За врска / брак

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Абе види вака бракот е институција и уствари нее битно со кого си у брак пошо кога ке влезеш во истиот исто ти се фаќа националноста али ај да видиме шо вика чичко јонче за бракот

Ova e samo eden del od povolnostite za koi mi tekna vo momentot. Taka da ne bi rekla deka ovde si rob. Naprotiv, eksploatacija postoi za zal kaj nas vo Makedonija.
Експлоатација постои и ќе постои и на западот и во Македонија.

Инаку што се однесува до брачен партнер, тоа ќе биди македонка, затоа што гледам како се воспитани западњациве и како го живеат нивниот живот.

Кога видов човек на 50 години, со 2-3 деца, живее со неговата девојка (не жена) и кога видов 27 годишна девојка која има 7 деца, сите од различен татко... многу ми стана јасно дека американците немаат фамилијарни вредности.

Druga nacionalnost moze nekako d aprojde ali drugo vera nikako

И јас не би со некоја од друга вера.Јас не би ја менувал својата а и не би барал од некоја да ја смени зашто знам што значи мојата вера за мене и не би барал такво нешто.Има убаи моми христијанки гооолем избор

И јас не би со некоја од друга вера.Јас не би ја менувал својата а и не би барал од некоја да ја смени зашто знам што значи мојата вера за мене и не би барал такво нешто.Има убаи моми христијанки гооолем избор
i pokraj toa so vikaat LJUBOVTA NE POZNAVA GRANICI hahah ,mene ova tvrdenje ne bas mi se sovpagja so realnosta i denesnoto opstestveno mnenie,a i baska od svoe poubavo nema:toe:

сакам со Македонка,ама како шо тргнале реформите ќе морам со нешто од странство :pipi:

Nema vrska dali sum epten po verata ili ne sum,ednostavno moeto mislenje e takvo

Шо има тогаш да те замара тоа? Или си латентен (рецимо) исламофоб? Мора да знаеш дека ни вистински муслиман не би посегнал по брак со тебе. Ти неверничка со некој неверник, така ќе си парирате. Пофлексибилно мало...

Хипотетички пример земи христијанин и земи муслиманка, си се свиѓаат ама џабе општеството е такво може и ништо нема да бидне. Стај ги на пуст остров.....хм не верувам дека ќе им смета. На крај краева луѓе сме сите гледано од билошки аспект.

Абе да донесат неколку чартер летови со швеѓанки,данкињи, неколку возови со чехињи,украинки ќе удрите format file ни нација ни религија ќе се види хахахах

Шо има тогаш да те замара тоа? Или си латентен (рецимо) исламофоб? Мора да знаеш дека ни вистински муслиман не би посегнал по брак со тебе. Ти неверничка со некој неверник, така ќе си парирате. Пофлексибилно мало...
Recimo da sum Albanofobik povekje a ne islamofobik,a i toa do nekade moze da se kaze,a inace znam mnoguuu za vasata vera i znam deka musliman so musliman e dozvoleno ali ako gledas taka i vo hristijanstvoto e isto,i jas toa go poddrzuvam,ne treba da se mesaat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom