Work and travel USA

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Дај образложи зошто препорачуваш да не одат луѓево со Зип и Коузон жити мајка? Да не сонуваше дека не ти гарантираат работа или на Таарот гледаш?

точно е дека гледам само што не на тарот, оваа година лично видов на јфк како 35 души ги поебаа за работа во сан франциско од зип, а коузон неам ништо лично гледано али од другари на другари и така натака и мнг луѓе се жалат! е сеа работата е дали ќе го прифатиш ко совет ова или пак ќе си разгледаш и распрашаш болје тоа е твоја работа, а ако мислиш дека јас лошо зборам и тоа не е воопшто докажи го спротивното, а ако ти сакаш да идеш преку нив и таму да гледаш на тарот за да заработиш нешто слободно повели....ахахахахаххахах поздрав!

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Јас планирам да одам со Коузон па ќе ви кажам до година како сум поминал. :)

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
точно е дека гледам само што не на тарот, оваа година лично видов на јфк како 35 души ги поебаа за работа во сан франциско од зип, а коузон неам ништо лично гледано али од другари на другари и така натака и мнг луѓе се жалат! е сеа работата е дали ќе го прифатиш ко совет ова или пак ќе си разгледаш и распрашаш болје тоа е твоја работа, а ако мислиш дека јас лошо зборам и тоа не е воопшто докажи го спротивното, а ако ти сакаш да идеш преку нив и таму да гледаш на тарот за да заработиш нешто слободно повели....ахахахахаххахах поздрав!
Не сакам да правам никакви реклами, ама кога зборуваме треба она што го кажуваме да е поткрепено со какви-такви факти и информации.

Значи еве ги понудите од неколку агенции во Македонија:

1. КОУЗОН & JK Travel Студентски сервис -
W&T 2011 цена на програмата 858 УСД
Авио Карта 610 Евра
Вкупна цена 1688 Долари

2. НАРОМ ТРАВЕЛ
W&Т 2011 цена на програмата 1030 УСД
Авио Карта 850 Евра
Вкупна цена 2145 Долари

3. ЗИП ТРАВЕЛ
W&T 2011 цена на програната 1080 УСД
Авио Карта 870 Евра
Вкупна цена 2269 Долари

4. ВИКИНГ Травел
W&T 2011 цена на програмата 898 УСД
Авио Карта 779 евра
Вкупна цена 1962 Долари

5 Аурора студенти
W&T 2011 цена на програмата 920 УСД
Авио Карта 820 Евра
Вкупна цена 2040 Долари

Е сега, јас аплицирав преку Коузон дури и пред да ја видам оваа статистика. Преку Коузон имаат одено преку 20 другари/другарки и никој се нема пожалено до сега од условите кои предходно им се кажани и претставени. Не гарантираат работни места на некои видни позиции, ама тоа што го гарантираат го исполнуваат. Е сега, Lifeguard или по забавни паркови е тоа, ама никој не те тера да ја прифатиш таа работа ако имаш можности за некоја подобра работа.

А ти тоа што го зборуваш е дека некој се жалел, ама не кажуваш конкретно за што. Дали бил изманипулиран и на кој начин? Значи кажуваш чаршиски муабети и со тоа создаваш една конфузија и за секој нареден потенцијален кандидат го отежнуваш избирањето на најсоодветната агенција, врз основа на чаршиски муабети.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Не сакам да правам никакви реклами, ама кога зборуваме треба она што го кажуваме да е поткрепено со какви-такви факти и информации.

Значи еве ги понудите од неколку агенции во Македонија:

1. КОУЗОН & JK Travel Студентски сервис -
W&T 2011 цена на програмата 858 УСД
Авио Карта 610 Евра
Вкупна цена 1688 Долари

2. НАРОМ ТРАВЕЛ
W&Т 2011 цена на програмата 1030 УСД
Авио Карта 850 Евра
Вкупна цена 2145 Долари

3. ЗИП ТРАВЕЛ
W&T 2011 цена на програната 1080 УСД
Авио Карта 870 Евра
Вкупна цена 2269 Долари

4. ВИКИНГ Травел
W&T 2011 цена на програмата 898 УСД
Авио Карта 779 евра
Вкупна цена 1962 Долари

5 Аурора студенти
W&T 2011 цена на програмата 920 УСД
Авио Карта 820 Евра
Вкупна цена 2040 Долари

Е сега, јас аплицирав преку Коузон дури и пред да ја видам оваа статистика. Преку Коузон имаат одено преку 20 другари/другарки и никој се нема пожалено до сега од условите кои предходно им се кажани и претставени. Не гарантираат работни места на некои видни позиции, ама тоа што го гарантираат го исполнуваат. Е сега, Lifeguard или по забавни паркови е тоа, ама никој не те тера да ја прифатиш таа работа ако имаш можности за некоја подобра работа.

А ти тоа што го зборуваш е дека некој се жалел, ама не кажуваш конкретно за што. Дали бил изманипулиран и на кој начин? Значи кажуваш чаршиски муабети и со тоа создаваш една конфузија и за секој нареден потенцијален кандидат го отежнуваш избирањето на најсоодветната агенција, врз основа на чаршиски муабети.
EEEeee bounty...кај ги најде податоциве? Пошо немаш линк а баш ме интересира...Во ЗИП ми рекоа дека картата е околи 650 евра:toe:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Не знам колку е поткрепено истражувањето, ама ова ми е доставено мене по порака, демек од македонска студентска унија.

МАКЕДОНСКА СТУДЕНТСКА УНИЈА
- ИСТРАЖУВАЊЕ
Work and Travel USA 2011
Со цел да им помогнеме и пред се информираме Студентите од сите градови на
Македонија - направивме независно истражување на понутите кои постојат од
неколку Агенции во Македонија за Work and Travel USA.
Во нашето истражување вклучени се 5 Агенции кои се доминантни на пазарот
на понуди за оваа студентска програма за Америка .
Нашето истражување направено е во склоп на активностите предвидени со
програмата за помош и поддршка на студентите со информации од најразлична
содржина .
Еве ги РЕЗУЛТАТИТЕ ( според најниската цена и РЕЈТИНГОТ на вредност
на Агенциите
) Им благодариме на Агенциите за нивната кооперативност и
дадените информации:

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
abe zasto pagate u zabluda pa normalno deka kouzon ke si pise deka e na prvo mesto koga taa strana i uste nekolku se na kouzon i kouzon od tamu sobira studenti
da ne ste videle vie nekoja druga agencija da se reklamira na toa????

pa i normalno koga e veke nivna stranata sigurno nema da pisat deka zip se podobri od niv....

Не знам колку е поткрепено истражувањето, ама ова ми е доставено мене по порака, демек од македонска студентска унија.

МАКЕДОНСКА СТУДЕНТСКА УНИЈА
- ИСТРАЖУВАЊЕ
Work and Travel USA 2011
Со цел да им помогнеме и пред се информираме Студентите од сите градови на
Македонија - направивме независно истражување на понутите кои постојат од
неколку Агенции во Македонија за Work and Travel USA.
Во нашето истражување вклучени се 5 Агенции кои се доминантни на пазарот
на понуди за оваа студентска програма за Америка .
Нашето истражување направено е во склоп на активностите предвидени со
програмата за помош и поддршка на студентите со информации од најразлична
содржина .
Еве ги РЕЗУЛТАТИТЕ ( според најниската цена и РЕЈТИНГОТ на вредност
на Агенциите
) Им благодариме на Агенциите за нивната кооперативност и
дадените информации:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
:shok::shok::shok:
Фала ти...
Што значи дека мене повеќе ми се исплати да оставам да ми пропадне депозитот од 60 долари, а да си најдам карта за околу 600 долари на нет... Баш пред некој ден гледав...горе доле толку се движат картите...
Ама 850 евра:nesvest: ..1100 - 1200 долари....wft?!?:nenene:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Не знам, најдобро одете и распрашајте се по сите агенции, за да не тврдите дека терам филмови како ДЕЈАНА.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
Abe ne veruvaj sto pisuva..
spored ova izlaga deka kouzon imaat nivni sharter letovi za usa i samo oni moze takva cena da izvadat
svasta
ne e taka prasajte vo bilo koja turisticka agencija ama bilo koja zemete vo fibula, savana, falkon....prasajte primer za 25 maj za NYC kolku e karta site ke vi dadat ista cena posto site koristat ist sistem...
ako ne veruvate javete se utre...taka da nema sansi kouzon da vadi vakvi ceni
samo lazat studenti
:shok::shok::shok:
Фала ти...
Што значи дека мене повеќе ми се исплати да оставам да ми пропадне депозитот од 60 долари, а да си најдам карта за околу 600 долари на нет... Баш пред некој ден гледав...горе доле толку се движат картите...
Ама 850 евра:nesvest: ..1100 - 1200 долари....wft?!?:nenene:

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Abe ne veruvaj sto pisuva..
spored ova izlaga deka kouzon imaat nivni sharter letovi za usa i samo oni moze takva cena da izvadat
svasta
ne e taka prasajte vo bilo koja turisticka agencija ama bilo koja zemete vo fibula, savana, falkon....prasajte primer za 25 maj za NYC kolku e karta site ke vi dadat ista cena posto site koristat ist sistem...
ako ne veruvate javete se utre...taka da nema sansi kouzon da vadi vakvi ceni
samo lazat studenti
Мене ми ја имаат дадено таа понуда, и јас од 650 долари нема шанси да платам повисока цена за авио билет, макар и да тераат само филмови.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
abe ne vikam deka ti nesto loso kazuvas samo gledam sto i kako e...
jas nikogo ne obvinuvam

a inace poveli stranicite site se na kouzon...taka da me razbiras koga ti vikam deka oni jasno e deka najdobro za niv ke si pisat
isto primer da vidis na strana na t-mobile nikad nema da pisat deka one se podobri ili obratno
razbiras?

www.studenti.com.mk
www.stupendija.com.mk
http://www.internship.mk

Не знам, најдобро одете и распрашајте се по сите агенции, за да не тврдите дека терам филмови како ДЕЈАНА.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
да да...сите се нивни страни...веќе видени...

Kajgana Shop

На врв Bottom