C
cige
Гостин
BUMPДенес ми стигна чекот со данокот. И сега со него можам да идам во која банка сакам? Или посложена е постапката?
BUMPДенес ми стигна чекот со данокот. И сега со него можам да идам во која банка сакам? Или посложена е постапката?
Odi vo komercijalna banka daj go na in caso naplata. Trosok ti e 400 denariДенес ми стигна чекот со данокот. И сега со него можам да идам во која банка сакам? Или посложена е постапката?
Во тутунска 250.Odi vo komercijalna banka daj go na in caso naplata. Trosok ti e 400 denari
Тутунска for the win,ќе пополниш 2-3 формуларчиња и ќе почекаш 2-3 недели да ти стигнат парите на сметка,ќе те известат со смс порака.Во тутунска 250.
Chist profit ti zavisi od toa kolku shtedish. Primer jas kaj shto sum, za mesec i pol gi zarabotiv parite shto gi vllozhiv, sea se shto si rabotam kje bide kesh za mene. Izbegavaj toa amusement parks, idi vo pomali gradchinja, poshto stvarno ima mnogu rabota, dobra para. Jas zarabotuvam 10 dollari od saat od prvata rabota, a vtorata mi e 9 dollari od saat. U princip e, utepuvanje od rabota, ali cash is inspiration. 7000 $ bez problem mozhesh da napravish, za tuka kaj shto sum jas konkretno ti zboram. Pozdravznaci da rezumirame nakratko kolku e cist profit za 3-4 meseci rabota vo sad ( prosecna destinacija) so moznost za 2ra rabota????/ i dali e mozno da se dobie pokana od rabotnoto mesto da ostanes podolg period legalno??
fala odnapred
Како што ми кажа еден пријател кој веќе трета година доаѓа во САД, можиш да ја продолжиш визата уште 6 месеци, па после тоа пак уште 6 месеци, вкупно 12 месеци. Визата ќе ти биде туристичка, не работна како оваа, ама си имаш социјален број и мислам никој работодавец нема да ти прави проблем. Тој планира така да направи, па ако му се свиѓа да остане подолго време, ако не легален престој си има во САД и ќе може без проблем да си замине во Македонија.Може ли некој да ми даде информација за можноста за продолжување на визата од WORK & TRAVEL програмата или дали има некој начин на кои би можело легално да се продолжи престојот во САД. Ви благодарам
Thank youКако што ми кажа еден пријател кој веќе трета година доаѓа во САД, можиш да ја продолжиш визата уште 6 месеци, па после тоа пак уште 6 месеци, вкупно 12 месеци. Визата ќе ти биде туристичка, не работна како оваа, ама си имаш социјален број и мислам никој работодавец нема да ти прави проблем. Тој планира така да направи, па ако му се свиѓа да остане подолго време, ако не легален престој си има во САД и ќе може без проблем да си замине во Македонија.
Yay Z nigga use edno prasanje do tebe ama od dolgite Preku koja agencija odis, kade e mestovo, dali se naoga lesno 2ra rabota,od prilika kolku casevi dnevno- rabotno te faka (so 2 raboti) i najbitnoto dali moze preku rabotodavecot da se prodolzi vizataChist profit ti zavisi od toa kolku shtedish. Primer jas kaj shto sum, za mesec i pol gi zarabotiv parite shto gi vllozhiv, sea se shto si rabotam kje bide kesh za mene. Izbegavaj toa amusement parks, idi vo pomali gradchinja, poshto stvarno ima mnogu rabota, dobra para. Jas zarabotuvam 10 dollari od saat od prvata rabota, a vtorata mi e 9 dollari od saat. U princip e, utepuvanje od rabota, ali cash is inspiration. 7000 $ bez problem mozhesh da napravish, za tuka kaj shto sum jas konkretno ti zboram. Pozdrav