World of Warcraft: The Cataclysm

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Имам да кажам само едно нешто...

WoW можам на некој начин да ја споредам со бивша Југославија. Тогаш луѓето немаа што да прават но сите беа среќни т.е немаше компјутери се излегуваше до 9 саатот навечер и сите си легнуваа пред 12 НО пак ќе речам сите беа среќни.
Ванила WoW (до 60ти левел)... ќе се измачиш да дигнеш 60ка и одкако ќе дигнеш ќе чекаш по 6 саати во Оргримар да најдеш група за една од 4те инстанци(не дај боже ако си руг). Ќе одиш во таа инстанца и предвреме знаеш дека шансите да ја завршиш таа инстанца се мали. Тие што одеа МЦ беа благословени т.е 90% луѓе без работа или кои ја напуштиле работата за да си можат да си дозволат да киснат таму по 12 сати на еден бос.НО пак ќе речам сите беа среќни.
Заклучок (до 60ти левел): Во играта најдобри беа тие кои киснеа(имаа време) а не тие кои имаат фат за играта т.е кои се добри во истата.

Преминуваме на ТБЦ т.е транзицијата на Македонија од бивша Југославија или пак во Светот на Варкрафт преминот од ванила во ТБЦ. Тука се истакнаа оние кои знаеа да ја искористат ситуацијата, време на купување ајтеми од добри гилдови кои се веќе опремени и некаде до средината беше исто како во ванила. Оние тврдокорните олд скулерци до некаде тежнееја кон ванила но се задоволуваа и со содржините на оваа нова експанзија. Поради плачењето од страна на играчите кои не беа задоволни од оваа транзиција Близард (европа, ОН, НАТО) ја направија кулминацијата на ТБЦ со една од најтешките ( ако не и најтешка раид инстанца Санвел ) и после ова играчите не беа задоволни... Значи во овој период од еволуцијата на играта Играчите не знаеја што сакаат.

Дојде времето за WotlK. Близард ја направија играта да не биде толку захтевна со времето но играчите пак не се задоволни. Сите сакаат да се врати времето на 60ти левел но никој длабоко во себе не го посакува тоа... т.е ВОВ 60ти левел е една обична НОСТАЛГИЈА. Колку пати сте посакале да се вратите во деновите кога сте биле дете? Но всушност и не го сакате тоа но помислата е примамлива но не остварлива...

Поздрав

KT 40 > Цел санвел во тежина

Член од
5 октомври 2009
Мислења
74
Поени од реакции
7
MOZDA i naxx40 e poteska od sunwell ako se lazeme...sunwell e najteskata raid instanca do sega, da se nadevame deka ICC ke bide poteska.

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
WoW за жал иде во погрешен правец од кога дојде последната експанзија, со оваа уште полошо ... Да се соочиме со фактот дека играта више е готова со иновација и инвентивност :nenene:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ајааа графикааа:vozbud:
Видеќемо, да не збориме пред време. И да се надеваме дека нема да го усерат светот -.-

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
WORGEN

• Two Forms (Racial) Instant. Turn into your currently inactive form. 1.5 sec cooldown.
  • Viciousness (Racial passive) Increases all damage done by 1%.
  • Aberration (Racial passive) Reduces the duration of all Curses and Diseases used against you by 15%.
  • Flayer (Racial passive) Skinning skill increased by 15 and allows you to skin faster.
  • Darkfight (racial) instant. 3 min cooldown. Activates your true form, increasing movement speed by 70% for 10 sec.
The Worgen has the option to be either one of these classes—believe it or not: Warrior, rogue, priest, hunter, death knight, mage, warlock, and druid.\
GOBLINS

• Pack Hobgoblin (Racial) Instant. 30 min cooldown. Calls in your personal servant, allowing you bank access for 1 min.
  • Best deals anywhere (Racial): Always receive the best possible gold discount, regardless of faction.
  • Better living through chemistry (Racial) Alchemy skill increased by 15.
  • Rocket Barrage (Racial) 30 yrd range. Instant. 2 min cooldown. Launches your belt rockets at an enemy dealing 38 fire damage.
  • Rocket Jump (Racial) Instant. 2 min cooldown. Activates your rocket belt to jump forward.
  • Time is money (Racial) Cash in on a 1% increase to attack and casting speed.

Еве ги racial abilities, изгледа доста интересно :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
WORGEN

• Aberration (Racial passive) Reduces the duration of all Curses and Diseases used against you by 15%.
GOBLINS

• Pack Hobgoblin (Racial) Instant. 30 min cooldown. Calls in your personal servant, allowing you bank access for 1 min.
  • Best deals anywhere (Racial): Always receive the best possible gold discount, regardless of faction.
Побогу, овие не се нормални бе!!! Се надевам дека сите racials ке ги бафнат за да бидат корисни ко на воргените и гоблините.......

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Побогу, овие не се нормални бе!!! Се надевам дека сите racials ке ги бафнат за да бидат корисни ко на воргените и гоблините.......
Нема да е фер само овие да бидат вака добри, дај боже и другиве да ги бафнат. Овие новиве имаат многу повеќе од сите останати раси, така да да се надеваме дека и другиве ќе ги кренат.

DonLosko

Il capo di tutti capi
Член од
2 февруари 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Јас колку што знам Cataclysm е последна експанзија и нема да има повеќе WoW завршува. Лич Кинг ке го пуштат негде летово а Cataclysm излага ноември и е последна експанзија.
Инале маелстормот се отвара во Cataclysm ке има истанца таму Naga нешо срање ваму таму.
Играм WoW веке 4 год и мислам дека ја заебаа играта гадно PreTBC FTW. Се изгуби духот на играта не е више тоа што беше :( А и бројот на играчи е намален ептен и дојде крајот според мене и редно време бесе нека смислат несто ново. 5 год игра да трааа па тоа е чудо хехе :D

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Release Date: 25 June 2010

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Од каде ти тоа ?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Нема ништо официјално, само предвидувања од некој си експерти.

nerdZrule

didior
Член од
25 јуни 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
тоа со рејшлите ќе го дотераат и на останатите ќе им дадат плус некои спелови и ќе имало отприлика некој балас, да нема некој спел да се издвојува ко имба така барем читав

hellboysk

Зависник
Член од
11 април 2010
Мислења
39
Поени од реакции
1
Јас колку што знам Cataclysm е последна експанзија и нема да има повеќе WoW завршува. Лич Кинг ке го пуштат негде летово а Cataclysm излага ноември и е последна експанзија.
Инале маелстормот се отвара во Cataclysm ке има истанца таму Naga нешо срање ваму таму.
Играм WoW веке 4 год и мислам дека ја заебаа играта гадно PreTBC FTW. Се изгуби духот на играта не е више тоа што беше :( А и бројот на играчи е намален ептен и дојде крајот според мене и редно време бесе нека смислат несто ново. 5 год игра да трааа па тоа е чудо хехе :D

Абе седи дека Катаклизам е последна експанзија , зарем мислиш дека со Дет Винг завршува приказната се глеа дека не си следел Воф ... иначе нема шанси ни да остават до 85 левел они да сакаа да завршат ке ставеа многу повеќе контент ... затоа и стаија мал лвл кап за да можат да си продужат после со други експанзии и фактички за да напраат поише пари ... зашо нови експанзии значи нови инсталациони цдиња и автоматски многу пари. :nesum: Тоа е македонче :) Поздрав:salut:

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
јас иам големи амбиции за катаклизм.. затоа што сеа е шит.. ГИР СКОР АЛЛ ОВР Д ПЛЕЈС ! .............. ФАК ВОФ ! џабе шо иам 10 80ки... ко досадна е играта.. фармам ај си си ко луд.. ништо !

Kajgana Shop

На врв Bottom