Хари Потер

Член од
31 јануари 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
znaci izlezeno e???????? i kaj se naoga toa mladinska kniga
Ne e izlezeno Vi-toto prodolzzenie, ce izleze... naskoro.
Mladinska kniga e izdavaccka kuca... ne ja baraj...
Knigata naskoro ce ja ima vo site knizzarnici vo Makedonija. Na makedonski jazik!
I know, 'cos magician knows the secret...

Ova e bass seopfatna informacija... kako od prva raka... Verojatno rabotiss ili kako novinar ili vo nekoj od mediomite... patem, mi se dopadna ona ssto go napissa na krajot...

Кога ја љубев Дениција... што ли било инаспирација за вака да заврши информацијата за Хари Потер???

Член од
29 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Dali nekoj gi proccital?
Kakov e prevodot?
Dali se iminjata isti kako vo filmovite?

Hari Poter VI-ot del NASKORO ce bide objaven na makedonski jazik. Na moja ogromna radost:)
Dali si gi proccital prethodnite 5 izdanija? Na makedonski???
На македонски јазик ги имам прочитано само првиот дел, сите други и 6тиот и 7миот ги прочитав на англиски. А само како за информација 6тиот дел од серијалот филмови излегува на 17 јули 2009 година. А да не знае некој кога точно ќе биде издадена Х.П. и полукрвниот принц од Младинска Книга, и каде да ја најдам Младинска Книга? Фала на информациите до сега!! Salute

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
На македонски јазик ги имам прочитано само првиот дел, сите други и 6тиот и 7миот ги прочитав на англиски. А само како за информација 6тиот дел од серијалот филмови излегува на 17 јули 2009 година. А да не знае некој кога точно ќе биде издадена Х.П. и полукрвниот принц од Младинска Книга, и каде да ја најдам Младинска Книга? Фала на информациите до сега!! Salute

Мислам дека немаат нивни продавници низ градов, но нивните изданија можат да се најдат во речиси сите книжарници и во Матица, Три, Египетска сонувалка... Во книжарниците книгите мораат да се купат во готово затоа имаат вработено нивни луѓе кои ги носат книгите и плус можат да се купат на рати. Еве ја нивната веб страна
http://www.mkskopje.com/emag.aspx?nodeid=2439

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Dali nekoj gi proccital?
Kakov e prevodot?
Dali se iminjata isti kako vo filmovite?

Hari Poter VI-ot del NASKORO ce bide objaven na makedonski jazik. Na moja ogromna radost:)
Dali si gi proccital prethodnite 5 izdanija? Na makedonski???
Сум ги прочитал и преводот е катастрофален...
Имињата се катастрофа(презимињата да се преведат:tapp:)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Колку страни има македонската верзија?Англиска кога ја читав, мислам дека беше околу 650-670 страници.Кај нас 800 не бегаат:)

Член од
22 јануари 2008
Мислења
425
Поени од реакции
10
Колку страни има македонската верзија?Англиска кога ја читав, мислам дека беше околу 650-670 страници.Кај нас 800 не бегаат:)
сега за сега не се знаи ни цена ни страни утре планирам да идам до некоја книжара да се распрашам.
А може ли некој да ми казе колку беше цената на претходните книги

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
едно прашвање,..
а дали го има Хари Потер 6 дел по дивидитеките, на каков било јазик во превод, дали воопшто го има..?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
филмот 6ката не е излезен уште...
а книгата ја има на англиски само незнам каде......

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
Книгата ,,Хари Потер и Полу-крвниот принц“(на македонски)конечно е во мои раце!

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Филмот мислам дека летово треба да искочи,и јас баш мислев дека ќе излезе овој месец ама сум се прелажал.

Kajgana Shop

На врв Bottom