WWE

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro RAW vcera.
Atmosferata odlicna.Se gleda deka e sezona na WM.
Ke bese podobro i Jericho,HBK,HHH,Taker vo zivo da se pojavea ama aj.
Team vs Team mecot ima dobar build-up.
Christian :(.
Se nadevam ova ke vodi kon face turn.
За Christian и ја се надевам да видам face turn во скоро време, зашто овој образ не му стои ама баш ич.

Raw добар беше ако се земе предвид дека е една недела пред wrestlemania и сосема очекувано повеќе зборување отколку акција, првиот меч беше добар, очекував победа на Брајан и Кејн и сега сум речиси сигурен дека Sheamus е новиот шампион. Друго ќе го искоментирам крајот т.е. Сина и Роки, после подолго време може да речам добро промо и на Сина, но се гледа разликата во класи, Сина неможе да се фати ни на малато прсте на Роки.

За манијата имам големи очекувања, не заради мечот меѓу роки и сина, туку за целата карта на мечови. Панк вс Џерико, од тој меч очекувам најмного и двајцата се феномемални кечери, подеднакво добри, се надевам на победа на Џерико бидејќи ако загуби можно е и да не го видиме повеќе. Интерконтиненталната титула очекувам победа на Big Show, треба и на него да му дадат некоја титула од којзнае кога не е бил шампион, а и Коди редно е да ја загуби ја држи титулата од памти век, Ренде вс Кејн, сакам да победи Кејн и ќе бидам за него, ама се си мислам дека Ренди ќе биде тука победникот.Мечот меѓу тим Џони и тим Теди, ќе биде интересен, до пред овој рау бев за тим Џони заради Крисчан, ама сега кога го вклучија и Букр Ти незнам за кој да бидам. Типувам победа на тим Џони. Мечот меѓу Роки и Сена како што реков претходно типувам, а и воедно сакам победа на Роки, зашто ќе е срамота Роки да загуби од некој како Сина, а и манијата се одржува во Мајами, родниот град на The Rock.

Мечот меѓу Undertaker и Triple H, знам дека ќе биде доста силен меч, се надевам и на посилен од ланскиот меѓу нив, не сакам серијата да биде прекината иако HHH уште од времето ми е еден од најомилените, серијата на Тaker според мене не трена да биде прекината или евентуално ако биде прекината треба да е од некој помлад кечер со талент, што ќе биде иднина на компанијата и очекувам 20:0, не верувам дека Мајклс ќе избере страна и директно да влијае во мечот, тој е ставен за судија за да се дигне популарноста на мечот.
Имам големи очекувања од манијата па ќе видиме што ќе биде, уште 5 дена остануваат, со нетрпение ја очекувам.

За Christian и ја се надевам да видам face turn во скоро време, зашто овој образ не му стои ама баш ич.

Raw добар беше ако се земе предвид дека е една недела пред wrestlemania и сосема очекувано повеќе зборување отколку акција, првиот меч беше добар, очекував победа на Брајан и Кејн и сега сум речиси сигурен дека Sheamus е новиот шампион. Друго ќе го искоментирам крајот т.е. Сина и Роки, после подолго време може да речам добро промо и на Сина, но се гледа разликата во класи, Сина неможе да се фати ни на малато прсте на Роки.

За манијата имам големи очекувања, не заради мечот меѓу роки и сина, туку за целата карта на мечови. Панк вс Џерико, од тој меч очекувам најмного и двајцата се феномемални кечери, подеднакво добри, се надевам на победа на Џерико бидејќи ако загуби можно е и да не го видиме повеќе. Интерконтиненталната титула очекувам победа на Big Show, треба и на него да му дадат некоја титула од којзнае кога не е бил шампион, а и Коди редно е да ја загуби ја држи титулата од памти век, Ренде вс Кејн, сакам да победи Кејн и ќе бидам за него, ама се си мислам дека Ренди ќе биде тука победникот.Мечот меѓу тим Џони и тим Теди, ќе биде интересен, до пред овој рау бев за тим Џони заради Крисчан, ама сега кога го вклучија и Букр Ти незнам за кој да бидам. Типувам победа на тим Џони. Мечот меѓу Роки и Сена како што реков претходно типувам, а и воедно сакам победа на Роки, зашто ќе е срамота Роки да загуби од некој како Сина, а и манијата се одржува во Мајами, родниот град на The Rock.

Мечот меѓу Undertaker и Triple H, знам дека ќе биде доста силен меч, се надевам и на посилен од ланскиот меѓу нив, не сакам серијата да биде прекината иако HHH уште од времето ми е еден од најомилените, серијата на Тaker според мене не трена да биде прекината или евентуално ако биде прекината треба да е од некој помлад кечер со талент, што ќе биде иднина на компанијата и очекувам 20:0, не верувам дека Мајклс ќе избере страна и директно да влијае во мечот, тој е ставен за судија за да се дигне популарноста на мечот.
Имам големи очекувања од манијата па ќе видиме што ќе биде, уште 5 дена остануваат, со нетрпение ја очекувам.
Nemase mn. zborenje
Samo Rock i Sena imaa promo.

Moi predictions.

DBryan (mislev Sheamus ama ke se predomislam posto so moive predictions samo sampionite gubat :) )
Big Show
Team Laurinaitis
The Rock
The Undertaker
Beth and Eve
Jericho (posle poslednovo RAW se poveke mislam deka Punk ke tepa ama aj...)
Kane

Тамам WrestleManiа дојде и темава умре...
:D

Па само двајца пишуваме :( да се најде уште некој нема да е лошо ама како што гледам тешка работа тоа
Па имаше уште 2ца ама го снема едниот :(
Predictions за утре?
Треба да биде супер WM.
Батиста пристигнал во Мајами и го зеле со кола на компанијата.
Исто има шпекулации дека се договараат со Леснар.
Ако барем еден од двајцава се појави утре на WM...:vozbud:
Инаку утре WWE ќе врши стрим за dark-мечот пред WM.
The Usos vs Tyson Kidd and Justin Gabriel vs Epico and Primo w/Rosa for the tag titles

Се убаво тоа ама од кај најдоа утре и во среда да ми стават полагања, човек да не може на раат да си гледа wrestlemania, така да најверојатно ќе гледам во среда и тогаш ќе коментирам :(
Taker vs HHH EPIC ! :cuc:
И сам ќе видиш колку е епски мечот кога ќе го гледаш.Каква приказна раскажаа.
Едноставно епски ! :cuc::cuc::cuc:

Konecno, Wrestlemania 28 vo Miami, Florida....:) Prosto, ednostavno, iskusno, za dve sekundi...:) Sheamus the best...New Heavyweight champion....sega neka vika YES YES YES YES Daniel Bryan.....sega jas velam YES YES YES YES YES YES YES YES YES....:icon_mrgr:....Sheamus go nadopolni toa sto trebase da go stori minatata nedela, no bese sprecen od devojkata na Daniel Bryan, AJ...

Nikade ne mozam da gi najdam celosnite borbi na Youtube od Wrestlemania, ako znae nekoj neka gi prikaze..
najdov highlights od Wrestlemania...poglednete..super sto Big Show pobedil...:cool:

Taker vs HHH EPIC ! :cuc:
И сам ќе видиш колку е епски мечот кога ќе го гледаш.Каква приказна раскажаа.
Едноставно епски ! :cuc::cuc::cuc:
Само што ја изгледав манијата и сум задоволен од неа, квалитетот конечно беше на ниво.
Не очекував дека првиот ќе трае толку малку, само 18 секунди како што разбрав, се знаеше дека Sheamus ќе победи.
Ренди против Кејн, очекував победа на Ренди заради тоа што скоро се врати, а обично кога некој скоро се враќа победува, па башка и роденден му било на 1ви, ама сценаристите конечно да не изненадат, ја заслужи Кејн победата, слободно ќе речам најпотценитиот кечер во историја на wwe.
Дивите не ги коментирам, освен што го радуваат окото, ништо друго од нив.
Победа на Big Show конечно и тој со свој wrestlemania момент и мило ми е што победи затоа што Коди Роудс ја држеше титулата од памти век.
Тим Џони победи слаб меч, ќе беше подобро да беше на елиминации ама ајде ...
HHH vs Taker немам зборови, најсилниот меч на турнирот, а и од доста време па наваму, ова е што му фали на wwe во моментот, вакви кечери повеќе нема да видиме, мечот типичен за attidude ерата, победа на taker и 20:0, крв, столови, многу завршни удари тоа е тоа двајца од најголемите во историјата на wwe, младите само може да учат од нив. Се знаеше дека Мајклс ќе има некаква улога, после sweet chin music и pedigree-то од HHH си помислив не на тој начин да биде прекината серијата и оп Taker се подигна, од тука натаму се знаеше дека Taker ќе победи. Моментот кога тројцата заедно го напуштиа рингот epic, со зборови тоа не се опишува. За тројцата само едно ќе кажам:cuc:
CM Punk и Jericho овој меч ме разочара, првите 7-8 минути ми изгледаше дека ќе заспијам, после доби на динамика мечот ама пак слабо, Jericho можеше повеќе незнам сценаристите зашто не му го искористија целиот арсенал на движења, речиси ништо не видовме од него :(
Cena и Rock, се знаеше кој ќе победи, сепак the rock е од мајами, а и се виде разликата во класи Rock >>>>>>>> Cena. Конечно добар меч на Сина го признавам тоа, видовме и од него нешто, чудно ми падна што Сина загуби чисто т.е. не памтам последен пат кога некој чисто го има победено Сина, attidude > pg era. Мечот можеше и подобар да биде, се гледаше дека Rock се пази од повреда ама од крајот битно сум задоволен, а и воглавно со целата wrestlemania можеше и подобро, ама за разлика од претходните мании оваа беше каде каде подобра.

RAW имаше епско изненадување на крај.
Не ви давам спојлери.
Не е до толку епско ама супер изненадување е сепак.
End of an era?
hmmm....
гледајте го RAW и кажете што мислите.Баш мене некако ми изгледа почеток на нова ера ама ......
Ај да не ви давам спојлери.
(ова не е поврзано со Тејкер/ХХХ)
--- надополнето: 3 април 2012 во 18:52 ---
http://www.dailymotion.com/video/xpum69_hell-in-a-cell-triple-h-vs-undertaker-wrestlemania-28_sport

Епскиот меч
--- надополнето: 3 април 2012 во 19:03 ---
Секоја публика го прави мечот поинтересен.
Вчера публиката беше неверојатна за РАВ и автоматски вчерашната епизода беше еден од најдобрите.Поточно најдбора епизода дефинитивно.
Добри мечеви.
Супер промо.И изненадување !

-Najnovoto RAW se odrza vo Miami, Florida :) ...ovde i definitivno se menuvaat rabotite...kako vo nekoja si sala za sostanoci, John Laurinaitis (Generalen menager na RAW) sreken sto negoviot t.n. Johny team pobedi na Wrestlemania(n)..zapocnuva nekako da gi vodi nestata tuka.. celiot negov tim tuka prisuten..John najavuva duel megu Santino Marella (USA champion) protiv Dolph Ziggler i Jack Swagger (aman be covek, protiv dvajca?), no tuka bese zbrkata sto vo borbata se dvoumeja i dvajcata koj da ja zeme titulata vo slucaj na pobeda nad Santino (za toa podocna)..-

-Vo meguvreme CM Punk vleguva megu prisutnite, se znae deka go mrazi Laurinaitis i sega go narece Giant tool box..:pos: poradi tie zborovi, John mu najavi borba za odbrana na WWE championship titulata protiv Mark Henry (The world strongest man)..:нинџ:...lelelele zapocnuva nova era, era narecena "People Power"...o_O-

-Pobednikot vo mecot Once in a lifetime, The Rock izleguva na scena, najavuva i vetuva deka ke bide WWE champion...FINALLY THE ROCK IS COME BACK..HOME..(neli izrasnat tokmu vo Miami)...-:sneaky:

-Santino Marrela pobeduva so KOBRATA nad Jack Swagger (koj vo taa borba imase raspravija so Dolph za toa koj da ja zeme titulata)...ocigledno e deka poomilen klient na dosadnata Vickie Guerrero e Dolph Ziggler..:tapp:-dvajcata sto zagubija pocnaa da go brkaat Santino, no naletaa na popularniot FUNKSAURUS, koj so glava uspea da go udri Dolph...:icon_lol:

-Lord Tensai (mnogu nezgoden covek), patem ima i mnogu drugi iminja (A-train, The Mongolian, Rusher Road i dr.) na megdan izleguva protiv Alex Riley, koj bese istepan i toa mnogu dobro od Lord Tensai..:coffee:-

-Mark Henry pobeduva protiv CM Punk, no ne stana nov WWE champion, bidejki CM Punk bese nadvor od terenot i mu se izbroea 10 sekundi, a na takov nacin ne se zema titulata...-CM Punk dobro povreden (od porano uste go macat povredi), uste kako nadopolnuvanje vrz celata negova losa situacija, Chris Jerrico, koj otsekogas reagiral burno pri porazi....otkako doznal prethodno deka tatko mu e alkoholicar, Chris so sishe alkohol go udri po glavata (fakticki so vtoroto po red go udri)..vo edna situacija malku se posramoti Chris otkako se lizna pri udar so noga vrz CM Punk...-:свиркам:-

-Na scena se pojavuva najdobriot i noviot Heavy weight champion Sheamus, The Great White, tamam da zapocne so svojot govor, Rikardo (sigurno go pamtite otkako bese zaebavan od R-Truth i ja peese pesnata LA CUCARACHA) go najavi Alberto Del Rio i sekako prepoznatlivo doaganje so ubavi koli, ovojpat crvena)...najaven e duel megu Sheamus i Del Rio na najnoviot Smack Down vo petok..i kako povtorno dobredojde na WWE, Sheamus so noga go udri po lice...(y)...Gledajki go sevo ova na TV, luzerot Danie Bryan naluten ne sakase da dade izjava...(sega neka vika YES YES YES YES YES YES YES...)

-Cody Rhodes na duel so Kofi Kingston..(mnogu kratko traese borbata, poglednete)...-
-The Miz na duel so Zack Ryder i WOO WOO WOO you know it..-

-I za kraj John Cena so svoj govor, posakuva da mu cestita na Dwayne Johnson za negovata pobeda na Wrestlemania (ocigledno posakuva John Cena povtorno duel protiv The Rock)..i tokmu koga ocekuvase John Cena da dojde Dwayne i da podade raka..na scena izleguva Brock Lesnar (poranesen sampion IWGP Heavyweight champion vo New Japan Pro Wresling, osvojuval tituli vo Ultimate Fighting Championship (periodot od 2008-2011)..naizlged izlgleda za dosta seriozen konkurent..:sneaky: (neka ne ve laze izgledot na Brock, nekoj ke smeta deka e mnogu postar, no e roden vo 1977 isto kako John Cena)...

RAW имаше епско изненадување на крај.
Не ви давам спојлери.
Не е до толку епско ама супер изненадување е сепак.
End of an era?
hmmm....
гледајте го RAW и кажете што мислите.Баш мене некако ми изгледа почеток на нова ера ама ......
Ај да не ви давам спојлери.
(ова не е поврзано со Тејкер/ХХХ)
--- надополнето: 3 април 2012 во 18:52 ---
http://www.dailymotion.com/video/xpum69_hell-in-a-cell-triple-h-vs-undertaker-wrestlemania-28_sport

Епскиот меч
--- надополнето: 3 април 2012 во 19:03 ---
Секоја публика го прави мечот поинтересен.
Вчера публиката беше неверојатна за РАВ и автоматски вчерашната епизода беше еден од најдобрите.Поточно најдбора епизода дефинитивно.
Добри мечеви.
Супер промо.И изненадување !
Не ме импресионираше нешто raw и нема да го коментирам, само едно ќе кажам here comes the pain.

Не ме импресионираше нешто raw и нема да го коментирам, само едно ќе кажам here comes the pain.
Како бе не те импресионираше?
Публиката феноменална.
Дел Рио се врати ама тоа многу баш не ми е гајле.Рикардо >>>> АДР.
Лорд Тенсаи...meh не е лош ама мех.
Мечот на УС титулата беше интересен.Исто Кофи/Коди беше интересно иако беше краток меч.СМ Панк/Хенри исто добар меч.
Едноставно се ми беше супер.
Леснар на крај беше јаготка на шлагот.
:)

Како бе не те импресионираше?
Публиката феноменална.
Дел Рио се врати ама тоа многу баш не ми е гајле.Рикардо >>>> АДР.
Лорд Тенсаи...meh не е лош ама мех.
Мечот на УС титулата беше интересен.Исто Кофи/Коди беше интересно иако беше краток меч.СМ Панк/Хенри исто добар меч.
Едноставно се ми беше супер.
Леснар на крај беше јаготка на шлагот.
:)
Набрзинка го изгледав вчера и затоа може не ме импресионираше, денеска така релаксирано уште еднаш го изгледав без мотање и може да речам стварно добар raw, одамна не бев видел така добро шоу :) Тенсеи нз ама ми заличе на Алберт, нз дали се сеќаваш на него ептем личеше на него, али крајот немам зборови, wwe изгледа сфатија дека старата школа е со класи подобра од новата и почнаа полека да ги враќат, уште Goldberg да го вратат и супер ќе е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom