Work and travel USA

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Е да те прашам нешто,глеам доста се жалат од агенциите дека откако стигнале не ја добиле работата и смештајот за кој биле договорени..има услови доколку те заебат сам да си најдеш работа во местото:)?
Па зависи ако стасаш порано на местото ќе имаш повеќе можности да си побараш работа и да видиш што ти одговара, ако отидеш покасно ќе бидат зафатени повеќето работни места. Мада треба да имаш и среќа. :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Викинг, Зип, Наром или Коузон?

од искуство некој/а?

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Ме интересира дали туристичкиве агенции кај нас можат да обезбедат само Social Security number? За да можам да си работам како чоек и да не барам работа на црно. :)
Бидејќи си имам Австралјански пасош (колку што знам за виза нема шанси да ми прават некакви проблеми па можеби ќе треба да се појавам во Америчка амбасада онака чисто формално) , а имам и пријатели таму кои што живеат веќе подолго време па имам отворена покана за кај нив да престојувам.

И друго прашање, дали може студент да оди за Америка доколку е на постдипломски студии?

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Ме интересира дали туристичкиве агенции кај нас можат да обезбедат само Social Security number? За да можам да си работам како чоек и да не барам работа на црно. :)
Бидејќи си имам Австралјански пасош (колку што знам за виза нема шанси да ми прават некакви проблеми па можеби ќе треба да се појавам во Америчка амбасада онака чисто формално) , а имам и пријатели таму кои што живеат веќе подолго време па имам отворена покана за кај нив да престојувам.

И друго прашање, дали може студент да оди за Америка доколку е на постдипломски студии?

Teshko SSN da ti obezbedi turisticka agencija, da ne kazham nema shansi:D. Toa treba lichno i personalno da popolnish aplikacija i da bidesh prisuten na mestoto na nastanot. Ova e moe iskustvo, ti baraj si i drugo chare:D.

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
дали некој има одено/знае некој што има одено и дали има агенции низ Македонија што нудат w&t програми за Чикаго.. или во околина на Чикаго?

TheOther1 - SSN не може да ти обезбеди агенција од овде.
И, да, може да се оди доколку си на постдипломски студии.

C

cige

Гостин
дали некој има одено/знае некој што има одено и дали има агенции низ Македонија што нудат w&t програми за Чикаго.. или во околина на Чикаго?

TheOther1 - SSN не може да ти обезбеди агенција од овде.
И, да, може да се оди доколку си на постдипломски студии.
Чикаго? Значи сакаш да останеш таму :) . Оди поарно во Бостон е поубав животот.

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
Hebo @Боби™
Haha, ne mi e bas za ostanuvanje :) se mislam pomegju apliciranje za j-1 viza ili da diplomiram pa da apliciram za F viza.
mi se ukaza sansa da upisam relativno eftin postgraduate kurs a pritoa ke imam obezbedeno besplaten smeshtaj, e sega, dobro bi bilo da najdam nekoja W&t programa vo okolina na Chicago za da mozam da se rasprasham podobro niz fakultetot i uslovite za kreditiranje, pa da se vratam vo MK da diplomiram i zdravje boze na pocetok na 2013 da odam povtorno.
inaku bev poslednite 2 leta vo MA i RI, zivotot e navistina podobar.. posebno Boston kako studentski grad.. no danocite i visokite trosoci za zivot bez nekoja solidna rabota na long-term kinat :) Ima relativno eftini koledzi i vo ovie drzavi, no golem plus ke mi bide besplatniot smeshtaj vo Chicago..
blagodaram na odgovorite , se izvinuvam za fontot.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Викинг, Зип, Наром или Коузон?

од искуство некој/а?
Јас бев преку Наром. Презадоволен од страна на тоа како агенцијата си ја вршеше работата, јес да ќе платиш некој долар плус за подобрата услуга, ама без скриени трошоци. За тие што сакаат организирани работи, Наром му е мајката. Ќе ти организираат и превоз до Софија, и ако им пишеш меил кога си таму и за враќање од Софија ќе ти средат (се доплаќа околу 25 евра, ама ај дојди си од Софија за поефтино). За некаде околу додатни 100 долари можеш да поминеш два вечери во Њу Јорк.

Коузон никако!! Еден нема што рекол добар збор за агенцијава.

Зип имам слушано лоши мислења, мада лично јас немам никакви искуства со Зип.

Викинг - знам многу луѓе што беа преку Викинг, послаба успуга, ама и поефтини се од Наром.

Мој совет - Наром.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Јас бев преку Наром. Презадоволен од страна на тоа како агенцијата си ја вршеше работата, јес да ќе платиш некој долар плус за подобрата услуга, ама без скриени трошоци. За тие што сакаат организирани работи, Наром му е мајката. Ќе ти организираат и превоз до Софија, и ако им пишеш меил кога си таму и за враќање од Софија ќе ти средат (се доплаќа околу 25 евра, ама ај дојди си од Софија за поефтино). За некаде околу додатни 100 долари можеш да поминеш два вечери во Њу Јорк.

Коузон никако!! Еден нема што рекол добар збор за агенцијава.

Зип имам слушано лоши мислења, мада лично јас немам никакви искуства со Зип.

Викинг - знам многу луѓе што беа преку Викинг, послаба успуга, ама и поефтини се од Наром.

Мој совет - Наром.
а како бруцош со сеуште неположени испити ( ваљда до датумот на интервјуто за во амбасада ќе положам, бидејќи сеа за сеа немаме закажано испити ) да се обидам да аплицирам?

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
а како бруцош со сеуште неположени испити ( ваљда до датумот на интервјуто за во амбасада ќе положам, бидејќи сеа за сеа немаме закажано испити ) да се обидам да аплицирам?
Да, зошто не? Испитите го олеснуваат процесот на добивање на виза, ама не се клучен фактор во никој случај. Можеш да добиеш виза, знам две другарки што добија виза како бруцошки, со 7 од 8 положени испити, и едната веќе трета година по ред оди за Америка. Имаш шанси, само потруди се да положиш што е можно повеќе, оти ќе ти оди во полза ;)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
www.vikingtravel.mk
Биди еден од првите 30 апликанти за Work and Travel USA 2013 и добиј бесплатен билет за концертот на J-LO во Софија на 18 Ноември во сала Армеец.
А за наредните 20 апликанти следува утешна награда- шише виски :)

Повеќето ќе се за вискито, али ај. :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
дечки, може ли некој да ми помогне со работна понуда за да отидам на self placement?
секако, ќе има нешто и за вас :P

Член од
5 октомври 2012
Мислења
14
Поени од реакции
5
Mene mi se pojavi mal problem...Studentka sum na drzaven univerzitet i do maj imav predavanja....t.e bev apsolvent...mi ostanaa 4 ispiti i so tie ispiti sakam da apliciram vo Usa so programata Work And Travel no od poveketo agencii mi vikaat deka sum morala da slusam predavanja za da mozam da apliciram...jas ne znam sto e fintava so tie predavanja koga sekako jas ke si dobijam potvrda za redoven student...jas uste si zaveruvam semestar si prezapisuvam ispiti regularno sum si redovna.....nekoi pa so odat so eden ispit so vlecat so godini...im davaat viza se regularno a mene mi vikaat moralo predavanja da sum imala..prasuvav studenti so odat sekoja godina so ispiti..bez predavanja i mi rekoa deka nemalo vrska toa...moralo taka da vikaat od agencija zs gi pritiskale od ambasada zs mnogu ostanuvaat na crno...dokolku nekoj e upaten so ova ako saka neka mi objasni so kako...dali bi mozela da dobijam viza za da ne mi bide za dzabe apliciranjeto....Fala vi :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom