Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Џони Деп неможи да глуми лошо. Во секој филм е цар, и поради тоа филмо е уште подобар. а досега лош филм со џони немам гледано

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Е време беше и на Џони да му дојде редот.
Искрено мислев дека веднаш после Бред ќе го ставите. :)

Џони е актер кој што направи толку многу трансформации, успеа да портретира секакви ликови, од татко што ќе направи се да ја ослободи својата ќерка, па се до налудничавиот пират Капетан Џек Спероу. Беше и писател и агент и детектив и режисер и што уште не. Секоја улога одиграна до совршенство, во секоја целосно се внесува, обично бирајќи несекојдневен лик кој е доста тежок за портретирање.
Еден член знам еднаш пиша и да е полнач пак ќе е одличен.
Кариерата му ја обележа соработката со Тим Бартон, едно од најдобрите нешта што се случија во филмската индустрија.

Прв изгледан филм со него ми беше Sleepy Hollow. Од тој момент станав негов верен фан.
Меѓу омилените филмови ми е Edward Scissorhands, каде Џони е молчаливото и добродушно момче кое место раце има ножици. За да може да се спреми добро за улогата, Деп ги гледал филмовите на Чарли Чаплин.
Обожавам да го гледам и како Џек Спероу, најлошиот пират за кој сме слушнале (но сепак сме слушнале:pos: ). Секогаш успева да ме насмее до солзи. :)
Други филмови кои ги обожавам се Secret Window, The Libertine (wot морам да ти кажам дека филмов е доста потценет:D), Finding Neverland, Donnie Brasco, Blow.... ма сите! :pipi:

Следни филмови што ги чекам - Rum Diary и Dark Shadows.

И да... да не беше актер, сигурно ќе беше рок ѕвезда. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.250
:pos:

Иначе најпотценет филм со Depp - The Libertine.
Шала на страна, кога имаш харизма во се' си добар.
Rango го гледав последен каде позајмува гласот и баш на тоа се чудев, специфичен глас полн со харизма.
Најweird looking ми е во Ed Wood. Koja фаца ја има само. Инаку во комбинација со Burton.. :cuc: a oвој па си ја има Bonham Carter.. what a bunch of weirdos. Sweeney Todd тука да се спомне, не верував толку да уживам во мјузикл.

Единствено негледано од човеков коe ме чека многу време е Dead Man.

С

сашенко

Гостин
Џони Деп неможи да глуми лошо. Во секој филм е цар, и поради тоа филмо е уште подобар. а досега лош филм со џони немам гледано
И јас се слагам со ова.Во сите филмови каде го имам гледано одлично си ја игра улогата.Инаку Деп ми стана еден од омилените актери после Blow.Го обожавам тој филм и милион пати го имам прегледано, и мислам дека уште толку пати ке го гледам во иднина.Со Џек Спероу ме пресмеал како никој до сега :pos:и мислам дека е роден да го игра тој мрднат пират.Ептен го обожавам човеков ама сепак немам многу филмови гледно од него.Следни на листата ми се Rum Diary и тој со џоли туристот па после планирам да погледам нешто постаро од него и да надокнадам.Животна улога Џек Спероу според мене..

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
moj omilen akter , uste od vremeto na CRY BABY koga luduvavme po nego so drugarkite:) ahh taa bebeska faca,tie topcinja na obrazite koga se smee
denes veke go cenam po negovite brilijantno odigrani likovi vo NINTH GATE, BLOW ,SECRET WINDOW , ASTRONAUT'S WIFE, DON JUAN DE MARCO etc....darba za celosna transformacija na likot, znae da mi go zadrzi vnimanieto na sekoj negov film , pa makar i tapa da e filmot ke go gledam samo radi nego.
pa koga ke se setam na toa posterite izlepeni po zidovite od sobata, abe ludilo...edno vreme znam duri i portret mu crtav:) samo ne znam dali go cuvam ... treba da go pobaram.
Sala na strana tipot mi e zakon glumec

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
според мене дефинитивно најдобар актер во последнава деценија! нема подобар.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Му ги преферирам постарите филмови, посебно What's eating Gilbert Grape, Fear and loathing in Las Vegas и Blow.

А

Анноун

Гостин
Многу добар актер. Ама си има вкус и за жени да бидеме искрени. Според последните информации , ја заебал сопругата за Ева Грин . А како не би , тие цицки се неодбивливи !

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.761
Поени од реакции
1.049
Џони е одличен актер , и кај него ме бендисува тоа што најчесто игра необични ликови ... според мене најдобри улоги му се во Fear and loathing in Las Vegas , Деветтата порта и Едвард Ножицоракиот ( ако добро го преведов :) ) ... а да ќе го заборавев и Arizona dream ... во Пиратите не му е лоша улогата но сепак не е на ниво од овие филмови кои ги спомнав предходно ... останатите улоги во филмовите ( со исклучок на филмовите од Тим Бартон ) му се така-така .
П.С. За срамота , ја заборавив неговата одлична улога во What`s eating Gilbert Grape .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Неколку блиц интересни факти за Џони Деп кои ми текнуваат во моментов:

- Кога прв пат дошол во ЛА се прехранувал така што продавал пенкала по телефон.

-Неговиот прв брак со тогашна шминкерка ќе се покаже како клучен за неговата кариера. Жената го запознала со Николас Кејџ ( да не му се верува на човек дека Кејџ е заслужен за нечија кариера), кој му помогнал да влезе на неколку аудиции и останатото е историја.

-Кога прв пат им го презентирал ликот на пијаниот пират Џек Спероу на филмските продуценти, луѓето барале одма да биде отпуштен сметајќи дека Џони ќе го уништи филмот. Патем ликот на Џек Спероу, Џони го изградил врз основа на рокерот Кит Ричардс, кој многу го почитува.

-1997 година беше ми се чини, Џони го направи првиот и досега единствен скандал, демолирајќи хотелска соба во бес предизвикан од тогашната врска со Кејт Мос

- Пред некоја година ќе загинел во авионска несреќа кога моторите на авионот со кој приватно се возел престанале да работат додека надлетувал над океан. За среќа прекинот траел кратко инаку биле на раб на трагедија.

- Џони Деп никогаш не мислел дека ќе биде актер. Отсекогаш сакал да биде рок ѕвезда, музичар.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Џони Деп е ѕвезда која никогаш не го исполни потенцијалот, за мое разочарување. Немам никакви замерки на актерот, напротив, но жал ми е што не направи кариера со посериозни филмови, кои би му дале една сосема поинаква димензија. Мојата поента најдобро ја илустрира IMDB, отворив да ги читнам уште еднаш сите негови филмови и одма го забележав она што одамна го мислам, прикажано графички:

johny.JPG

Забележувате веројатно: јунак во детски филмови, бајки и приказни... Има и други, како Charlie and the Chocolate Factory, Finding Neverland итн... Нема ништо лошо со тоа, но кај него е премногу изразено. It's like: ќе снимаме фантазија - јави му на Џони.

Најмногу ми се допаднаа негоите улоги во Guilbert Grape и DonJuan DeMarco, филмови кои многу ги сакам. Последен негов филм кој го гледав беше Public Enemies, филм кој го упропастија сценаристите и режисерот, остана солиден филм а можеше да биде филмиште.

Му посакувам посериозни, покомплетни улоги, би сакал да го видам во некоја добра драма или трилер/мистерија.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
Горе долу сите се сложивме дека Деп е актериште, па овој пат дискусијата ја менувам со една малку поинаква личност. Кога мислам поинаква, сакам да кажам дека луѓето немаат едно мислење во целина и не фаќаат една страна околу актерот (скоро сите форумџии) како во случајот за Деп, туку за овој актер има многу поделени мислења.
За некои е смешен, за други е обичен, трети го обожаваат, четврти не можат да го поднесат.

Адам Сендлер.
Ко што е редот тој што ја отвора дискусијата да каже мислење, јас лично отсекогаш сум го сметал Адам Сендлер за трагичар него за комичар. Исто како и Робин Вилијамс. Овие двајца повеќе ми одговаат во трагични улоги него во некои комедии.
Иако воглавно филмовите на Сендлер се горе долу класифицирани како комедии, најдобрата негова улога мислам дека му беше во Reign Over Me. Фантастичен филм, предлог од мене да го гледате што побрзо.

Од друга страна му ги сакам Happy Gilmore, The wedding singer, Anger Management и Punch Drunk Love.
Од трета страна не го сакам You don't mess with Zohan (најгрдиот филм на Сендлер воопшто).
Од четврта страна го обожавам Click. Кој не заплакал на него сигурно уште се сомнева во својата сексуална ориентација. :(

За крај, еве зошто повеќе го доживувам како трагичар. Слушнете ја песната за неговиот татко, буди некоја меланхолија иако стиховите се смешни и интересни.

Kajgana Shop

На врв Bottom