Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Малку реално: Кога последен пат сте отишле во викендица преку 4 планини со конзола? И кај сте биле последен пат кај што немало интернет (смартфон)?

секој 2р викенд, и да морам да купувам смартфон ради интернетот за х б:гомце:кс

Добро зошто олку се препукувате ко деца од 16 години?
Ниту игрите ги купувате, ниту конзолите ќе ги купите додека не ги хакнат, сеедно е за нас, ваму далеку, на Балканот.
Онјлан офлајн, на линија, без линија.

Microsoft конечно откри неколку детали за кои беа заинтересирани гејмерите. Главната дебата беше дали Xbox One ќе бара постојана Интернет конекција за да функционира...
083652Xbox-Next-Gen-2013-Xbox-One-Reveal-041.jpg

Конечно е потврдено - ќе ви биде потребна Интернет конекција за Xbox One да може да функционира како гејминг конзола. За да го користите уредот за игри, ќе мора да се конектирате на Интернет барем еднаш на секои 24 часа. Доколку сте логирани на конзолата кај ваш пријател, тогаш ќе мора да се поврзувате на Интернет барем еднаш на секој час.
Доколку не се поврзете, тогаш нема да можете да продолжите со играње. Од друга страна, кога сте офлајн, конзолата може да функционира за сите останати функции - на пример гледање телевизија или Blu-ray филмови.
Microsoft ни откри и што мисли за дисковите на кои се продаваат игрите. Компанијата ги гледа дисковите како преносно средство, а играта ќе мора да биде инсталирана на хард-дискот на Xbox One за воопшто да функционира. Освен тоа, постои и посебна копија од играта во компјутерскиот облак, што значи дека ќе можете да продолжите со играње и кај вашите другари.

Извор - gsm.mk

Џои, коментар? :)

Joey nema problem sto nisto od toa...
Ne e problemot so internet konekcijata...Opravduvate radi toa sto sekako se priklucuval uredot na internet...Sto ima veze ako te obvrzuvaat ili ne te obvrzuvaat?
PA kako be nema !?!?!?!
Eve site vie nependeci koga kucate na forumov sedite pred eban kompjuter koj eve ja go nemam koristeno bez internet paaa da receme od 2001 god...Ne sum videl iskreno ikonceno kkao izgleda preckrtano dole desno kaj saton
PA SEPAK
Site mutavi i jaki i glupavi ebani igri mi rabotat offline Nikoj ne me drzi za madinja da mi rece Eee decko mora da bides online za da go koristis nestoto Za koe si ni DAL PARI pa uste i ke te dupime...
Prema vasa logika onda i Winamp i Photoshop i KMplayer ili sto ti ja znam neka go napravat mandatory so internet vie sve ke progoltate....
Da ispadnat Masini za perenje i Mikrobranovi so postojana konekcija na internet vie slepo ke go progoltate toa....Kao Samsung mora da spusti updates vo programatorot za kvalitetno da mi ja ispere kosulata...Ebate glupacite....
Sve sto ke vi se servira progoltuvate bez zbor!!!!

Jedah Прво тоа што кажуваш нема врска. Ова со оналјн поврзување не е никаква новост. Игрите од Ubisoft, EA games побаруваа да си на интернет уште пред години. Тоа што ти ги играш оффлајн на PC треба голема благодарност за дечките што го правеле кракот.

Mac)) Користени игри ќе може да се изнајмуваат/продаваат НО САМО АКО издавачот на играта го дозволи тоа. Но со оглет на тоа што ако се продаваат на старо или издаваат игрите тие пари не гледаат, така да не се надевам многу на ова :pos:

bibil Се согласувам, ако јас си купувам оригинал игри и не се замарам со банирање оваа цела галама со онлине поврзаност воопшто не ми смета.

Мене сега ме интересира која ќе биде цената. Бидејќи е цел пакет со кинект највероватно ќе биде 499/599 максимум. Цена од 299/349 не доаѓа во предвит.

Jedah Прво тоа што кажуваш нема врска. Ова со оналјн поврзување не е никаква новост. Игрите од Ubisoft, EA games побаруваа да си на интернет уште пред години. Тоа што ти ги играш оффлајн на PC треба голема благодарност за дечките што го правеле кракот.

Ubisoft:
"We have listened to feedback, and since June last year our policy for all of PC games is that we only require a one-time online activation when you first install the game," she said. "From then you are free to play the game offline." rece Stephanie Perotti i ne pukna

EA Games:
"DRM is a failed, dead-end strategy; it's not a viable strategy for the gaming business," rece Frank Gibeau i ostana ziv
I sekako

Malkute sto se obidoa da go implementiraat toa zavrsija mosne neslavno!!!

Почвит за 10 мин Е3
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:32 ---
http://forum.kajgana.com/threads/xbox-one.68048/page-6#post-5932550
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:33 ---
Месец Ноември излегува официјално.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:43 ---
А БУХ

metal gear soli изгледа феноменално искрено

Шала на страна RYSE ми изгледаше јако. Прав хаос :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom