Work and travel USA

Член од
28 февруари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ај кажете ми точна адреса од Наром Травел во Скопје. Една другарка ми кажа адреса, но различна од таа што е на сајтот од агенцијата. Е сега незнам која е точната.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
12
Поени од реакции
7
Ајде едно прашање,не знам дали ова му се случило на некој до сега ама да си прашам јас.Значи летово треба да одам Америка со другар,се договаравме 2 години веќе и еве третава ни испадна математиката."Проблемот" е што тој пред 2 години аплицираше за онаа лотарија за зелена карта и не доби,па се прашував дали тоа ке има некаква врска кога ке појдеме во амбасада .. не сакам повторно сам да завршам,а до сега не прочитав некој ваков случај.Јас мислам дека тоа што аплицирал за лотаријата не би требало да биде пречка,ама сакав да прашам случајно да не има некој со ваков случај :)

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Ајде едно прашање,не знам дали ова му се случило на некој до сега ама да си прашам јас.Значи летово треба да одам Америка со другар,се договаравме 2 години веќе и еве третава ни испадна математиката."Проблемот" е што тој пред 2 години аплицираше за онаа лотарија за зелена карта и не доби,па се прашував дали тоа ке има некаква врска кога ке појдеме во амбасада .. не сакам повторно сам да завршам,а до сега не прочитав некој ваков случај.Јас мислам дека тоа што аплицирал за лотаријата не би требало да биде пречка,ама сакав да прашам случајно да не има некој со ваков случај :)
нема врска тоа јас имам другар кој оди веќе 2 години по ред а изминативе неколку години аплицира за таа зелена карта нормално безуспешно така да не верувам дека ќе има влијание
плус од она што он ми кажал минатата година некоја девојка која исто била на програмава од бугарија додека биле летото таму ја известиле дека добила зелена карта и нормално никаков проблем си останало девојчево:)
а за каде аплициравте?

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Јас имамв аплицирано за зелена карта, не ја добив и за виза немав никаов проблем. Пред да одам во амбасада се распрашав дали апликацијата може да биде проблем, ми рекоа не и стварно нема никакво влијание врз одлуката за добивање виза.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
12
Поени од реакции
7
нема врска тоа јас имам другар кој оди веќе 2 години по ред а изминативе неколку години аплицира за таа зелена карта нормално безуспешно така да не верувам дека ќе има влијание
плус од она што он ми кажал минатата година некоја девојка која исто била на програмава од бугарија додека биле летото таму ја известиле дека добила зелена карта и нормално никаков проблем си останало девојчево:)
а за каде аплициравте?
Па сеуште немаме одбрано конкретна дестинација или работна понуда,сега ке имало саеми во март па ке видиме.Али двајцата сме за негде на исток,Њујорк,Њу Џерси,Флорида ..

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Па сеуште немаме одбрано конкретна дестинација или работна понуда,сега ке имало саеми во март па ке видиме.Али двајцата сме за негде на исток,Њујорк,Њу Џерси,Флорида ..
Се супер него ова со истоков...Флорида не е некако на југ :rolleyes:

Член од
24 октомври 2011
Мислења
12
Поени од реакции
7
Се супер него ова со истоков...Флорида не е некако на југ :rolleyes:
East Coast и West Coast,тоа ми беше муабетот .. нема потреба од лекции по географија,сите знаеме каде е Флорида,а и гледаме кој колку знае и без филозофирање :) поз.

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
еј дечки а има се има некој запознаето со процедурата за добивање туристичка виза и слично.. лани бев со Ј1 виза, но оваа година имам услови да одам како турист и да си работам како американциве, но сеуште незнам процедура.. потребни документи и сл.. секако по виза ќе одам на картата што лани сум бил и сум се вратил и што имам уште 1 година од факс (со висооок просек).? ај ако знаете нешто во врска со ова многу ќе ми помогнете..

Член од
16 октомври 2011
Мислења
80
Поени од реакции
22
Дали можи некој да ми кажи дали во америчката амбасада се замараат со тоа колку испити ти се положени, а колку не. И дали амбасадата контактира со факултетите за проверка во врска со испитите? Затоа што добив инфо, као демек требало што повеќе да имаш положено испити од тековната година (годината кога треба да одиш на интервју во амбасада) ? Однапред благодарам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Дали можи некој да ми кажи дали во америчката амбасада се замараат со тоа колку испити ти се положени, а колку не. И дали амбасадата контактира со факултетите за проверка во врска со испитите? Затоа што добив инфо, као демек требало што повеќе да имаш положено испити од тековната година (годината кога треба да одиш на интервју во амбасада) ? Однапред благодарам.
На претходната страна пишав за ова:

Мене во агенција ми рекоа, ако си прва година, пола од повеќе испити да ти бидат положени, на пример од 5, да имаш 3 или над 3. Мада релативна работа е тоа, поназад во темата пишуваа дека некои и со празен индекс ги пуштале, некои и со сите положено не ги пуштале, како ќе им се погоди денот така.
Иначе мислам дека нема врска тоа за тековната година, во амбасада гледаат севкупно колку испити имаш положено, на пример ако си прва година и ако немаш положено ништо, испаѓа дека си се запишал на факултет само за да одиш во Америка. И мислам дека немаат никаков контакт со агенцијата во врска со испитите, а и зошто би имале, носиш индекс и таму се се гледа, не сум сретнал досега некој професор да дал оценка а да не ти е положен предметот. :)

Член од
30 јануари 2012
Мислења
22
Поени од реакции
18
Би било добро како што напомена да имаш барем три од пет положено. E сега сигурно е многу ризично ако немаш ниту еден предмет положен и најнормално дека е сомнително. Штом имаш 70 проценти од испитите положено и имаш работен договор, 98 проценти визата ја имаш во џеб, според мене. Не верувам да контактираат со факултетот по што ти носиш потврда за редовен студент каде имаш наведено кој семестар учиш итн. носиш индекс и тоа е.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Беше некој денес у ориентациониот состанок? : )

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
И мене ме интересира ова, пошо и јас не бев во можност да појдам:)
Па отприлика кажуваше ствари веќе познати. Ко демек да не сме правеле проблеми, да сме биле смирени, првите две недели ќе било хаос(многу луѓе), дека можеме да им се јавиме на нив за секој проблем. Мене ми делуваше импресивно, сеа ќе видиме. А ти преку Америкуест си? И за каде врвиш :P?

Kajgana Shop

На врв Bottom