Work and travel USA

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
А јас таман решив со ЗИП да одам и сега ме преплаши:pos2: Која среќа што ако немам работа ќе имам барем кај да седам. Али јас уствари и онака не одам за работа. Ама сепак ме замисли. Оф мори мајко, што ти требаше:nesvest:
Не се плаши :) Другар ми 2 години по ред оди со Зип и е задоволен. А околу тестот по англиски да знаеш дека го има (барем така ми кажа вработената таму, демек после тој тест ќе ти кажат на што да обрнеш внимание за во амбасада а можеби е и само да соберат пари)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
dane planiras tamu da ostanis ? :D
:) :) :) :)
Ај подобро да не зборам :D

--- надополнето ---

Не се плаши :) Другар ми 2 години по ред оди со Зип и е задоволен. А околу тестот по англиски да знаеш дека го има (барем така ми кажа вработената таму, демек после тој тест ќе ти кажат на што да обрнеш внимание за во амбасада а можеби е и само да соберат пари)
Оваа година само интервју .... Ме испрашаа фино-лепо се и сешто и ми рекоа одличен англиски, можеш да аплицираш на било која позиција. И толку:toe::toe::toe:

V

VirtualA

Гостин
a akj kouzon imas cela podgotovka.
Nivnoto iskustvo so ambasadive sepak e pogolemo i znaat povejke kako odat tie raboti, a inace eden prejatel, vraboten vo edna od agenciite mi kaza kako sekoja godina se cudele kolku mn dokumenti vnesuvaat kouzon vo ambasada, za razlika od ostanatite niv koi site zaedno cekale red.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
a sto tolku te nasmea, bez da me svatis pogresno, posto ne gleda sto smesno napisav
Затоа што постот ми заличи како напишан од некој маркетинг агент на Коузон:pos:

--- надополнето ---

a akj kouzon imas cela podgotovka.
Nivnoto iskustvo so ambasadive sepak e pogolemo i znaat povejke kako odat tie raboti, a inace eden prejatel, vraboten vo edna od agenciite mi kaza kako sekoja godina se cudele kolku mn dokumenti vnesuvaat kouzon vo ambasada, za razlika od ostanatite niv koi site zaedno cekale red.

И без разлика колку документи внесуваат во амбасада...со исти визи излегуваат сите.
Ретки се тие што се одбиени.
Така да, ако е за визата, 99% преку било која агенција ќе ја добиеш.
Не ми треба мене никој да ме спреми за во амбасада и за тоа пари да ми земе. Има српски форуми каде што има баш се што ти треба. Секој што сака сам може да се спреми.
А и онака не идеш на испит. Не е ништо тешко во амбасада.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
abe nas ni bese se vkluceno vo cenata t.e. nas ne ni naplakaa ni test ni nekoi kursevi ni popolnuvanje aplikaci...nisto takvo
imase samo edna cena i toa e toa...oni verojatno se si stavile vo cenata i ne treba plus da platime ni sevis ni mevis ni trista trakatanci sto drugive gi naplakaat
i fer e toa sto kazaa ova e cenata i nema posle aj doplati uste ova aj doplati uste ona....nikakvi uslovi...ako ti odgovara prifakas ako ne odis u druga agencija
konkretno mene cenata najveke me privlece...definitivno najniska cena...dzabe se i istrazuvanja i gluposti..fakas eden den odis od agencija do agencija so eden list i zapisuvas..a ova e opfateno a ona e opfateno..znaci site tie stvari "sto se zapisani dole na tablata" :)))
pa nemam jas visok pari da se rasfrlam po agencii za 2 nokevanja vo NYC ili nekoi nepotrebni kursevi po angliski

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
si zapoznala nekoj na FB i sega ides da se vidite?:)))
ООо не бе :)
Ехх да беше тоа:pipi:
Идам да видам, ама не некого ФБ, туку мои блиски. Ама сакам да останам, пооооооодоооолгооо.... (ама многу подолго)
Затоа само NYC прифаќам. А ако не добијам NYC, ќе ме види работодавецот што ќе ми испрати формулар... на Св. Никад! :)

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
OK de zgresiv ides da se vidis so nekoj od porano koj sto zaminal i ostanal tamu:)))))
ali vo sekoj slucaj sum blisku hahahahah
aj pa i ti ko sto gledas po forumov site ostanuvaat bez rabota vo NYC t.e. na aerodrom:))) taka da zemi si ponuda od bilo kade i spored ova na kraj sepak ke zavrsis vo NYC ke bese postrasno da sakase da ides na drugo mesto ama ova ti e zagarantirano:)))))))

