Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Па отприлика кажуваше ствари веќе познати. Ко демек да не сме правеле проблеми, да сме биле смирени, првите две недели ќе било хаос(многу луѓе), дека можеме да им се јавиме на нив за секој проблем. Мене ми делуваше импресивно, сеа ќе видиме. А ти преку Америкуест си? И за каде врвиш :P?

Значи клише муабети била ориентацијата, иначе праевме еднаш муабет кој шо како:icon_mrgr:
http://forum.kajgana.com/members/lux.43831/

може ли некој да кажи од прилика кој датум се оди во амбасадата ?? :)

може ли некој да кажи од прилика кој датум се оди во амбасадата ?? :)

Колку побрзо ги однесиш документите потребни за во амбасада во агенција, толку побрзо ќе ти го закажат интервјуто. Јас ги однесов пред една недела и интервјуто ми е на 26ти овој месец. А да, и прво мислам дека ги пуштаат тие што се со Self програмата, па кога ќе поминат тие, Premium.

ами јас бев во 25 февруари на интервјуто за работа, и сеа чекам да ми кажат кога за во амбасада. Барем така ми рекоја да чекам :)
--- надополнето: 14 март 2012 во 22:28 ---
Април најверојатно. :) Ти за кај аплицираше и преку која агенција?
преку Наром

ами јас бев во 25 февруари на интервјуто за работа, и сеа чекам да ми кажат кога за во амбасада. Барем така ми рекоја да чекам :)
--- надополнето: 14 март 2012 во 22:28 ---

преку Наром
Каде ќе одиш и што ќе работиш ?:)

Ај кажете ми точна адреса од Наром Травел во Скопје. Една другарка ми кажа адреса, но различна од таа што е на сајтот од агенцијата. Е сега незнам која е точната.
pozadi zeleznicka, prema aerodrom, vo tie zgradite od desno, ke vidis pisit narom :D

Некое искуство од Аљаска? Или некој да иде летово..? ;)

дечки има ли некој што има одено во Bar Harbor MAINE да споделе некое искуство или не мора бар харбор , битно во Maine да е... иначе за виза не е толку битно колку ке имаш положено туку финасиите што ги примат двата родитела поздрав

иначе за виза не е толку битно колку ке имаш положено туку финасиите што ги примат двата родитела поздрав

И како е ова со финансиите, кои се во предност, оние што имаат помалку примања, или ? Не сфаќам.. :unsure:

најверојатно нема да ти дадат виза ако еден од родителите не работи а другиот зима ниско примање месечно , или двата родители не работат и мислат дека најверојатно ке останеш во УСА бидеќи дома имаш тешка финанскииска ситуација но завиви има случаеви каде што едниот родител не е работел но има добиено виза , околу 90% сите добиват виза за оваа подетално ке коментираме кој добил и кој не добил виза после 20ти Април :) поз

за оваа подетално ке коментираме кој добил и кој не добил виза после 20ти Април :) поз

Многу касно тоа бе, јас за 10 дена сум на интервју во амбасада. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom