Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Да се надоврзам на претходниот пост.

Е сеа ако игрите се 100 долари / 80-90 евра. Е тогаш we're screwed.

Игрите за конзоли стануват луксус, ексклузивен прозивод за богатите.
Конзолашкиве игри чинат се повеќе и повеќе за изработка, а приходите од продажбите не растат баш толку. Мора некако да се враќаат парите.

Врти сучи, сами си се убиваат конзолашкиве игри во однос на овие за Фејзбук, мобилни и слично. А пак овие за мобилни и на Фејзбук едно 80-90 посто се срање.
И овие конзолашкиве се срање, DUDEBRO ACTION SHOOTER за мали деца, ама барем се посветликаво срање. И сеа од таквото срање ќе преминеме на ова посмрдливово и ко да видиш сите игри одеднаш се пролив и поарно да не ги играш.

...
Извинете за речникот.
Кога искочи РЅ3 и 360 цените на игрите за РЅ2 и ХВОХ паднаа за најмалку 20 долари. Но во овој случај цените остануваат исти за постоечката генерација на конзоли а за новата генерација речиси двојно повеќе ќе биде цената. И пак старата финта европејците ќе ја плаќаат конзолата поскапо од американците. Јас се надевам дека Џои со конзола од 500 евра и игри од 100 евра ќе ужива во новиот ТОР ВОХ и ќе ужива во турските серии преку мах тв или бум и ќе вика ХВОХ Џумуш. ХВОХ долина на волците. ХВОХ срекни коцки. и тд. Ама за жал нема да може бидејќи кој би се нафатил во Македонија да го примени хбох ОНЕ за да може да се приклучи некој кабелски сервис. Ти Хоум? Телекбаел? Близу? ОНЕ? Гет ит хвох ОНЕ и ОНЕ??? БУМ на ХВОХ??? Мејби хахахахха.

Држи вода теоријата, но поентата е во тоа што конзолите се пред се, наменети за видео игри. Со текот на времето конзолите преминаа во забавни системи, што ги направи поскапи.

Од друга страна, паметните телефони од самиот почеток, од првиот iPhone, се направени да не бидат само за телефонија, туку и за многу други работи, претежно непотребни работи, но сепак достапни за корисниците на паметните телефони.

А убаво кажа Mac)), не мораат да го форсираат Kinect, со тргнувањето на Kinect од основниот систем, цената би се намалила, а ништо не би ги чинело и да отстранат и некои други функции, како што е Xbox Live за гејмерите кои никогаш не го користат, а не се малкумина кои воопшто не го користат. Ги има доста функции и кај Xbox и кај PlayStation конзолите кои се непотребни за одредени гејмери кои никогаш нема да ги користат истите тие функции, но Сони и Мајкрософт имаат други математики, па ајде разбери ги.
тебе од каде ти се податоците дека гејмерите не користат xbox Live?ти дека не користиш,дека тебе не ти стиска да платиш чланарина?
Али реално хбох 360 моментално на Live има понудено доста добра програма освен гејмингот..а тоа норmлано никој не го дава аванте за без пари.

тебе од каде ти се податоците дека гејмерите не користат xbox Live?ти дека не користиш,дека тебе не ти стиска да платиш чланарина?
Али реално хбох 360 моментално на Live има понудено доста добра програма освен гејмингот..а тоа норmлано никој не го дава аванте за без пари.

Не реков дека гејмерите не користат Xbox Live, туку реков дека добар дел од гејмерите не користат Xbox Live.

Поентата ми беше дека Xbox One би можел да биде поевтин со продавање на различни изданија кои нема да се разликуваат меѓусебно само по капацитетот на хард дискот, туку и по функциите кои ги нудат. Постои Samsung Galaxy S4, но Самсунг најавија дека ќе има и поевтини изданија на Samsung Galaxy S4 кои ќе доаѓаат со помалку меморија, со послаба камера, со помал екран и така натаму, но на крајот на краиштата, затоа тие изданија ќе бидат поевтини, колку пари толку музика.

Истото е изводливо и кај Xbox One, но Мајкрософт не размислуваат така.

Eve i jas so Sony naklonetost moram da priznaam Microsoft pokazaa znacajna kolicina na igri sto e sekako za pozdrav:

MGS5 trailer
new 360 revision
Dark Souls 2 trailer
World of Tanks 360 trailer
Minecraft One trailer [XBLA]
Ryse gameplay demo
Max: The Curse of the Brotherhood trailer [XBLA]
Sunset Overdrive (Insomniac exclusive) [CGI]
Forza 5 (McLaren showing)
Quantum Break video [iname cinematic only]
Project Spark (god-creation/kinect) gameplay demo
D4 trailer (cell-shaded murder mystery)
Dead Rising 3 gameplay demo
Killer Instinct + twitch + vid edit sharing + game-switching
Crimson Dragon (no audio derp) trailer
Battlefield 4 (no audio derp on first try) gameplay demo, 60fps
Below teaser (2D adventure + co-op?) [XBLA]
Witcher 3 trailer
Short CGI teaser for Black Tusk Studio new game
Halo 5 CG teaser, also 60fps [CGI]
November, $499USD, £429
Titanfall gameplay demo

Toa e bas golem content.

