WTA тенис - општа дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Што би требало да и биде следен турнир?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Леле ама и ја изврте реченицата од контекст...
Не бе, знам што сакаше да каже, ја само си коментирам у стил на тоа дека кариерата допрва и е пред мене и допрва ќе има побитни мечеви. Оптимистичен ми беше коментарот :D

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.642
Поени од реакции
7.776
http://thenewdaily.com.au/sport/other-sports/2016/09/13/wada-hacking-us/

Russian hacking group Fancy Bears’ Hack Team claims to have accessed the World Anti-Doping Agency database, leaking dozens of files allegedly relating to United States athletes on the internet.

Among the athletes targeted by Fancy Bears’ were Serena and Venus Williams, as well as teenage gymnast Simone Biles, who won four gold medals in Rio.

“Serena Williams, world’s top tennis player, is taking oxycodone and hydromorphone (opioids), prednisone, prednisolone, and methylprednisolone as well,” it said.

“Her sister Venus Williams is used to take (sic) prednisone, prednisolone, triamcinolone and formoterol.”

Член од
15 март 2010
Мислења
5.871
Поени од реакции
6.384

Russian hacking group Fancy Bears’ Hack Team claims to have accessed the World Anti-Doping Agency database, leaking dozens of files allegedly relating to United States athletes on the internet.

Among the athletes targeted by Fancy Bears’ were Serena and Venus Williams, as well as teenage gymnast Simone Biles, who won four gold medals in Rio.

“Serena Williams, world’s top tennis player, is taking oxycodone and hydromorphone (opioids), prednisone, prednisolone, and methylprednisolone as well,” it said.

“Her sister Venus Williams is used to take (sic) prednisone, prednisolone, triamcinolone and formoterol.”
Serena, koja godinama dominira svjetskim tenisom, navodno je na doping testu pala 2010., 2014. i 2015. godine, a njena Sestra Venus je padala od 2010. do 2013. godine.

Navodno su sva sredstva koja su pronađena u njihovim tijelima na "crnoj listi" WADA-e, ali je napravljen izuzetak te je navedeno da su sestre to uzimale kao dopuštenu terapiju.

Смешки се ова Американците , па пази како кријат, допуштена терапија еј а сите средства најдени на црна листа.. Не е ни чудо што доминираат во одредени спортови ( Олимписки игри пример ) ..еве како доминираат мајќе им га набијем шарлатанску ...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Лина во 1/4 финале во Шарм Ел Шеик, ја победи Богдан 3-6;7-5;6-3! :vozbud:

AЈДЕЕ БРЕЕ Во 1/4 финале ќе игра со шпанката Сорбес Тормино или како и да се вика ме мрзи да ја барам сега ајдееееееe :vozbud:

Најдобар пласман ќе има на следниот апдејт 200то место ќе биде, ако ја тепа и шпанкава ќе скокне уште повеќе. :vozbud:

Добро е почна да победува и тенисерки што играле и на гренслемови, тоа е топ и за самодоверба и за све.

Ајде па да почне другата сезона и на "мастерс" квалфиикации да игра ако ништо друго..

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.450
Поени од реакции
5.576
Богдан играше второ коло на ЈуЕс ако се добро сеќавам. Одличен успех.

Топ 200 is coming

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Има негде распоред на кои турнири е најавена до крај на сезонава? Баш ме интересира дали ќе настапува на уште некој турнир од ваков ранг. (па што да не е и некој појак, сега кога повеќето ќе се одмараат тука лежи шанса за тенисерки под 100тото место..)

Ф

Флеш

Гостин
Ок е се ова дечки,но има некој барем од Македонија да ја финансира или спонзорира со некаква помош нејзе.Иронија е каква,успеа да направи нешто,да е меѓу најдобрите,но со свои пари,од освоени турнири .Нашите фирми и богаташи,кај се,за жалење.Само текстови читаме,а помош немате за нејзе.Безобразно е со Лина,како се однесуваат.Сама на себе оставена.Ако дојде кризен период,ќе ја заборават,наместо уште да вложуваат и реклама и успех,абе меѓу 50 да е.Имаме успех во ж тенис искрено.Доста по по потекло Македонки,биле доста јаки Мора да се вложува и од наша страна,не сами.:)

https://en.wikipedia.org/wiki/Petra_Cetkovská

https://en.wikipedia.org/wiki/Bojana_Jovanovski

G

grande-juve

Гостин
Ја гледав на стрим денес, солидна е, и борбена до даска. Веројатно ќе ја има и утре тука

Богдан била трета носителка, а оваа утре е петта

Последно уредено од модератор:
B

Blade Torch

Гостин
Аууу е ова се веќе резултати! Може и утре против дрвото од Шпанија, имам играно доста пати контра против оваа :D Очекувам победа во три сета за Линче.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ова е најсилниот турнир на кој досега настапувала Лина, турнирот е со награден фонд од 100.000$. Претходно имаше неколку учества на турнири со награден фонд од 50.000$. Обезбедени и се 25 поени со пораз утре, за полуфинале има 50 поени, за финале 85, а за титула 140 поени.

Kajgana Shop

На врв Bottom