WWE

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Bas poradi toa sto ne se sretnal so golemite zvezdi na odreden nacin serijata na Taker e diskutabilna.
Pola od mecevite na Taker na WM se losi.

Stone Cold ke se vrati samo ako e glavna zvezda.Nema da saka da bide overshadowed od Dwayne.A Dwayne kaza deka ke bide del od WM 29 pa nz...
Ako SCSA ima mec na WM 29 toa poverojatno bi bilo protiv CM Punk.

Mozno e Lesnar da se vrati imase spekulacii deka mu ponudile dogovor za Royal Rumble.
Inaku i na Kurt Angle mu ponudija dogovor za Royal Rumble da se vrati ama odbil.

Da dobro bi bilo Lesnar,Stone Cold,Angle da se vratat ama kolku i da e toa dobro samo dokazuva vo kolku teski denovi e WWE.Definitivno nemaat star power.Momentalno imaat samo 6-7 zvezdi a so ovoj brand-split toa znaci deka ke ima mnogu repetativni feuds.

So ovoj feud Laurinaitis vs Teddy Long mislam deka moze da se prekine brand splitot i samo da postoi RAW Supershow i NXT/Superstars kako jobber show.

Добро, незнам сега од кога се рекламира серијата на Undertaker како The Streak али последниве години има доста добри мечеви на WM со Shawn Michaels двете и последниот со Triple H

Инаку мслам дека дефинитивно треба да им дадат повеќе шанса на ѕвезди од типот на Cody Rhodes, Dolp Ziggler, Sheamus, Wade Barett сепак тие се иднината интересно е кога ќе се врати некој ветеран али не е тоа тоа...

И мислам дека ќе го завршат brand-splitot на Wrestlemania или неколку месеци подоцна пошо стварно станува досадно вака се едни исти мечеви глеаме... а и идиотски е на пример шо Sheamus/Cody Rhodes/Barett и другите од Smackdown може да учествуваат у Raw Supershow а не може да го предизвикаат WWE шампионот некако нема логика...

Добро, незнам сега од кога се рекламира серијата на Undertaker како The Streak али последниве години има доста добри мечеви на WM со Shawn Michaels двете и последниот со Triple H

Инаку мслам дека дефинитивно треба да им дадат повеќе шанса на ѕвезди од типот на Cody Rhodes, Dolp Ziggler, Sheamus, Wade Barett сепак тие се иднината интересно е кога ќе се врати некој ветеран али не е тоа тоа...

И мислам дека ќе го завршат brand-splitot на Wrestlemania или неколку месеци подоцна пошо стварно станува досадно вака се едни исти мечеви глеаме... а и идиотски е на пример шо Sheamus/Cody Rhodes/Barett и другите од Smackdown може да учествуваат у Raw Supershow а не може да го предизвикаат WWE шампионот некако нема логика...
Серијата како серија е почната да се рекламира како што викаш ти од мечот на Тејкер со Ортон.Нз точно која WrestleMania.21 или така нешто.
От кога почна серијата да се смета за серија 90 % од мечевите му беа супер.
Со Ортон,Батиста,Рик Флер,ХБК 2 пати,ХХХ.....

WWE моментално е ептен слаба на ростерот.
Прво немаат доволно ѕвезди.
Ајде кажи ми 5 луѓе кој што можат сериозно да станат WWE шампиони?
СМ Панк,Џерико,Сена.....? Други?

Треба да почнат да ги билдаат младите ѕвезди како серизни контендери и закани за титулите.
Зиглер од меч за титула сега падна на менаџер на Свагер...
Берет се повреди а да не се повредеше планирано беше на WM да го освои MITB.
Шејмус и Берет се иднината ама до сега и немале некои супер мечеви.
Коди и Зиглер имаа неколку супер мечеви.
Освен овие дел од иднината се и Миз и Кофи.

Сите овие што ги кажав заслужуваат дел од main-event мечевите.
Ама ако сите овие станат мејн-евентери тогаш кој ќе биде во мид-кардот?

Треба да им се даде шанса на некои џабери да бидат дел од мид-кардот а после тоа и моменталните мид-кардери (Коди,Долф,Кофи....)ќе станат дел од мејн-евентот.

На пример наброј ми мид-кардери на RAW?Свагер,Сантино,Рајдер
Кофи е повеќе мејн-евентер отколку мид-кардер.
Евентуално во оваа листа е и Еван Борн.
Тоа се 4ца.Значи во следната година сите ќе се сретнат меѓу себе неколку пати.

Мид-кардери на SmackDown?Џастин Гејбриел,Тед Дибиаси,Хунико....? Ајде да го речеме и Дру Мекинтајр.

Пак 4ца.

Треба да им се даде шанса на Јоши Татсу,Тајсон Кид.....

Инаку ептен глупо изгледа ова со македонски фонт што го пишувам.. :D :D

Што убаво што има ваква тема :) значи не сум единствен у мкд што следи wwe, во врска со тоа дека ова е за мали деца нема врска тоа, на кој му се допаѓа ќе си гледа на кој не нема, исто ти е како на некој му се допаѓа акционен филм на некој комедија, некој хорор сите немаат исти вкус.
Во врска со wrestlemania мислам дека оваа година треба да биде силна, не за друго ќе го видиме роки во акцијата против супермен :) а и во последниве 2-3 години се освен мечевите на undertaker беше гола вода, подоцна ќе оставам и подолг коментар во врска за сите мечови

Што убаво што има ваква тема :) значи не сум единствен у мкд што следи wwe, во врска со тоа дека ова е за мали деца нема врска тоа, на кој му се допаѓа ќе си гледа на кој не нема, исто ти е како на некој му се допаѓа акционен филм на некој комедија, некој хорор сите немаат исти вкус.
Во врска со wrestlemania мислам дека оваа година треба да биде силна, не за друго ќе го видиме роки во акцијата против супермен :) а и во последниве 2-3 години се освен мечевите на undertaker беше гола вода, подоцна ќе оставам и подолг коментар во врска за сите мечови
Ајде чекаме коментари :D

Тамам се израдував дека поживеа темава пак ништо :(

:D

Хаха абе шо се секираш ако не не дружи никој ќе си праиме двајцата муабет... еве на пример вечерва Undertaker vs Shawn Michaels... can it get more epic that this??
Иначе за ова шо кажуваш дека моментално нема кој да стане WWE шампион мислам дека сега после Wrestlemania е шансата некој од младиве да стане шампион зашо обично у тој период после Wrestlemania WWE сака да експериментира... освен ако не се одлучат да му ја дадат титулата пак на John Cena шо би било epic fail... или па ако Jericho остане уше некој месец у WWE ондак не треба да биде крај на CM Punk vs Chris Jericho на Wrestlemania...
Како и да е моментално мислам дека Smackdown е дури поконкурентен од Raw... еве било кој од овие да ја држи титулата не би било чудно: Daniel Bryan,Sheamus, Cody rhodes, Wade Barett, Randy Orton, Big Show....
Инаку нон-стоп го забораваме у разговориве R-Truth.. човекот има една од најоригиналните gimmicks моментално и добро му идеше и како heel и сега како face... стварно се смеам кога е на микрофон... :)

порано бев страшен фанатик на WWE, ама престанав да следам од мај ланската година. главно ради тоа шо сум на Randy доживотен фан а он премина во Smackdown, The Nexus го растурија (кога беа оригиналните Wade Barrett, David Otunga, Michael Tarver, Skip Sheffield, Darren Young, Heath Slater, Justin Gabriel) откога дојде CM Punk ептен се разочарав. Пред една година бев направил ваква тема ама остана неактивна главно ради такви типови шо си играа мајтап со WWE. За WWE (тогашен WWF) дознав преку игра, играта се вика "SmackDown 2 Know Your Role". Играта ми ја купи сестра ми за роденден некаде 2004 беше ако не се лажам, и баш преку играта ги научив сите "Superstars" кои беа од 2001 година или од тогашна "Attitude Era" за потоа да почнам да ги следам на ТВ и нет. И да, "Attitude Era Rocks" во споредба со денешново WWE. Исто Kane ми беше омилен додека беше со маска, а баш пред некоја недела гледам пак почнал да ја носи, али ништо неможе да се спореди со неговата прва година во WWE, првата (па и втората) униформа, тие страшни бицепси шо ги имаше. Па ако може некој на кратко да ми објасне шо се има случено од мај месец па наваму, гледам Nexus веќе и не постои (подобро да не постои отколку кога настапи CM Punk), Jericho се вратил и ја освоил титулата.....
и за крај едни мои омилени клипчиња од кои едното е според мене најепик камбек во историјата на WWE
кој не се наежи кај 2:37 не е реален фан на WWE :icon_mrgr:

Само што го изгледав raw и останав задоволен од него, после подолго време добар raw.
Почетокот со John Cena беше добар и враќањето на неговиот стар gimmick беше добра идеја макар и за една епизода, направи добро промо го признавам тоа иако сум му хејтер :).

Meчот меѓу Sheamus и Dolph Ziggler беше мечот на вечерта за мене и двајцата се претставиа одлично, посебно Долф, нема да ми е чудно ако во скоро време земе една од големите титули.

Моментот меѓу Taker и Shawn, двајца од најголемите во историјата на компанијата face to face epic момент нема тука што, со нетрпение го чекам мечот меѓу Taker и HHH на манијата.

CM Punk за брзо време го победи Miz, јака изјава на Jericho после мечот и ако остане подолго во федерацијата очекувам да стане wwe champion на wrestlemania.

Bet you're happy you're listening to me and not some goofy Eminem wanna be, роки си е роки нема поголем од него, како луд сум се смеел на сите негови рими, после ова промо на роки на супермен му останува само да се скрие и да не се појавува повеќе бидејќи се виде кој е кој и за крај очекувам Роки да победи на Манијата.
Кој го гледал шоуто нека остави некој коментар да развиеме некоја дискусија :)

Само што го изгледав raw и останав задоволен од него, после подолго време добар raw.
Почетокот со John Cena беше добар и враќањето на неговиот стар gimmick беше добра идеја макар и за една епизода, направи добро промо го признавам тоа иако сум му хејтер :).

Meчот меѓу Sheamus и Dolph Ziggler беше мечот на вечерта за мене и двајцата се претставиа одлично, посебно Долф, нема да ми е чудно ако во скоро време земе една од големите титули.

Моментот меѓу Taker и Shawn, двајца од најголемите во историјата на компанијата face to face epic момент нема тука што, со нетрпение го чекам мечот меѓу Taker и HHH на манијата.

CM Punk за брзо време го победи Miz, јака изјава на Jericho после мечот и ако остане подолго во федерацијата очекувам да стане wwe champion на wrestlemania.

Bet you're happy you're listening to me and not some goofy Eminem wanna be, роки си е роки нема поголем од него, како луд сум се смеел на сите негови рими, после ова промо на роки на супермен му останува само да се скрие и да не се појавува повеќе бидејќи се виде кој е кој и за крај очекувам Роки да победи на Манијата.
Кој го гледал шоуто нека остави некој коментар да развиеме некоја дискусија :)
Se slozuvam deka ova konecno bese edno dobro RAW po podolgo vreme
Rapot na Cena ne bese nesto naj naj ama ajde...
Sheamus/Ziggler bese dobar mec.Sheamus duri si go izede koga se udri na announcing table.
HBK/Taker bese super segment.
Ne mi se sviga sto pravat so Jericho/Punk feudot.
Toj feud moze da bide 1000 pati podobar.
Promoto na Jericho bese super ! ama ne mi se sviga sto izgleda ke go teraat poveke nakaj straight edge gimmickot na Punk namesto na best in the world gimickot.
Posle ova promo mislam deka Punk moze da pobedi na WM iako do sega mislev deka Jericho ke pobedi (izgleda sum del od malcinstvoto sto go misli ova).
Koncertot na Rock bese smesen ama epten go pretera so nekoi detski navredi.Glupo mi bese sto na kraj go utna tekstot za negovata verzija na We Will Rock you.
Se na se dobro RAW.

Inaku ke zaboravev nekolku raboti:
Build-up ot za Sheamus/DBryan e najlos build-up za title match na WM !!!!I baska ovie dvajca lani imaa mec na RAW i pred nekolku nedeli na Smackdown a so toa se gubi specijalnosta na mecot na WM

Miz trebase da go pobedi Punk so toa sto Jericho ke go dekoncentrirase Punk.Em Miz ke pobedese vo svojot grad em Jericho/Punk feudot ke bese pointenziven.
Stvarno pojma nemam sto e prikaznata so Kane i Orton.
Svakam deka treba i dvajcata da se del od WM ama ova stvarno nema vrska barem nekoja prikazna da napravea
Dobar build-up ima Team Laurinaitis vs Team Long ama mene mn. mn. ne me interesira

morav da pisuvam na vakov font za da ne menjam sekoj 5 sekundi font

Se nadevam deka na Wrestlemania The Rock ke pobedi protiv John Cena :sneaky:
Trite lekcii po istorija specijalno za John Cena..
Johnny Cena went to town riding on a pony, Rocky stuck a feather up his a** and called him a jabroni." :pos:

Se znae Chris Jericho e najdobriot vo svetot, kako sto si se narekuva, Best in the world and everything i do...ke bide interesna bitkata so CM Punk, koj ima ogromni fanovi...navivam iskreno za Jericho, iako nema da bide taka lesno, CM Punk vo poslednite borbi imase povredi na grbot i levata raka... ;)
Vrakjanjeto na Jericho vo ovaa 2012 godina i highlight reel, dobro klipce...
CM Punk: "You think you invented saying that you were the best? Are you kiddin’ me?
There was a guy I remember watching when I was a kid, you probably watched him when you were a kid too. His name’s Bret “Hitman” Hart. “The best there is, the best there was, and the best there ever will be.” Did you invent that? Did you give that to him when you were, what, 2 years old? Huh? He’s Canadian too, did you invent him being Canadian? Did you invent Canada?"

За жал ова нема да биде прв меч меѓу Jericho и Punk.
До сега имаат едно 7 меча можеби

Инаку глумецот од Psych беше закон на RAW ! :)

Sinoka tri borbi imase na WWE Superstars :sneaky:
1. Hunico - Justin Gabriel...Meksikanecot so negoviot poznat tocak ili t.n. Low Rider Bike pobedi na mecot protiv leteckiot high fly (ili the future of WWE kako sto go narekuvaat) natprevaruvacot od Juzna Afrika..Hunico imase mala pauza, po serijata borbi protiv Dibiase koj i so edna raka uspevase nekako da se spravi so Hunico..
2.Tag team match...Kofi Kingston/R Truth - Curt Hawkins/Tyler Reks
Kofi i R Truth ocigledno dobro sorabotuvaat kako tim (tuka da ne go zaboravam i Little Dzimi)..:icon_mrgr:
3. Za kraj Divas shampionkata Beth Phoenix na ring protiv Kelly Kelly

Najnoviot Smack Down odrzan vcera...uzivajte...(y)
Se vrakja Christian vo WWE i ocigledno dobro se sprijatelile so John Laurinaitis...
Devojkata na Daniel Bryan, AJ na ring so Nikki Bella...Sreknikot Daniel Bryan naviva za negovata devojka..
Interkontinentalniot sampion Cody Rhodes napravi iznenaduvacka pobeda...poglednete :icon_lol: (no iskreno posakuvam Big Show da go smacka Cody na Wrestlemania)...A vednas potoa i govor na popularniot Viper, Randy Orton...:)
No i govor na Kane...:гик:....se znae deka luzerot Drew McIntyre bese otpusten od Teddy Long, a dobi nova sansa od John Laurinaitis, se bori so Big Show i negoviot popularen Mass Destruction...The world strongest man, najsilniot covek na svetot, Mark Henry nemase pogolemi problemi so Yoshi Tatsu :tapp:
Chris Jerrico ima govor i go narece CM Punk, kako CM Drunk...imeno na posledniot WWiE RAW, Jericco doznal informacija deka tatko mu na CM Punk e pijanica i deka CM Punk gi sledi negovite stapki..:cautious:.....potoa Sheamus, popularniot The Great White eden na eden na scena so Chris Jericho..
Sheamus zagubi ne vo borba, tuku so pomos na moronot Daniel Bryan koj morase da se vmesa... Iskreno navivam za Sheamus i posakuvam da go istepa Daniel Bryan na Wrestlemania...:sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom