Work and travel USA

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Има работни понуди за Мајами, баш вчера мој другар отиде близу Мајами, местото се вика Key West. Виза сигурно ти даваат ако си студент и знаеш англиски.
преку која агенција, ако не е тајна?
а и мислам дека под " виза сигурно ти даваат ако си студент и знаеш англиски " тоа никој неможе да ти го гарантира ..или?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Дечки... знае некој како иде со испитите?
Дали имаат некого одбиено за виза затоа што има положено (да речеме) 2 од 4 предмети?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
преку која агенција, ако не е тајна?
а и мислам дека под " виза сигурно ти даваат ако си студент и знаеш англиски " тоа никој неможе да ти го гарантира ..или?
Студент сум во Литванија, тука има work and travel http://www.lwc.lt/render/lt/jav/work_and_travel_usa.htm но не верувам дека е нешто поразлично од Македонија....... штом знаат дека си студент нема причина да не ти дадат виза, затоа што знаат дека ќе се вратиш назад...нормално и треба да знаеш англиски колку толку :)

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20
Има ли некој искуство со кредитни/дебитни картички за во Америка? Планот ми е да си ја извадам од тука со кеш у неа ама да можам и таму да ја пунам/празнам...

C

cige

Гостин
Ај пишете шо ве прашуваа во амбасада.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Има ли некој искуство со кредитни/дебитни картички за во Америка? Планот ми е да си ја извадам од тука со кеш у неа ама да можам и таму да ја пунам/празнам...
За да ја празниш таму е лесна работа :) ама за пунење во Америка мислам дека неможе, мора некој од Македонија да ти стави пари во картичката. Најдобро е да си имаш една македонска картичка, и една америчка....

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20
Абе и пунење ми е битна работа, нема ваљда сите пари што ќе ги зимам у мене да ги носам....Ако неможе од тука, таму ќе вадиме, не е проблем....Затоа мислев ако некој веќе има некое искуство со тоа да сподели мислење...

--- надополнето ---

што студираш, која година си, просек, дали имаш роднини таму, каде ќе работиш и што ќе работиш, зашто би се вратил во Македонија, каде работат мајка ти и татко ти, кои држави си ги посетил, до кога планираш да останеш....2-3 прашања од овој тип ти поставуваат и тоа е

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Абе и пунење ми е битна работа, нема ваљда сите пари што ќе ги зимам у мене да ги носам....Ако неможе од тука, таму ќе вадиме, не е проблем....Затоа мислев ако некој веќе има некое искуство со тоа да сподели мислење...
хихихи ќе мора да ги носиш со тебе... друго нема! т.е има да си ги пратиш преку Moneygram и тука да си ги земеш...али јас си ги носев со себе дека несакав да плаќам провизии... али ти си знаеш најдобро...

Член од
22 октомври 2010
Мислења
256
Поени од реакции
144
Мене ми ги поставија следните прашања:
1. Што студираш?
2. Дали си задоволен со оценките?
3. Каде сакаш да патуваш откако ќе ти заврши работниот договор?
4. Дали го прочита памфлетот?
Толку. Полесно здравје.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Како си?
Каде ќе одиш во САД ?
Што ќе работиш таму ?
Дали си работел тоа некогаш ?
Кај студираш ?
Дали просекот ти е толку колку што ти пишува во уверението ?
Дали си ги знаеш правата ?

You are good to go !

--- надополнето ---

Сосе авионска карта околу 2000$, + ти требаат минимум уште некои 500$ по тебе
тачно 2096$ сосе авионска ...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
1070 долари
1700 денари
788 евра

се на се...ѓавол ипол:ija::ija: околу 2300 долари

тукуу не знае ли никој да ми одговори на прашањето за испитите? :(

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
има ли некој од тука што знае некој близок што останал у уса? и како го прави тоа за да не го фатат...фори ова она! Ми треба за една другарка ме отече! ќе останувала па ќе останувала!!! ај ако знае некој нека ми пише пп или тука сеедно...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
има ли некој од тука што знае некој близок што останал у уса? и како го прави тоа за да не го фатат...фори ова она! Ми треба за една другарка ме отече! ќе останувала па ќе останувала!!! ај ако знае некој нека ми пише пп или тука сеедно...
Проституција

Член од
6 октомври 2009
Мислења
137
Поени од реакции
42
Да не знај некој шо ќе биди со праксата на факс шо треба да одиме на лето? Можи да се оправда некако зошто не се оди?

Kajgana Shop

На врв Bottom