ООо не бе :)
Ехх да беше тоа:pipi:
Идам да видам, ама не некого ФБ, туку мои блиски. Ама сакам да останам, пооооооодоооолгооо.... (ама многу подолго)
Затоа само NYC прифаќам. А ако не добијам NYC, ќе ме види работодавецот што ќе ми испрати формулар... на Св. Никад! :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
OK de zgresiv ides da se vidis so nekoj od porano koj sto zaminal i ostanal tamu:)))))
ali vo sekoj slucaj sum blisku hahahahah
aj pa i ti ko sto gledas po forumov site ostanuvaat bez rabota vo NYC t.e. na aerodrom:))) taka da zemi si ponuda od bilo kade i spored ova na kraj sepak ke zavrsis vo NYC ke bese postrasno da sakase da ides na drugo mesto ama ova ti e zagarantirano:)))))))
:pos::pos::pos:
Ме изнасмеа, да си здрава и жива...
Па нема да ме чуди ништо. И онака немам ни обезбеден превоз од аеродром до некаде ( од агенцијава). Голема новост демек ќе биде ако одам и ми речат нема работа:pos:
Ама нека се пазат од агенцијава кога (ако) се вратам:zlo:
Баш ме интересира како се снаоѓаат тие што ги извисиле за работа.
Еве да речеме слетуваш во Њујорк, даваш 50-100 долари за превоз до местото каде што треба да работиш, ама од работа нема ни Р. Па нема ни сместување. А понеле пари колку за првите 2 недели. Ај да најдат работа ОК, ама ако не најдат?!? На улица ли ќе спијат...

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
abe sto se sekiras pa i ti.....ako nema rabota ke bides ko Tom Hanks vo TERMINAL:))))))) ako nisto drugo ke ima kaj da spies nema da te vrne i plus ke ima od toa ostatocite od fast food sto ke si jadat nesto i za tebe:))))

a inace ko sto gledas samo muabeti ima koi moze i veruvam deka se tocni za tie sto izvisile ama tie agencii seuste postojat sto znaci nikoj ne im moze nisto ili pak lugevo se silni po forumi ama do sega nemam videno nesto da e "zapalena" nekoja agencija:))

nie ideme so nova agencija nema negativni mislenja :))) ama mislam deka ke ispadne ok posto stvarno bea fer od agencijava....
ako se desi nesto pisuvam na forumov uste od aerodrom sigurno ke ima WIFI

hahahah

:pos::pos::pos:
Ме изнасмеа, да си здрава и жива...
Па нема да ме чуди ништо. И онака немам ни обезбеден превоз од аеродром до некаде ( од агенцијава). Голема новост демек ќе биде ако одам и ми речат нема работа:pos:
Ама нека се пазат од агенцијава кога (ако) се вратам:zlo:
Баш ме интересира како се снаоѓаат тие што ги извисиле за работа.
Еве да речеме слетуваш во Њујорк, даваш 50-100 долари за превоз до местото каде што треба да работиш, ама од работа нема ни Р. Па нема ни сместување. А понеле пари колку за првите 2 недели. Ај да најдат работа ОК, ама ако не најдат?!? На улица ли ќе спијат...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
abe sto se sekiras pa i ti.....ako nema rabota ke bides ko Tom Hanks vo TERMINAL:))))))) ako nisto drugo ke ima kaj da spies nema da te vrne i plus ke ima od toa ostatocite od fast food sto ke si jadat nesto i za tebe:))))

a inace ko sto gledas samo muabeti ima koi moze i veruvam deka se tocni za tie sto izvisile ama tie agencii seuste postojat sto znaci nikoj ne im moze nisto ili pak lugevo se silni po forumi ama do sega nemam videno nesto da e "zapalena" nekoja agencija:))

nie ideme so nova agencija nema negativni mislenja :))) ama mislam deka ke ispadne ok posto stvarno bea fer od agencijava....
ako se desi nesto pisuvam na forumov uste od aerodrom sigurno ke ima WIFI

hahahah

Абе има Hotspots секаде, ќе пишеме одма тука.
Јас за многу работи што ме интересираа се информирав од еден српски форум (можно е да е хрватски ...де не ме бива со разликување на тие јазици). Нема премногу активни корисници, али има многу добри совети. Штета што тука не смеам да го рекламирам. (бар така мислам)
Има многу искуства, а има и за најчестите места за работа доста информации пишано.
А за муабети секогаш имало и ќе има.
Деjана кој период треба да заминеш? Планирате да шетате после тоа? Или ако споите 2 дена неработни да тркнете во Вашингтон или Бостон? Гледам билети и хостели, доста поволни. Јас сама од тука ќе тргнам, моите се таму, ама не можам да ги терам да шетаат со мене:toe: Не знам со кого ќе акам натаму - наваму. А која штета, нема ни да имам 21 год. летоска :(

Член од
29 ноември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
Pa planirame porano sto znam kako ke ispadne so fax so viza i so takvi raboti ama dogovorot ni e od 20 maj do 1 juni pocetokot na dogovorot de..
e sega nie sakame uste 20 maj da sme tamu za da zgrabime 2 rabota:)

sto znam kako ke ispadne....
a ti vidi tamu vo agencijata so zip ili so koi i da ides...neka ti isplaniraat da mozes da patuvas so nekoi vo grupa..posto nie sme grupa nie zaedno ke ideme ama ako ima uste nekoj od ameriquest sto ke ide togas sigurno zaedno ke patuvame
posto znam imase eden decko se rasprasuvase bas nie koga bevme da ne patuva sam nesto..i oni mu kazaa deka ke go spojat so drugi studenti koi ke patuvaat toj period da se usoglasat za da moze zaeedno da idat.... posto pak drugo e koga ke gi spoi agencijata poveke luge da se zaedno otkolku da e sam nekoj...

a inace planirame da ideme do NYC obavezno toa ama ne koga ke stigneme nego malku da se prilagodime vo Atlantic City pa posle nekoj vikend ke odime...a za posle toa sto znam najverojatno nakaj Florida ako ne iskockame se sto ke zarabotime :toe:

Абе има Hotspots секаде, ќе пишеме одма тука.
Јас за многу работи што ме интересираа се информирав од еден српски форум (можно е да е хрватски ...де не ме бива со разликување на тие јазици). Нема премногу активни корисници, али има многу добри совети. Штета што тука не смеам да го рекламирам. (бар така мислам)
Има многу искуства, а има и за најчестите места за работа доста информации пишано.
А за муабети секогаш имало и ќе има.
Деjана кој период треба да заминеш? Планирате да шетате после тоа? Или ако споите 2 дена неработни да тркнете во Вашингтон или Бостон? Гледам билети и хостели, доста поволни. Јас сама од тука ќе тргнам, моите се таму, ама не можам да ги терам да шетаат со мене:toe: Не знам со кого ќе акам натаму - наваму. А која штета, нема ни да имам 21 год. летоска :(

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Pa planirame porano sto znam kako ke ispadne so fax so viza i so takvi raboti ama dogovorot ni e od 20 maj do 1 juni pocetokot na dogovorot de..
e sega nie sakame uste 20 maj da sme tamu za da zgrabime 2 rabota:)

sto znam kako ke ispadne....
a ti vidi tamu vo agencijata so zip ili so koi i da ides...neka ti isplaniraat da mozes da patuvas so nekoi vo grupa..posto nie sme grupa nie zaedno ke ideme ama ako ima uste nekoj od ameriquest sto ke ide togas sigurno zaedno ke patuvame
posto znam imase eden decko se rasprasuvase bas nie koga bevme da ne patuva sam nesto..i oni mu kazaa deka ke go spojat so drugi studenti koi ke patuvaat toj period da se usoglasat za da moze zaeedno da idat.... posto pak drugo e koga ke gi spoi agencijata poveke luge da se zaedno otkolku da e sam nekoj...

a inace planirame da ideme do NYC obavezno toa ama ne koga ke stigneme nego malku da se prilagodime vo Atlantic City pa posle nekoj vikend ke odime...a za posle toa sto znam najverojatno nakaj Florida ako ne iskockame se sto ke zarabotime :toe:
:pos::pos: Коцкари
Ако идете во NY да ми бидете гости:wink::wink:
И јас ќе тргам тогаш, ако биде оваа раб. понуда, треба на 25ти најкасно да почнам. Барав минимални раб. саати. Ми рекоа 32 дека е најмалку. Втора работа:toe: мене и не ме интересира баш. А и онака тешко дека воопшто и би нашла во толкав град каде што има милиони што бараат раб.
Извини вака, те распрашав се и сешто:icon_neut ..сакав уште да те прашам (тебе или било кој ако знае) ..Колку дена пред почетокот на работата НАЈРАНО смееме да влеземе во Америка? Ако знаеш///затоа што сите што ги прашав, врска немаа:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom