Хорор филмови

Oва треба да е фино.

Ма немаат друга работа/инспирација па фатија да прават римејкови на познати хорор серијали од 80тите. Видовме како искочија римејковите на Friday 13, Halloween, посебно ''вториот'' дел, Роб Зомби се изгуби тотално. Откако ќе ги изгледаш одма ги забораваш. Не знам зашто не го земаа пак Роберт Инглунд, ќе видиме како ќе се снајде, т.е како ќе го претстави Џ. Е. Хејли на Фреди Кругер. У 2011 ќе искочи римејк и на Хелрејзер, и Даг Бредли нема да го глуми на Пинхед. :nesum:

fantasy i sifi horor se mnogu sranje

Ај не лупај. :smir::smir: Според тебе, Videodrome, Aliens, The Thing,... искача дека се срање филмови.

Да, би требало да е добар ако го направат 99% како оригиналот, т.е. само ефектите треба да се сменат во тој филм, једино тоа е минус во оригиналот, 84та јебига.

Али од искуство, ко на пример римејкот на The Omen, не верувам дека ќе испадне нешто од ова. Како и да е останува да погледнеме :)

Какви црни ефекти, нека ги остават асалните хорори на раат и ако можат да измислат нешто ново добро нека измислат ако не филмовите од овој тип нека ги остаат за 15 годишните деца да се палат,јас нема.

Во еден добар, хорор филм главниот збор го завзема атмосферата не ефектите.

Luge , go gledav The Forth Kind , i me zacudi , bidejki se veli deka e spored vistinski slucki , pa dali klipovite koi se koristeni vo filmot se vistinski , ima nekoj verodostojno info za ova ?

Cloverfield sranje .. iskreno .. dobra ideja ali fali mnogu uste ..

Новиве хорори ми се многу тапа...ич не се страшни:toe:
Старите црно-бели у стилот на Twilight Zone...е тоа е стравотии:vozbud:

Luge , go gledav The Forth Kind , i me zacudi , bidejki se veli deka e spored vistinski slucki , pa dali klipovite koi se koristeni vo filmot se vistinski , ima nekoj verodostojno info za ova ?

Би требало да се вистинити колку што се вистинити оние во Blair Witch Project :) , ама филмот е страва.

Не ви се оние постарите хорори пострашни? Мислам на оние од 80тите и 90тите. Ёфектите се некако по језиви, незнам.

Не е до ефектите, атмосферата е појезива! режисерите порано немале на располагање таква технологија како сега и морале да бидат многу по продуктивни по богати него сега.

За да се долови "вистински" страв хорор чуство,параноја како сакаш кажи го треба имагинација не ЕФЕКТИ! сватете го ова. Гледај го на пример Потстанар на Роман Полански, или пак Бебето на Розмари и ќе сватиш што зборам имаат 0 специјални ефекти а се пострашни од 95% од новите филмови (со ефекти) :nenene:

Не ви се оние постарите хорори пострашни? Мислам на оние од 80тите и 90тите. Ёфектите се некако по језиви, незнам.

Глеј ги црно-белите од шеесеттите тие се дефиниција за добар хорор:vozbud:

[Rec] 2

Солиден почеток и кулминација, уште по солиден крај. Не е толку страшен колку што е језив и пун со крв. Ипак мене поише ми влијаат оние psycho и хорори со духови, али може да помине и овој. За разлика од Paranormal activity на кој само последните десетина минути се интересни овој е каде-каде бољи.

Крајот на 70-тите и 80-тите, врвот на хорор - жанрот.

Не е до ефектите, атмосферата е појезива! режисерите порано немале на располагање таква технологија како сега и морале да бидат многу по продуктивни по богати него сега.

За да се долови "вистински" страв хорор чуство,параноја како сакаш кажи го треба имагинација не ЕФЕКТИ! сватете го ова. Гледај го на пример Потстанар на Роман Полански, или пак Бебето на Розмари и ќе сватиш што зборам имаат 0 специјални ефекти а се пострашни од 95% од новите филмови (со ефекти) :nenene:

Зелено за ова :) По втор пат ќе ја пишам и фразата на Хичкок: „идејата дека има човек со секира е пострашна од човекот со секирата“

Rosemary's Baby (1968) e навистина еден филм кој полека полека ти го подига стравот, како што сваќаш дека нешто многу чудно се случува.

Многу јасно! Сцената со бебето на крај е но комент :) !! кога веќе го спомна Хичкок, морам да го спомнам Психо..па од каде таква имагинaцијa бе ??????? новиве аматери режисери ја копираат таа идеја во секој втор филм (мултиперсоналити дисордер) Хичкок ја доби оваа идеја уште во 60-те кога филм од ваков тип бил мислена именка! Па хотелот каков беше бе алоо!! лелеееееелеле ! Ден денеска се ежам! Исто така ако не си го гледал Rear Window обавезно да го!

Какви црни ефекти, нека ги остават асалните хорори на раат и ако можат да измислат нешто ново добро нека измислат ако не филмовите од овој тип нека ги остаат за 15 годишните деца да се палат,јас нема.

Во еден добар, хорор филм главниот збор го завзема атмосферата не ефектите.

Па истото мислење го имам и јас, сеуште. Поентата ми беше, кога веќе прават римејк, ако сакаат да излезе како што треба, можат шминка да удрат на ефектите, затоа и пишав филмот треба да биде 99% ист за да го постигнат саканиот ефект.

Елм стрит оригиналот самиот по себе е доста добар, пак ќе речам дека ефектите се минус, исто ко што се минус во The Exorcist, девојчето е апла кукла направено, но тоа не ги прави лоши филмови, се разбира.
Што се однесува до Психо на Хичкок, таму не требаат ефекти, воопшто, филмот е совршен, за таква приказна воопшто не се потребни ефекти.

Како е оригиналниот наслов, непреведен?

Многу јасно! Сцената со бебето на крај е но комент :) !! кога веќе го спомна Хичкок, морам да го спомнам Психо..па од каде таква имагинaцијa бе ??????? новиве аматери режисери ја копираат таа идеја во секој втор филм (мултиперсоналити дисордер) Хичкок ја доби оваа идеја уште во 60-те кога филм од ваков тип бил мислена именка! Па хотелот каков беше бе алоо!! лелеееееелеле ! Ден денеска се ежам! Исто така ако не си го гледал Rear Window обавезно да го!
http://www.imdb.com/title/tt0155975/
Кое филмчиште еј:pos2::pos2::pos2: Не ни го догледав. Е ова е најакиот римејк шо сум го видел :pos2:

Плус, за Винс Вон немам коментар, еден од најлошите актери според мене што сум ги видел :toe: Не знам шо им требело ваков филм да прает.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom