Заборавив!

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сум на цело забраван.Еднаш заборавив да исклучам бојлер и цела ноќ си греел...и струја трошел цела вечер, ама добро што не сум се запалил.

во последно време неколку пати си ја заборав јакната.ќе се спремам за на факултет,мп3-то на уши,онака забрзан и... гад дем па ја заборавив јакната.а често се случува и тоа дали сум заклучил.

Се трудам,стварно се трудам да не заборавам. Порано бев ептен летната,тоа и го препишувавна адолесцентната фрка. Денес почнав да се поправам.Почнува се почесто да ми текнува што ми кажала мајка ми,што треба да му завршам на татко ми,а пред некое време ни на крај памет не ми доаѓаше.
Секако,заборавањето е резултат на тоа колку си ставаме на памет што ќе ни каже некој,или пак колку си го ставаме на памет тоа што ни е основно и не претставува само исполнување на некое лично задоволство.Секако,зборувам за млади и здрави луѓе кои немаат проблеми со психичкиот живот.
За оние кои се наоѓаат себеси како огромни заборавачи. мислам дека треба малку повеќе да се позамараат со мислењето и барањата на блиските,оти навистина е бљак кога ќе изневериш некој што очекува од тебе-само затоа што си заборавил.

Датуми не заборавам дури и сосема небитни памтам но затоа во секое друго поле надоместувам, а нешто што ми е најизразено е тоа што фаци воопшто не памтам и многу се нервирам од тоа, колку пати и да ми покажат некој и ми потенцираат нешто за него, ми кажат нешто за него јас попрво би ја запамтила приказната врзана со него а фацата мноооогу тешко али јеби га таа е:toe:

pa so znam,ne sum bas neso mnogu zaboraena,ama se desavalo da zaboravam nekad neso....na pr.da iskocam i posle 5min da se vratam do doma da vidam dali sum zaklucila zs ne mi teknuva,taka nekoi sitni raboti...

pa ti sega da mi kazes jas da se svrtam ke zaboravam i zatoa ima najmnogu vikanje po doma...
samo budala moze da se kacuva 3 pati do 5ti sprat zatoa sto site tie tri pati ja zaboravil kreditnata.... a normalno nema skrsen denar v dzeb... pamtam banalni raboti... i rodendeni ali ko ke dojde denot pak zaboravam...
i normalno se razbira deka pamtam so kogo imam dogovoreno izlaganje kafe ili takvi raboti... testovi povtoruvanja toa komplet se brisese.. domasnite isto taka.. sreka sto ednas na dva meseci sega imam kolokviumi

Zaboravam da go izvadam na vreme i zatoa kako preventiva go vadam pola saat porano

па обично не заборавам али ми се дешавбало а кога сум заборавала макар и за ситници било од преоптовареност со грижи...

Толку често што веке станав познат по тоа.Аман,не сакам да заборавам,жими мене,ама не знам,колку и да се трудам да запаметам нешто,си оди од мозокот.Отсега ке зеам и ке пишуам.

И јас сум на цело забраван.Еднаш заборавив да исклучам бојлер и цела ноќ си греел...и струја трошел цела вечер, ама добро што не сум се запалил.

:pos: И мене ми се има десено ова...

Заборавање чадор по училници ..е тоа ми е No.1.
инаку си се знам колку сум си изгубен , и како превентивна мерка...клучот ми е врзан на вратот како на прво одделнче.исто и паричникот, а едно време и мобилниот го врзував....како сум тргнал , ќе си врзам едно јаже у двор ....другиот крај кај мене у џеб, и ќе шетам по градов,за у случај да не се загубам да знам како да се вратам назад

во последно време мн често ми се случува да заборавам некоја работа било ситна или голема..незнам многу сум расеана:kesa:

Па се десило не да не се случува, али паметам и принцип, е сега ситници заборавам, луѓе сме. Гледам да паметам, ама кога мозокот ти работи 24 на саат ќе заборавиш нешто.:toe:

аххх... дури ми е срам да го почнам моето “излагање“ на темава... многу си ја заборавам мислата, ако не ја кажам веднаш штом ќе ми ткне,и` велам збогум... не знам зошто... ваљда затоа што апсирбирам секакви ситници, работи кои што не се важни, ама ич... а посебно заборавам што треба да направам, како одење у продавница, шетање на кучето, да гледам некој филм на ТВ, се дешава и родендени да заборавам... благодарение на развиената технологија мобилниот ми врши одлична работа, мада шо и еден мобилен изгубив... потсетници за се и свашта (ако ми го чита некој-ќе ми резервира кревет у бардовци), во забелешките истотака... ми текне ли нешто одма пишувам во него... порано бев зависен од мобилниот, во однос на организациајата на мојот живот... пополека се осамостојувам...
некогаш на шала велам дека имам алцхајмер во почетен стадиум :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom