Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Што одговоривте на прашањето за роднини во Америка?

Епа ако си пополнал во DS формуларот дека имаш роднини таму, ако те прашаат ќе речеш имам. Ако не си пополнал не кажувај, освен ако немаш некој ептен близок.

Што одговоривте на прашањето за роднини во Америка?
Епа ако си пополнал во DS формуларот дека имаш роднини таму, ако те прашаат ќе речеш имам. Ако не си пополнал не кажувај, освен ако немаш некој ептен близок.
Никако кажување такво нешто!!

Никако кажување такво нешто!!

А ако пополнал веќе во формуларот дека има роднини, и ако рече дека нема, мислиш глупи се нема да знаат дека ги лаже? Јас имам брачед во Америка, минатиот пат кога пополнував го ставив него, ме прашаа на интервјуто им реков да, имам роднини,и ме праша само дали сме блиски. Толку.

Не мора да значи дека сигурно ќе те одбијат. Подобро да кажеш отколку да те фатат дека лажеш (дури и рима има :D). И да не пополниш во формуларот, мислите нема да видат ако имаш близок роднина. Ако е некој ептен подалечен можда нема да успеат да најдат.

Па тоа викам, не може брат/сестра или вујко/чичко да скриеш. Јас глупа до 3ти брачеди кажав, арно не наклапав :D

Јас сестра имав нелегално таму, не ја кажав па без проблем земав виза. :D Али тоа беше 2012 година, други времиња беа тогаш. :)

За колку време бевте на интервју за виза, откако го пополнивте DS-от ?

Зависи кога ќе уплатиш. Одма закажуваат по уплаќање.
Мене ми закажаа за 21ви април.

За колку време ти стигна DS-от од кога го потпиша договорот за работа ?

Здраво
Сакам да прашам според ваше претходно искуство и од оваа година доколку има некој колкави шанси имам да земам виза, 2ра година сум на економски и имам 3 неположени испити односно 8/11, а со англискиот стојам одлично и прв пат аплицирам, ако има некој да ми каже каков одговор дале долколку имале неположени испити пример: зошто не ги положиле или кога ке ги положат такво нешто ?
Благодарам

Кај е најдобро да се уновчат чековите од повратениот данок, и колку земаат провизија кај што го прават тоа?

Hyannis :)[DOUBLEPOST=1428873268][/DOUBLEPOST]А и да ве прашам тие што биле веќе Америка, шо ве прашаа, на аеродромот кога пристигнавте во Америка, пред да ве пуштат за влез?

А и да ве прашам тие што биле веќе Америка, шо ве прашаа, на аеродромот кога пристигнавте во Америка, пред да ве пуштат за влез?
Таму ништо, само печат ти удираат и документи ти прегледуваат.
Прашања ми поставуваа на аеродромот во Истамбул, пред да се качиш во авион за NY ...
Зошто одиш.. што ќе работиш, такви некои.. ништо посебно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom