Е време беше и на Џони да му дојде редот.
Искрено мислев дека веднаш после Бред ќе го ставите.
Џони е актер кој што направи толку многу трансформации, успеа да портретира секакви ликови, од татко што ќе направи се да ја ослободи својата ќерка, па се до налудничавиот пират Капетан Џек Спероу. Беше и писател и агент и детектив и режисер и што уште не. Секоја улога одиграна до совршенство, во секоја целосно се внесува, обично бирајќи несекојдневен лик кој е доста тежок за портретирање.
Еден член знам еднаш пиша и да е полнач пак ќе е одличен.
Кариерата му ја обележа соработката со Тим Бартон, едно од најдобрите нешта што се случија во филмската индустрија.
Прв изгледан филм со него ми беше Sleepy Hollow. Од тој момент станав негов верен фан.
Меѓу омилените филмови ми е Edward Scissorhands, каде Џони е молчаливото и добродушно момче кое место раце има ножици. За да може да се спреми добро за улогата, Деп ги гледал филмовите на Чарли Чаплин.
Обожавам да го гледам и како Џек Спероу, најлошиот пират за кој сме слушнале (но сепак сме слушнале

). Секогаш успева да ме насмее до солзи.

Други филмови кои ги обожавам се Secret Window, The Libertine (wot морам да ти кажам дека филмов е доста потценет

), Finding Neverland, Donnie Brasco, Blow.... ма сите!
Следни филмови што ги чекам - Rum Diary и Dark Shadows.
И да... да не беше актер, сигурно ќе беше рок ѕвезда.