Work and travel USA

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Друже преку која агенција беше ти
Јас бев преку Viking, бугарска агенција, ама сега ја има и во Македонија. Незнам некој да се има пожалено од нив нешто конкретно и мислам дека ова година ги враќат 100% од средствата во случај да ви одбијат виза, а и не гледам зошто да не кога статистички над 95% земат виза нема да имат некоја голема загуба. Не ме држете за збор за ова не сум сигурен, знам дека имат и во Скопје и во Битола канцеларии.

Ништо посебно не би ги препорачал, зошто лани малце ја посраф работата со нив за авионските билети т.е. настана мало недоразбирање иначе си „живеев“ со тој шо е газдата. Единствено можам со сигурност да ви препорачам да не одите со Коузон, зошто познавам лично двајца шо си имаја проблеми со нив. За другите агенци незнам да ви кажам.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Да прашам дали бил некој досега во Atlantic City, што е, како е, има/нема работа, како е платено?
Би ти кажала јас (но не од сопствено искуство)
Другарка ми минатата година беше баш таму и се фалаше дека многу добро поминала. Покрај ветената работи, успеала да најде и втора работа за некои 14 долари по час (некаква парт тајм канцелариска работа). Имало многу казина и ресторани. Платата околу 8 долри по час. ( за овие работиве преку агенција)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Понудава за која аплицираш е продажба на слики како што разбрав ?

П.С земи си дебели алишта пошто било ладничко :)

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Би ти кажала јас (но не од сопствено искуство)
Другарка ми минатата година беше баш таму и се фалаше дека многу добро поминала. Покрај ветената работи, успеала да најде и втора работа за некои 14 долари по час (некаква парт тајм канцелариска работа). Имало многу казина и ресторани. Платата околу 8 долри по час. ( за овие работиве преку агенција)
Ок, аплицирав јас за таму, ама ми понудија само Lifeguard да работам, па сакав да прашам дали лесно може да се најде втора работа и сл.

Ако има уште некој кој бил во Atlantic City и сака да сподели искуства и сл. работи, ќе ми/ни направи голема услуга. :)

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Врати поназад има едно девојче што биле цела група и им ветиле дека ке имаат работа во Atlantic City.Па има нешто објаснето таа што се распрашувала.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Јас бев преку Viking, бугарска агенција, ама сега ја има и во Македонија. Незнам некој да се има пожалено од нив нешто конкретно и мислам дека ова година ги враќат 100% од средствата во случај да ви одбијат виза, а и не гледам зошто да не кога статистички над 95% земат виза нема да имат некоја голема загуба. Не ме држете за збор за ова не сум сигурен, знам дека имат и во Скопје и во Битола канцеларии.

Ништо посебно не би ги препорачал, зошто лани малце ја посраф работата со нив за авионските билети т.е. настана мало недоразбирање иначе си „живеев“ со тој шо е газдата. Единствено можам со сигурност да ви препорачам да не одите со Коузон, зошто познавам лично двајца шо си имаја проблеми со нив. За другите агенци незнам да ви кажам.
kakvi problemi gi izlazaa za rabotata ili...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
kakvi problemi gi izlazaa za rabotata ili...
Не ама му бараја да плати 200-300 долари за даноци заостанати, наместо да му врата пари од даноци. И нормално чупето си се откажа и си ги зеде даноците преку друга агенција. Друго шо знам е дека брачед ми беше преку Коузон и безброј непотребни давачки му наметнуваја, ги пуштаја ко демек на курс задолжителен по англиски, и воопшто беа неузлужливи и арогантен однос некој имаја незаинтересирани беа.

А сигурен сум дека се случвало многу и без работа да останат, од сите агенции не само до Коузон, особено лани. Зошто агенциите се обидват да повлечат шо е можно појќе студенти, а можи да немат доволно работни понуди, па уште и ако одбиваш да работиш на одредени места, можи лесно да останиш со „куро враце“ шо викаме во Битола.

Незнам искрено и јас шо да препорачам за тие шо одат за прв пат, дали да си барат работа сами или па да одат преку агенција. Според мене најдобра опција е да одите со некој шо бил веќе еднаш, барем нема да имате нереални очекувања.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А сигурен сум дека се случвало многу и без работа да останат, од сите агенции не само до Коузон, особено лани. Зошто агенциите се обидват да повлечат шо е можно појќе студенти, а можи да немат доволно работни понуди, па уште и ако одбиваш да работиш на одредени места, можи лесно да останиш со „куро враце“ шо викаме во Битола.
За ова си во право. Годинава замина другарми заедно со уште 5 души преку коузон. На сите во последен момент му ја откажаа работата, среќа што едниот од екипата имаше тетка во близина на местото каде што одеа, па таа ги пречека, ги прими 3-4 недели дури се снајдоа со работа и станче.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Ок, аплицирав јас за таму, ама ми понудија само Lifeguard да работам, па сакав да прашам дали лесно може да се најде втора работа и сл.

Ако има уште некој кој бил во Atlantic City и сака да сподели искуства и сл. работи, ќе ми/ни направи голема услуга. :)
Ееее да те прашам..
Кога би требало да тргнеш?
Преку која агенција аплицираше?
И колку $ по час? Колку саати неделно?

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Ееее да те прашам..
Кога би требало да тргнеш?
Преку која агенција аплицираше?
И колку $ по час? Колку саати неделно?
За колку часа неделно да не бидите во заблуда дека некој ви гарантира. Ако сезоната е слаба и ако нема потреба, нереално е да очекувате да ви даваат по 40 часа неделно. Ама па во случај да имаат потреба во некој преиод од повеќе работа и прекувремено можи да се искористи. Ама сатите никој не ви ги гарантира, иако така од агенциите ќе ве убедуваат.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Другари имам едно прашање во врска со условот за аплицирање. Едно мое другарче студира на Александрија и сака да аплицира, ама му рекле од незнам точно која агенција дека Александрија не ја рачунале како факултет и нема право да аплицира. Да не знаете некој начин или имате искуство со вакво нешто за да се направи да може да аплицира. И ве молам пишете ги тие ново отворените агенции што се и во нив да се распраша. Поздрав

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Другари имам едно прашање во врска со условот за аплицирање. Едно мое другарче студира на Александрија и сака да аплицира, ама му рекле од незнам точно која агенција дека Александрија не ја рачунале како факултет и нема право да аплицира. Да не знаете некој начин или имате искуство со вакво нешто за да се направи да може да аплицира. И ве молам пишете ги тие ново отворените агенции што се и во нив да се распраша. Поздрав

Не е факултет, Академија е. Ама не од типот на високо образовна институција. Така да колку што јас знам, не може.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
I jas razmisluvam za Zip, Ameriquest i No Limit Travel... kazete mi dali znaete nesto da poslednive??
Inaku eden drugar aplicirase preku zip ne mu baraa index samo potvrda deka e redoven student.... nisto drugo!
I drugo, dali imate zemano studentski krediti, ako da, preku koja banka, lesno li odobruvaat???

--- надополнето ---

A i poso letoska ke imam 20 god (sea vo feb punam) kako ke stojam so second job - primer za vo kafic i slicno, poso ke bidam maloletna, nezz do koga navecer ke smeam da bidam nadvor ili da rabotam???

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
I jas razmisluvam za Zip, Ameriquest i No Limit Travel... kazete mi dali znaete nesto da poslednive??
Inaku eden drugar aplicirase preku zip ne mu baraa index samo potvrda deka e redoven student.... nisto drugo!
I drugo, dali imate zemano studentski krediti, ako da, preku koja banka, lesno li odobruvaat???

--- надополнето ---

A i poso letoska ke imam 20 god (sea vo feb punam) kako ke stojam so second job - primer za vo kafic i slicno, poso ke bidam maloletna, nezz do koga navecer ke smeam da bidam nadvor ili da rabotam???

Во ЗИП бараат индекс и потврда за сите положени испити, но сето тоа не го бараат кога ќе аплицираш, туку пред да одиш во амбасада. Затоа што семестар се чисти после Нова Година.

А за ова второво не би знаела да ти кажам. Сепак има многу опции за втора работа, не мора во кафич. Иако мислам дека за Хард Рок кафе не правеа проблеми поради тоа што се 18+ а помали од 21:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom