Xbox360 гејмери

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ерт да не знаеш која е разликата меѓу голден кард и силвер кард на иксбокс лајв,пото вчера за првпат се приклучив на лајв и добив еден месец гратис голден кард.
Значи тоа ти е Голд акаунт или силвер акаунт. Кард, се викаат ваучерите за да го претвориш акаунтот од силвер во голд (има картички за 1 месец, 3 месеци и 12 месеци). Со голд акаунт можеш да играш онлајн, имаш некој спецјални понуди и слично, додека со силвер акаунт не можеш да играш онлајн. Со силвер акаунт можеш само да спушташ демо игри, трејлери од филмови/игри. :smir:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ерт да не знаеш која е разликата меѓу голден кард и силвер кард на иксбокс лајв,пото вчера за првпат се приклучив на лајв и добив еден месец гратис голден кард.
Спремај пари за нов Xbox. Мајкрософт почна со масивни банови. Не само што ти ја банираат конзолата од лајв, туку и ти ја расипуваат да неможеш веќе да играш.

НЕ ОДЕТЕ НА LIVE!

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Спремај пари за нов Xbox. Мајкрософт почна со масивни банови. Не само што ти ја банираат конзолата од лајв, туку и ти ја расипуваат да неможеш веќе да играш.

НЕ ОДЕТЕ НА LIVE!
Еррр..... не бе какво расипување. Само што не ќе можеш да снимаш игри на хард диск, и нема да ти дава Achievements.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Еррр..... не бе какво расипување. Само што не ќе можеш да снимаш игри на хард диск, и нема да ти дава Achievements.
Ти го заклучува и ебнува хардот. Ти ги брише сите сејвки, не ти дава да снимаш нови и не ти дава инсталација на игри. Со други зборови, можеш да пушташ игри од цеде исклучиво, и кога ке завршиш со играње неможеш да снимиш ништо, така да наредниот пат ке играш од почеток.

Ова за мене е расипување на иксбоксот, незнам зошто за тебе не е.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Ти го заклучува и ебнува хардот. Ти ги брише сите сејвки, не ти дава да снимаш нови и не ти дава инсталација на игри. Со други зборови, можеш да пушташ игри од цеде исклучиво, и кога ке завршиш со играње неможеш да снимиш ништо, така да наредниот пат ке играш од почеток.

Пред малку играв на иксбоксот и хардискот е ок. и сејвовите стојат:icon_bigg.
Фала ти за советот.Веке не се приклучувам на лајв.За малку ке ме стрефеше срце ако ми се заебал хардискот:pop:.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265

Ахам :kesa:, не знаев дека ти ги брише сејвките :). Имав прочитано само за ачивментите и инсталирањето на игри. Ок значи не ризикувајте на Лајв.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Му се има десено бан на некој до сеа и ако му се има нека го каже шо исход имало од тоа

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Преку имиџбрн ми дава ерор -cannot set the layer break position или нешто слично а се е подесено како што имаше претходно напишано во темава... help?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Преку имиџбрн ми дава ерор -cannot set the layer break position или нешто слично а се е подесено како што имаше претходно напишано во темава... help?

Хммм.... бројките точни ти се? Какви дискови користиш?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Пробавме со се живо :S и вербатим и медиа(нешто) и со принко и со дата(пак нешто) а бројките во кустом лејаутот се 1913760 и оние кои ги дава .dvd фајлот отворен со ноутпед (патем - истите), а од програми пробавме и со cloncd со iso recorder со xbox burner итн... и пак џабе, дури и апдејт на двд ромот направивме... па ако знаеш решение пиши :) навистина иритира ова.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Едно глупо прашање глупо дали твојот цд ром можит да режит dual layer?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Не е мој, ама верувај дека немаше ни да се обидуваме било што ако на тој ист двд ром не беа претходно нарежани 2-3 игри кои работат перфектно :)

* навистина глупо прашање бе :D (не сум плавуша бе)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Не е мој, ама верувај дека немаше ни да се обидуваме било што ако на тој ист двд ром не беа претходно нарежани 2-3 игри кои работат перфектно :)

* навистина глупо прашање бе :D (не сум плавуша бе)
Хммм.... да не ти е расипан случајно? Истави го двд режачот и пробај кај некој другар со истиот.

П.С.: Принко имале Дуал Лејер? не знаев :) .

Kajgana Shop

На врв Bottom