За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Машинка побрзо и поефикасно ми е....(не дека имам којзнае каква брада,ама некако машинката за разлика од бричот ти гарантира леснотија во бричењето и во иднина)

И ја пробав еднаш пред 5 години со машинка од дедо ми (чехословачка, стара преку 25 години) и бев ко недобричен. Али, технологија иде непред! : )

Кога сме кај старите чехословачки, си купив нешто им сродно - полска машинка ама од новата генерација.:)

Цената и е 20 евра, досега не сум бил позадоволен.

21615182_2.jpg

Без тинтириминтири кремови, пењи, пасти и сл. глупости.

Сепак стариот добар брич е подобар :)

Кога сме кај старите чехословачки, си купив нешто им сродно - полска машинка ама од новата генерација.:)

21615182_2.jpg

во канада ги имаа пред 7-8 години јас како знам...башка тоа

како бе 20 евра????? тука се 80 - 100 јура! ножевите се само 5-60 евра

инаку јас користам машинка за шишање..и многу сум задоволен..да добро чувте за шишање место за бричење

Машинката пошто имам густа брада која мора да ја бричам секој ден:tapp: Ако ја запуштам малце тука е стариот добар брич:wink:

Не сакам машинка, како прво не ја сече брадата од самиот корен и пак се гледа. Бричот е најдобар, нормално не од Бик:).

Не сакам машинка, како прво не ја сече брадата од самиот корен и пак се гледа. Бричот е најдобар, нормално не од Бик:).

точно така..али добиваш брус вилис изглед гратис...мушко ли си срегеј ли си

Каде ја зема и колку пари ?

1000 денари филипс, техно маркет....

во канада ги имаа пред 7-8 години јас како знам...башка тоа

како бе 20 евра????? тука се 80 - 100 јура! ножевите се само 5-60 евра

инаку јас користам машинка за шишање..и многу сум задоволен..да добро чувте за шишање место за бричење

Можеш и на интернет да ја најдеш, толку е 20е нова.

Тука им е фабриката, распознаена марка си се меѓу бившите држави на источниот блок и нема зима за нив.

Користев машинка за шишање меѓутоа кога ептен ќе се запуштев, сепак на работа ме обврзуваат глупи кодекси па морам да бидам асално бричен. Сеуште си ја користам машинкава за шишање за бекембардите и мовта од тилот, некад со тројка ќе си поминам и доле да освежам ситуација :)

21615182_2.jpg

Имам ваква слична, со 3 кругови и некое фенси име шо го рекламираат.
И едноставно не ми е кејф. Брич си е брич.
Сепак мислам дека бричот е подетален иако треба да му се одвои 5 минути повеќе.

Немам некоја брада брада, но бирам брич.

машинка зависи кј може да користи.. обично ги користат за помеки влакна односно мека брада и кратка... ја на приемр сум пробал 5 6 пати со машинка и едноставно МЕ КУБЕ БЕ !!! боли да му ебам матер.. си зеам жилет си го стаам на машинката(не е електрична .. така се вика оваа класична со жилет) и си терам.. најубаво бричење дефинитивно...

Никој неможе да ја оспори деталноста на бричот, неможе ништо да го замени во прецизноста.

Меѓутоа постојат нови гаџети, многу помошни, кај кои предноста е што не ја “дерат“ кожата, не ја иритираат, не предизвикуваат внатрешни влакненца на брадата, нема отворени рани, за разлика од бричот, додека бричењето е многу побрзо, без ѓубре, а во секое време и место.

Досега сум имал 2 машинки и неможев да ги користам бидејќи ме кубеа, ама треба да си ја најдеш 'својата' која ќе ти одговара.

Машинка ,веќе две години. Неќам кога ми е скроз мазно лицето :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom