Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да сподели некое искуство од годинава во Амбасада?

Zdravo decki nekoj da kazi dali mu se slucilo da otide bez index vo ambasada? sto bilo kako bilo?

Za studentite koi bile ili sega ke odat vo Cedar Point, navistina pravele testovi za droga ? o_O

Za studentite koi bile ili sega ke odat vo Cedar Point, navistina pravele testovi za droga ? o_O
Јас веројатно ќе одам таму и еве ти кратко инфо.
Drug and alcohol testing.
Cedar Point employees may be asked at random to take a test at any time to determinate the presence of drugs, narcotics or alcohol. Employees who are required to drive vehicles or are hired into certain safety sensitive positions(Ride Hosts, Lifeguards and Traffic Hosts) will be required to take a drug test upon arrival to Cedar Point. Test results that do not comply with Cedar Points's Drug and Alcohol policies will result in termination.

Да не има некој интервју на 21ви попладне? :)

Некој што е бил минатата година, колку време чекавте да ви стаса DS 2019 формуларот. Јас договорот за работа го потпишав на 26.02 и сеуште немам ништо. Од агенција ми велат чекаме да ни го пратат и толку........почнува малку страв да ме фаќa :P

Некој што е бил минатата година, колку време чекавте да ви стаса DS 2019 формуларот. Јас договорот за работа го потпишав на 26.02 и сеуште немам ништо. Од агенција ми велат чекаме да ни го пратат и толку........почнува малку страв да ме фаќa :P
И јас лани чекав едно месец и пол. Ми стигна на 19 април и за амбасада можев најбрзо на 29 април да закажам. Агенцијата знае да чека да се пособерат повеќе DS формулари и да ви ги даде наеднаш. Така да можеби им стигнало ама чекат да се пособерат повеќе формулари.

Decki nekoj apsolvent sto pominal donsega na intervju za viza da kazi ness :)

Дали има некој искуство со реаплицирање за виза, со сите положени испити на Економски, без роднински врски во САД, одбиен сум, дали вреди да се поднесе ново барање?

Дали има некој искуство со реаплицирање за виза, со сите положени испити на Економски, без роднински врски во САД, одбиен сум, дали вреди да се поднесе ново барање?
А зашо те одбија, ти кажаа нешто? апсолвент си?
Иначе ако пак реаплицираш за виза нема истиот конзул да ти прави интервју, така да можеби имаш шанса :toe:

А зашо те одбија, ти кажаа нешто? апсолвент си?
Иначе ако пак реаплицираш за виза нема истиот конзул да ти прави интервју, така да можеби имаш шанса :toe:

3та година сум, иначе на крај прашав зошто сум одбиен ми рече само дека не сум квалификуван и си стана си отиде.
Прашања имаше од типот која година сум на студии, што сакаш да правиш после дипломирање, дали сум патувал со авион, каде сум патувал и то одприлика..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom