За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

1000 нешто до 2000 и нешто пакување две сечива во Зегин гледам на нивниот сајт.

И ова е скапо ама веројатно претпоставхвам тераат повеќе време сечивата од на Gillete.

Ми се свиѓа што One blade можеш и на суво бричење кога те мрзи да ставаш гелови/пеи и кога брзаш негде.
Zemi si od buvljak ili zeleno pazarce eden metalen bric, kupi si zhiletcinja u edna pakovka ima 5 takvi, edno 100-150 denari se. Zashtrafi go i edno takvo zhiletce ke ti trae 3-4 efektivni bricenja. Em i bolje ke ti raste vlaknoto na bradata i brkot. Nema da imas brk kako na som.

Ништо веќе не е евтино. Ова Gillete особено Fusion 5 птроните се стварно скапи.

Гледам има патрони копии на Temu евтини ама па не ми се ризикува од таму да купам тоа да не има иритирање кожа и такви некој работи.
Јас користам Фјужн 5 едно 15 год. и не само што се 10 пати поскапени туку и квалитетот и трајноста им е десеткуван.
Иам нарачано од алиекспрес 4 заменски патрони али беа полоши од патронот кои го имав користено со месеци и така од а сите отидоа у канта не вредеа и џабе да ти ги дадат.

Jas koristam one blade pro(modelot so malo ekrance sho pokazuva baterija) veke 3 godini i zadovolen sum. Dojde so dve seciva i gi nemam smeneto a se bricam obicno na 2 nedeli.

Како три години не си ги сменил? Со две бричења неделно вели да се променат сечивата на четири месеци. Нели се поцрнети и отапавени сечивата? One blade ја го користам само за интимниот менскејпинг бидејќи не е добар за формирање подолга брада.

Како три години не си ги сменил? Со две бричења неделно вели да се променат сечивата на четири месеци. Нели се поцрнети и отапавени сечивата? One blade ја го користам само за интимниот менскејпинг бидејќи не е добар за формирање подолга брада.
Jas go koristam samo na suvo i ne se pocrneti ili istapeni. Kolku traat valjda zavisi i od gustina i debelina na vlakno na brada.

Да ми препорача некој добар safety razor, по можност да го има на temu.

Го користам king c gillette, safety razorot, но ми треба некој со по close shave.

Да ми препорача некој добро сапунче за бричење (освен arko, зошто го имам) и од каде да го набавам.

Ова го зедов од temu, ама не ми праи ќеиф.

20250816_142856.jpg

Немаш тука друг сапун. Додуша на зелен пазар имаш и оној плавион турски сапун, ама не е нешто.
Најблиску од Србија, па преку камионџии носеле, ама не сум пробал искрен да бидам.

Немаш тука друг сапун. Додуша на зелен пазар имаш и оној плавион турски сапун, ама не е нешто.
Најблиску од Србија, па преку камионџии носеле, ама не сум пробал искрен да бидам.
Моментално го користам плавиот Турски и ми се допаѓа, во комбинација со погоре наведениот, spiced vanilla.

Јас се бричам на секои два дена, и од мене имаш препорака за : Хабана (или домино) кремата, и палмолајв крема(сакаш со ментол, или другата да те лади), топ средства за бричење.
Здравје, следно ми се нивеа кремите ми ги пофалија.

Да ги известам сите љубители на жилет и сапун/крема за бричење, дека преку жирафа мол, може да се купат различни производи.
Сега да пробам и јас proraso конечно.

Решив да не се бричам веќе скроз туку само да ја средувам брадата од време на време кога ќе порасне. Имам Gillette Fusion 5 ама премногу брзо се трошат патроните/сечивата а се бричев на секоја една или две недели. Искрено многу

Некој пробал од тримерите Philips oneblade 360? Гледам дека имаат и за скратување на брада и за бричење на суво и влажно. Читав коментари како брзо се трошат сечивата за бричење
Некој искуство да пише ако користел.

Ми се допаѓа кај таквите тримери што имаат и за бричење барем колку толку да избричиш некој делови.

Решив да не се бричам веќе скроз туку само да ја средувам брадата од време на време кога ќе порасне. Имам Gillette Fusion 5 ама премногу брзо се трошат патроните/сечивата а се бричев на секоја една или две недели. Искрено многу

Некој пробал од тримерите Philips oneblade 360? Гледам дека имаат и за скратување на брада и за бричење на суво и влажно. Читав коментари како брзо се трошат сечивата за бричење
Некој искуство да пише ако користел.

Ми се допаѓа кај таквите тримери што имаат и за бричење барем колку толку да избричиш некој делови.
Abe turi mu takvoto i na nego. Nov zhilet koshta kolku pola aparat .

Ima vejche 2 Godini si koristam svetsko chudo kupeno na bit Pazar za 500 denari. VGR Trimmer

Brka rabota kako ludo , 5 min sreden! Ni zhileti ni isechen ni iritacija na kozha nishto.
Polnenje ednash na 4-5 meseci
Posle brichenje lich kako vcera da si se brichel so zhilet a ima na YouTube i finti kako da se modificira da bidi na Nula ama mene arno mi e i vaka.

Abe turi mu takvoto i na nego. Nov zhilet koshta kolku pola aparat .

Ima vejche 2 Godini si koristam svetsko chudo kupeno na bit Pazar za 500 denari. VGR Trimmer

Brka rabota kako ludo , 5 min sreden! Ni zhileti ni isechen ni iritacija na kozha nishto.
Polnenje ednash na 4-5 meseci
Posle brichenje lich kako vcera da si se brichel so zhilet a ima na YouTube i finti kako da se modificira da bidi na Nula ama mene arno mi e i vaka.
Брат ми го има овој одличен е врши супер работа.

Не живееме заедно па треба често да кружи а јас ако би се решил да купам би сакал нешто да е комбинација во едно брич и тример.

Брат ми го има овој одличен е врши супер работа.

Не живееме заедно па треба често да кружи а јас ако би се решил да купам би сакал нешто да е комбинација во едно брич и тример.
Go imam Philips 5000 series i ne e nishto posebno. Mene mi e omilen ovaj od 500 denari. Stvarno super mashinche za parite izmisleno.
I pred se super kvalitet

Back
На врв Bottom