Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
da prasam.. nekoj koj sto bil odovde ako moze da mi odgovori, za kolku vreme se dobiva onoj brojot, inaku velat deka ne moze da baras vtora rabota dodeka ne izleze..

социјалниот број се добива од 4-6 недели ако се е како што треба!

Оначе друже...во ист пост се демантираш...... Човек може да е огорчен од државата , да ја мрзи власта, да му е смучено од све, од администрација па до прв комшија..ама да вика дека ќе ја испљука земјата и ќе си иде..извини друже, кај тебе у потпис стои знаме на погрешна "пустелија"

а ти...ми се здомачи више да те читам како ме следиш од тема на тема и коментираш контра мене, омаловажувајки ме...

што се тиче деловите што си ги селектриал и коментирал, ке ти кажам само едно... научи што е симболика во говор, па јави се овде да дискутираш... имаш мнооооогу да учиш...

--- надополнето ---

da prasam.. nekoj koj sto bil odovde ako moze da mi odgovori, za kolku vreme se dobiva onoj brojot, inaku velat deka ne moze da baras vtora rabota dodeka ne izleze..

од месец до месец и пол... ако е се како што треба...

А треба нешто да се земе од кај работодавецот пред да се аплицира за SSN или одиш директно и аплицираш со овие документи што ќе ги имаме во нас?
Може е глупаво прашањево, ама ме интересира ... :)

А треба нешто да се земе од кај работодавецот пред да се аплицира за SSN или одиш директно и аплицираш со овие документи што ќе ги имаме во нас?
Може е глупаво прашањево, ама ме интересира ... :)

Не ти треба документи од работодавецот, копии од DS и работниот договор и пасошот. Ако нешто заборавив нека ме дополнат.

znachi prviot mesec ne moze da se bara vtora... zafrknano ke bide na pocetok ima sansi i pomalku saatovi da davat plus, obuka demek tamci vamci so znaes, ali nema veza ke vidime kako ke bide so srekichkata, dali ke drzi :))

Ме интересира дали ако ме прашат во амбасадата да кажам дека одам кај роднини?Нели да не сум сомнителен дека сакам да останам таму.

Ме интересира дали ако ме прашат во амбасадата да кажам дека одам кај роднини?Нели да не сум сомнителен дека сакам да останам таму.

мене ме прашаа во амбасада Do you have relatives in US? и јас со цел памет NOT YET!!! таа ми се изнасмеа и ми ги врати доц( т.е добив виза) али ипак сигурна варијанта ти е да кажеш дека немаш никој во уса!

Ако сакаш да добиеш виза во никој случај немој да кажеш дека имаш роднини таму а поготово не дека ќе одиш кај нив. Што си е сигурно си е сигурно...

мене ме прашаа во амбасада Do you have relatives in US? и јас со цел памет NOT YET!!! таа ми се изнасмеа и ми ги врати доц( т.е добив виза) али ипак сигурна варијанта ти е да кажеш дека немаш никој во уса!

Можеби потсвесно си имал некој планови :D Иначе фала на информациите нема ни да помислам на нив. :D

Можеби потсвесно си имал некој планови :D Иначе фала на информациите нема ни да помислам на нив. :D

и уште една битна работа...иди таму искулиран апла...не се замрај ич...дека ако почнеш да се тресеш, ќе го почнеш да го утнуваш англискиот и цел процес ќе се искомплицира...вака фати си ја лајт работата...и во рок од 5 мин имаш виза, башка коа ќе го видиш тоа редот у амасада ке ве акнат 50 души у една сала...и пред сите ќе треба да кршиш јазик ќе ти биде жустро....

ЗАТОА САМО ЛАЈТЕРИИИИИИЦААААААААААА!!!

Уште сега се растресувам не ти требаше тоа за 50те души....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom