Work and travel USA

Член од
14 јуни 2011
Мислења
16
Поени од реакции
1
Бил некој во Nashville, да ми каже нешто повеќе за местото.. поточно за Gaylord Opryland ?

Член од
5 февруари 2012
Мислења
46
Поени од реакции
124
SIX FLAGS AMERICA тој во Вашингтон. Ќе одиш и ти таму или си била?
Летово бев, работев во Six Flags - New Jersey, и да ти кажам не сум баш многу задоволна, али сепак големо искуство е.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Летово бев, работев во Six Flags - New Jersey, и да ти кажам не сум баш многу задоволна, али сепак големо искуство е.
ја гледав и таа понуда за џерси во тој парк ама во вашингтон повеќе се плаќа и затоа избрав за тука 8.5$ на саат
се надевам дека ќе испадне добро па ќе видиме

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Абе сестра ми отиде лани, и остана таму, може за тоа да ми праат проблем во амбасада ? :cautious:

Член од
5 февруари 2012
Мислења
46
Поени од реакции
124
ја гледав и таа понуда за џерси во тој парк ама во вашингтон повеќе се плаќа и затоа избрав за тука 8.5$ на саат
се надевам дека ќе испадне добро па ќе видиме
И нас ни рекоја на почеток дека ке земаме 8.0 (така пишеше и во договорот) ама ни плаќаја по 7.50.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Абе сестра ми отиде лани, и остана таму, може за тоа да ми праат проблем во амбасада ? :cautious:
Може да, лани имаше во амбасада едент студент кој има брат во САД со нелегален престој и не доби виза. Е сега не му објаснија зошто не му даваат ама моја претпоставка е поради брат му.
Најубаво е да си прашаш во агенцијата со која сакаш да одиш, ако се коректни ќе ти кажат реално што мислат.

Член од
25 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Луѓе, знаете ли некој што заминал за Америка што бил вондреден студент?
Знам дека програмата не важи за вондредни студенти, но дали воопшто некој чул за таков случај?

Член од
27 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
zdravo decki
Eve vi nekolku podatoci za Mt.Olympus ili MTO za site sto ke odat tamu, kamo sreka mene ova nekoj da mi go kazese.
Mestoto se naoga vo W. Dells, edno gzz mesto so 2500 i dosadno e ko smrt, osven zabavni parkovi nema nisto drugo.
Poziciite na koi mozete da rabotite se House keeping, life gurad, r.attendant, t.seller(naredeni od najloso kon najdobro)
Ako rabotite House keeping gospod na pomos neka vi e, zatoa sto ako ne najdete vtora rabota ima da otide zijan 100%. T.sellet e najdobro, najlesno i se krade muski(ako ste po toa).
Za da najdete vtora rabota treba da bidete veke tamu najkasno do 1 juni, posle toa mnogu tesko se naoga deka gradot e poln so studenti.
Za smestuvanje, odete kade sakate megutoa zapamtete go mestoto Fairview, ne odete tamu ni za ziva glava kolku vo zort i da ste, zatoa sto gazdata e nenormalen i ke osekate ko vo zatvor da ste bukvalno(nema gosti, galama i sl, ako pravis nesto takvo ti vika policija a moze i kazna da ti mavne) a srbite, bugarite i nas se tamu ne pikaat
Ako imate rabota pozicija se osven H.keeping ke si gi vratite parite so moze nesto malce kar deka ima rabotni saati od 40-60h sto e ok
Edinstvena dobra stvar vo celava rabota e za da rabotite tamu ne treba nesto mnogu angliski da znaete(imase kinezi ne znaea da gugnat angliski).
Ako imate sansa ne odete vamu nikako, ke se kaete, veruvajte mi.
So sreka
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 18:25 ---
Луѓе, знаете ли некој што заминал за Америка што бил вондреден студент?
Знам дека програмата не важи за вондредни студенти, но дали воопшто некој чул за таков случај?

ne posti takva moznost, mora da si redoven

Член од
25 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
zdravo decki
Eve vi nekolku podatoci za Mt.Olympus ili MTO za site sto ke odat tamu, kamo sreka mene ova nekoj da mi go kazese.
Mestoto se naoga vo W. Dells, edno gzz mesto so 2500 i dosadno e ko smrt, osven zabavni parkovi nema nisto drugo.
Poziciite na koi mozete da rabotite se House keeping, life gurad, r.attendant, t.seller(naredeni od najloso kon najdobro)
Ako rabotite House keeping gospod na pomos neka vi e, zatoa sto ako ne najdete vtora rabota ima da otide zijan 100%. T.sellet e najdobro, najlesno i se krade muski(ako ste po toa).
Za da najdete vtora rabota treba da bidete veke tamu najkasno do 1 juni, posle toa mnogu tesko se naoga deka gradot e poln so studenti.
Za smestuvanje, odete kade sakate megutoa zapamtete go mestoto Fairview, ne odete tamu ni za ziva glava kolku vo zort i da ste, zatoa sto gazdata e nenormalen i ke osekate ko vo zatvor da ste bukvalno(nema gosti, galama i sl, ako pravis nesto takvo ti vika policija a moze i kazna da ti mavne) a srbite, bugarite i nas se tamu ne pikaat
Ako imate rabota pozicija se osven H.keeping ke si gi vratite parite so moze nesto malce kar deka ima rabotni saati od 40-60h sto e ok
Edinstvena dobra stvar vo celava rabota e za da rabotite tamu ne treba nesto mnogu angliski da znaete(imase kinezi ne znaea da gugnat angliski).
Ako imate sansa ne odete vamu nikako, ke se kaete, veruvajte mi.
So sreka
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 18:25 ---

ne posti takva moznost, mora da si redoven
Па да, како што и претходно реков, знам дека не важи за вондредни, но што ако ти кажам дека познавам другарка што лани замина без никаков проблем за УСА, со ајде да кажам неверодостојна потврда за редовен студент, поминувајќи ги сите можни пречки без ниту еден проблем? Значи беше вондреден студент, но ете со како што кажав "оригинал" потврда замина, и помина супер во амбасада. Сите други податоци беа точни, од положени испити до запишани семестри се и беше ОК, но и претставуваше пречка статусот, којшто од "х" причини неможеше да го промени, и се коцкаше со можноста да бидат превземени мерки против неа, но ете успеа на крајот. Зборот ми беше дали некој друг чул за таков случај? И дали некој знае дали се проверуваат сите документи во амбасада? И дали знаете некој што бил одбиен за такви работи како на пр, фалсификување на потврда, оцени и нешто слично?
Ако некој знае за некој таков/а нека сподели би му бил благодарен. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Може, ама треба ептен да ти се поклопат коцките, треба таму каде што даваат потврди за редовни студенти, да имаш врски, и да ти дадат потврда дека си редовен студент, иако си вонреден. За ова сум сигурен дека е така, бидејќи јас кога аплицирав со мене беше и еден другар кој е редовен, и ова му го рекоа. Е сеа не памтам баш точно бидејќи беше пред 2 месеци, му рекоа и во индексот да не ти стои никаде дека си редовен студент, во некои индекси не пишувало дали си редовен или вонреден.

Ако ти дадат потврда за редовен студент, ако во индекс не ти пишува нешто такво, слободно аплицирај, мислам дека нема за што да те одбијат. Иначе ова му го кажаа во Викинг, а исто ми кажа прашал уште во 2-3 агенции, истото му го кажале..

Член од
25 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
1
Може, ама треба ептен да ти се поклопат коцките, треба таму каде што даваат потврди за редовни студенти, да имаш врски, и да ти дадат потврда дека си редовен студент, иако си вонреден. За ова сум сигурен дека е така, бидејќи јас кога аплицирав со мене беше и еден другар кој е редовен, и ова му го рекоа. Е сеа не памтам баш точно бидејќи беше пред 2 месеци, му рекоа и во индексот да не ти стои никаде дека си редовен студент, во некои индекси не пишувало дали си редовен или вонреден.

Ако ти дадат потврда за редовен студент, ако во индекс не ти пишува нешто такво, слободно аплицирај, мислам дека нема за што да те одбијат. Иначе ова му го кажаа во Викинг, а исто ми кажа прашал уште во 2-3 агенции, истото му го кажале..
S-man, thanks man :)
Таков е мојот случај затоа сум љубопитен...А тоа за индексите дека на некои не пишува редовен/вондреден е вистина, таков е мојот индекс....И јас добро се распрашав околу сето ова, и го добив горе-доле истиот одговор, но сакав да слушнам повеќе мислења, затоа што покрај тоа слушнав и одговори од типот "Ако се јават на факултет, да проверат можат да те отпишат од факултет незнам што, као демек имало такви случаи"
Но, ако не му дадеш причина да проверат, ако сите информации се совпаѓаат мислам дека нема да имам проблем кај Америве...
А јас веќе аплицирав..... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom