon_lol:

jas za se sto treba da ne zaboravam si stavam reinder na mob i odlicno funkcioniram.za sekoj slucaj iako obicno retko zaboravam . ednostavno retko zaboravam nekoja bitna rabota. A za nesto kako klucevi, mobilen pa normalno e deka se slucuva , ke se zazboris , ke se zaneses so nesto i op si izlegol od doma. Ali toa ti e najnormalna rabota.:smir:

Секогаш мора да заебам нешто да заборавам дали е дозволата дали електронскиот индекс ке го заборавам па за џабе идам на факс а најсмрт ми е кога ке ја заборавам кредитната картичка а ми требаат пари во град е тогаш мрднувам од нервоза.

Eeee si me pogodila so temava, Natural! :) Ne da zaboravam, ne znam od kaj da pocnam!!!! Najmnogu zaboravam kade sum gi ostavila rabotite niz doma: najcesto molivcinjata i maskarata, posle nebroeno mnogu tetratki, penkala, obetki, marami, parcinja obleka... ama niz doma e taka da ne e mnogu strasno (osven sto gi naogam koga veke ne mi trebaat). Me raduva sto nikogas ne sum gi zaboravila ili izgubila mobilniot, klucevite, licnata karta i dozvolata: so eden zbor najbitnite raboti sum se naviknala sekogas da znam kaj se... E sea za nivna smetka cigarite i naocarite uvek ginat :)
Od nematerijalni raboti, mi se slucuva da zaboravam da napraam rucek, da i pustam boljer na majka mi (a za mene nikad ne si zaboravam:)), da zaboraam deka imam test/isprasuvanje/lektira/domasno za utre, da zaboraam da se javam na nekoj, da zaboraam deka imam dogovoreno kafe so nekoja drugarka... u posledno vreme nemam apetit i zaboravam da jadam :S, posleee mnogu cesto zaboravam USB-a i toa ke da e toa... Kaj i da e ke mi tekne use nesto pa ke si dopisam :)

Ретко ми се случува да заборавам нешто,ама кога ќе ми се случи после тоа има големи последици:kesa:А за родендени,датуми,не,тоа не заборавам и не ми се ставени во моб.едноставно,ги памтам:pipi:

Zaboravam ali ne mnogu. Onaka mi se slucuva da zaboravam rodenden ali retko i sekad se izvinuvam.A inace nekad si zaboravam i namerno:kesa:

Многу ретко ми се случува да заборавам нешто, паметам дури и најбанални работи за кои знам дека никој не се сеќава. Не ми треба да запишувам во телефон или нотеси за да знам што треба да извршам или да не заборавам одреден настан.
Ми се случувале неколку пати од расеаност, си го заборавив велосипедот кога се враќав од тренинг, сум си заборавала палто, чадор и слични работи во училница, ама се враќав си ги земав пак и ништо страшно. Инаку и јас го имам она чувство на неодговорност ако не завршам одредена работа што сум ја ветила и секогаш внимавам да не заборавам.

Многу ретко заборавам. Еднаш или два пати ми се случило да заборавам клуч и тоа било се. Мислам дека сум премногу неодговорна ако заборавам да однесам нешто што сум ветила.
Родендени и телефонски броеви знам на памет, уште првиот миг кога ќе ми кажат. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom