Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Кејџ си има свое место во многу листи на лоши, слаби актери. Јас не мислам дека е најлошото што излегло од Холивуд, но неговата појава ми е најчесто иритантна. Можеби лошо бира улоги, можеби нема доволно талент или харизма. Просечност која поради низа околности (можеби има врска и тоа што е Копола) се има издигнато во филмска ѕвезда, што не е реткост, но не е ни незабележливо.

1349811052.jpg

Добар беше и во The Bad Lieutenant.
Очаен беше во тој филм, посебно кога ќе го споредам со Харви Кејтел како изглуми во оригиналниот.

Еве нешто интересно...Кејџиест моментс :pos:

Во стилот на Сет МекФарлен би искоментирал:
Мислев дека Николас Кејџ е лош актер се додека не сфатив дека е за сериозно ментално ретардиран. Сега мислам дека е инспирација и херој.

"And that's all I have to say about that" - F.G.

Човекот без талент, кој не заслужува да се вика ѕвезда поради своите актерски способности. Според мене еден од најлошите актери кои се појавиле (освен Томи Висо) Гледам зборите имал добри улоги. Па ќе има кога глуми во 130439483489398 филмови, ќе му се трефне добар карактер, кој независно од неговата улога, ќе е добар.

Очаен беше во тој филм, посебно кога ќе го споредам со Харви Кејтел како изглуми во оригиналниот.
Мене ми се допадна, а и филмот доби доста позитивни критики. Не викам дека е подобар од оригиналот, меѓутоа после еден куп разочарувачки филмови во TBL ме изненади. Само за такви улоги го бива, пошто и самиот е малку шлакнат. :D

Го заборавив и Matchstick Men.

Значи, ако девојчето од Македонија и девојчето од Финска не се запознаат пред возрасните да ги научат да мразат, има шанси некогаш кога ќе пораснат да се мразат?

Поотиден бил од што мислев :)

ОК; поштуем вакви напори само единствена шанса да не го ругам е да го видам со дрес од Пандев во Интер, некогаш :)

Значи, ако девојчето од Македонија и девојчето од Финска не се запознаат пред возрасните да ги научат да мразат, има шанси некогаш кога ќе пораснат да се мразат?

Поотиден бил од што мислев :)

ОК; поштуем вакви напори само единствена шанса да не го ругам е да го видам со дрес од Пандев во Интер, некогаш :)
:unsure:

Ти не бамбури многу, дај некоја слика од Ането за денес :sneaky:

Ти не бамбури многу, дај некоја слика од Ането за денес :sneaky:
Веднаш капетане.

Ако продолжи вака темата секој пост ќе биде Ане на денот никој др. не постира :unsure:

Најдобар филм на Кољо Кафезот според мене е Leaving Las Vegas, а веднаш после е Face Off....сега во последно време разочарува ама тоа е тоа, тие моторџиските не ги биваше многу, TBL нешто подобар ама не на ниво како од претходните филмови...тоа е тоа секоја звезда има подем и пад....А ова со македонското девојче хахха закон, само место Финска да кажеше Грција :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom