Хари Потер

• Креатор на темата Креатор на темата Unicor777
  • Време на започнување Време на започнување
znaci izlezeno e???????? i kaj se naoga toa mladinska kniga
Ne e izlezeno Vi-toto prodolzzenie, ce izleze... naskoro.
Mladinska kniga e izdavaccka kuca... ne ja baraj...
Knigata naskoro ce ja ima vo site knizzarnici vo Makedonija. Na makedonski jazik!
I know, 'cos magician knows the secret...

Ova e bass seopfatna informacija... kako od prva raka... Verojatno rabotiss ili kako novinar ili vo nekoj od mediomite... patem, mi se dopadna ona ssto go napissa na krajot...

Кога ја љубев Дениција... што ли било инаспирација за вака да заврши информацијата за Хари Потер???

Dali nekoj gi proccital?
Kakov e prevodot?
Dali se iminjata isti kako vo filmovite?

Hari Poter VI-ot del NASKORO ce bide objaven na makedonski jazik. Na moja ogromna radost:-)
Dali si gi proccital prethodnite 5 izdanija? Na makedonski???

На македонски јазик ги имам прочитано само првиот дел, сите други и 6тиот и 7миот ги прочитав на англиски. А само како за информација 6тиот дел од серијалот филмови излегува на 17 јули 2009 година. А да не знае некој кога точно ќе биде издадена Х.П. и полукрвниот принц од Младинска Книга, и каде да ја најдам Младинска Книга? Фала на информациите до сега!! Salute

На македонски јазик ги имам прочитано само првиот дел, сите други и 6тиот и 7миот ги прочитав на англиски. А само како за информација 6тиот дел од серијалот филмови излегува на 17 јули 2009 година. А да не знае некој кога точно ќе биде издадена Х.П. и полукрвниот принц од Младинска Книга, и каде да ја најдам Младинска Книга? Фала на информациите до сега!! Salute

Мислам дека немаат нивни продавници низ градов, но нивните изданија можат да се најдат во речиси сите книжарници и во Матица, Три, Египетска сонувалка... Во книжарниците книгите мораат да се купат во готово затоа имаат вработено нивни луѓе кои ги носат книгите и плус можат да се купат на рати. Еве ја нивната веб страна
http://www.mkskopje.com/emag.aspx?nodeid=2439

Dali nekoj gi proccital?
Kakov e prevodot?
Dali se iminjata isti kako vo filmovite?

Hari Poter VI-ot del NASKORO ce bide objaven na makedonski jazik. Na moja ogromna radost:-)
Dali si gi proccital prethodnite 5 izdanija? Na makedonski???
Сум ги прочитал и преводот е катастрофален...
Имињата се катастрофа(презимињата да се преведат:tapp:)

Колку страни има македонската верзија?Англиска кога ја читав, мислам дека беше околу 650-670 страници.Кај нас 800 не бегаат:)

Колку страни има македонската верзија?Англиска кога ја читав, мислам дека беше околу 650-670 страници.Кај нас 800 не бегаат:)
сега за сега не се знаи ни цена ни страни утре планирам да идам до некоја книжара да се распрашам.
А може ли некој да ми казе колку беше цената на претходните книги

едно прашвање,..
а дали го има Хари Потер 6 дел по дивидитеките, на каков било јазик во превод, дали воопшто го има..?

филмот 6ката не е излезен уште...
а книгата ја има на англиски само незнам каде......

Книгата ,,Хари Потер и Полу-крвниот принц“(на македонски)конечно е во мои раце!

Филмот мислам дека летово треба да искочи,и јас баш мислев дека ќе излезе овој месец ама сум се прелажал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom