Yugo Fan Club

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
http://img705.imageshack.us/img705/3715/yugobile.jpg eve link mislam deka ke ja otvori inaku onaka prasav bidejki dizajnot mi e interesen a i samo togas vozel podocna go nemam videno
На таа кола се е катастрофа и дизајн и вешање (суспензија) и мотор дечкото пробал нешто да направи ама доста неуспешен обид се појави и на скопје круг два пати ама не ги заврши трките.
Да те замолам нешто ако може да ја добијам некако целата статија од каде што ти е извадена сликата и од кое списание е ако може да ми кажеш.

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
Ali nemoze sekoj da se osudi da napravi takvo nesto iako e za nikade ,statijata mi e od autobild makedonia ke skeniram utre pa ke ja zakacam inaku bandazite se od golf 1 gti pireli i dobro izgledaat gi imam videno na edna lada riva

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Тие бандаши се ептен ретки! Pirelli edition се. Во Германија очи ваѓаат ако имаш такви :)

--- надополнето ---

Zastava/Fiat собир во недела на 3.10.2010 година.

Имате фиќо, југо,101,128,1300, Пз...што било со предзнак Zastava/Fiat бујрум во недела на 3.10 - Сала Борис Трајковски.
Ќе се прави собир.
Јас одам со две коли Југо и 1300-ката. Југото на женската, Фиатот мој :)

Организатор Zastava Fan Club - Македонија
Па бујрум

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Фиќово има 1,6 мотор префрлен од фиат заедно со соодветниот менувач притоа исечен е задниот ѕид за да го собере целиот мотор и менувач. Што мислите како е префрлен менувачот да врти во спротивна насока и како е решено задното вешање кога моторот од фиат е погабаритен?

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Фиќово има 1,6 мотор префрлен од фиат заедно со соодветниот менувач притоа исечен е задниот ѕид за да го собере целиот мотор и менувач. Што мислите како е префрлен менувачот да врти во спротивна насока и како е решено задното вешање кога моторот од фиат е погабаритен?

Можеби вака?

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Ама ептен ептен солидна идеја е ова со Алфа Ромеото. Mid-engine sports car :D

Тек да ставиш нешто побесно. (има по Youtube).

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Сакаш да кажеш дека моторот е пред менувачот (т.е. поставен е централно на место на задната купа) кај пеглата така да нема замарања со вртење на менувачот во обратна насока?

|Volkswagen|

Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Па многу поедноставно е така отколку да праиш обратен мењач. Најчесто ставаат мењач од Буба на ваквите коли, со адаптер плочи итн. Стандардниот мењач на Буба крепи до 200КС!

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
ovaa za menjacot na buba deka krepi 200 ks ne sum znael inace za yugovcite ne se mnogu losi podebno me iznenadi edna gletka na obikolnicata decko od singelic il okolinata ne razbrav tocno od kad ene me fakajte za zbor so yugo sportsko doterano bmwinja ko nisto gi jadese

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Сакаш да кажеш дека моторот е пред менувачот (т.е. поставен е централно на место на задната купа) кај пеглата така да нема замарања со вртење на менувачот во обратна насока?
па фала богу... кој ке се зеза да изведува обратно вртење? далеку по сигурно е ова... со тоа штро јас лично би го отежнал од позади за околу 40-50 кила во форма на тегови од страните... чисто заради подобра стартност... а за дрифтање овакво какво што е, перфектно е...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А како ќе биде изведен менувачот до шалтерот, ќе треба да оди обратно т.е. напред лево ќе биде 2-ра брзина а назад лево прва ???

Kajgana Shop

На врв Bottom