Ne spomnaa nisto za DRM, always online i se toa. Ne go popravija losiot vpecatok sto go ostavija so inicijalniot unveiling taka da ostanuva onaj los muabet da kruzi naokolu za toa kolku e Xbox One los kon krajniot konzument
Cenata - 499 e donekade i ocekuvano imajki vo predvid deka Kinect e integriran a samiot ured e bas High Tech...So onie moznosti sto gi nudi neka ne ve cudi sto cenata e taa sto e.

Eve i jas so Sony naklonetost moram da priznaam Microsoft pokazaa znacajna kolicina na igri sto e sekako za pozdrav:

...

Toa e bas golem content.

Ne spomnaa nisto za DRM, always online i se toa. Ne go popravija losiot vpecatok sto go ostavija so inicijalniot unveiling taka da ostanuva onaj los muabet da kruzi naokolu za toa kolku e Xbox One los kon krajniot konzument
Cenata - 499 e donekade i ocekuvano imajki vo predvid deka Kinect e integriran a samiot ured e bas High Tech...So onie moznosti sto gi nudi neka ne ve cudi sto cenata e taa sto e.

Воопшто не ни сакаат да дискутираат на таа тема.

Напротив, однапред ги откажаа сите интервјуа на Е3 2013 поврзани со самата конзола.

Цената се знаеше уште пред 5 години дека ќе биде таа. НИЕДНА компанија не би ставила ниска цена кога знае дека ќе им се продава уште на самиот почеток.

Не очекувајте многу помала цена од Сони, ако воошто и биде помала. Ама ќе биди од 400-599$ тука некаде.

Него да се надоврзам на пресонкференцијата од Мајкрософт, можеби нема да биде најдобра од сите НО дефинитивно беше најдобра од Мајкрософт последните 5 години. Игри за секој, доста екслузиви и мнгогу игри мислам дека покажаа околу 20 игри. Одлично одлично Е3 беше ова

Цената се знаеше уште пред 5 години дека ќе биде таа. НИЕДНА компанија не би ставила ниска цена кога знае дека ќе им се продава уште на самиот почеток.

...

Кога знае дека ќе им се продава уште на самиот почеток. :pos:

Ти навистина си КИНЕКТиран батка.

Не реков дека гејмерите не користат Xbox Live, туку реков дека добар дел од гејмерите не користат Xbox Live.

Поентата ми беше дека Xbox One би можел да биде поевтин со продавање на различни изданија кои нема да се разликуваат меѓусебно само по капацитетот на хард дискот, туку и по функциите кои ги нудат. Постои Samsung Galaxy S4, но Самсунг најавија дека ќе има и поевтини изданија на Samsung Galaxy S4 кои ќе доаѓаат со помалку меморија, со послаба камера, со помал екран и така натаму, но на крајот на краиштата, затоа тие изданија ќе бидат поевтини, колку пари толку музика.

Истото е изводливо и кај Xbox One, но Мајкрософт не размислуваат така.
сепак не е така...на пример и јас да сум мајкрософ кур ме боли за клошарите...ке се сконцентрирам на елита...не ме интересира што балканот нема кеш за мојот квалитет и мојот прозивод...јасно е ко ден...не ми е гајле каде ти живееш...ако си ситуран плати за мојата услуга,ако не немораш.Ете од прлика како функционира елитата

сепак не е така...на пример и јас да сум мајкрософ кур ме боли за клошарите...ке се сконцентрирам на елита...не ме интересира што балканот нема кеш за мојот квалитет и мојот прозивод...јасно е ко ден...не ми е гајле каде ти живееш...ако си ситуран плати за мојата услуга,ако не немораш.Ете од прлика како функционира елитата

Бреееј, сме имале елитисти на форумов.

Прими го моето извинување бидејќи мојот клошарски мозок нема капацитет за да ги свари идеите произлезени од твојот елитистички мозок, почитуван господине елитист.

Бреееј, сме имале елитисти на форумов.

Прими го моето извинување бидејќи мојот клошарски мозок нема капацитет за да ги свари идеите произлезени од твојот елитистички мозок, почитуван господине елитист.
не бе зашто извинување..глупости!
Извини ти ако се навреди

a ti elita si?

RIP XBOX

2001 - 2013

Иди у неповрат. Иди! :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom