Work and travel USA

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
da prasam.. nekoj koj sto bil odovde ako moze da mi odgovori, za kolku vreme se dobiva onoj brojot, inaku velat deka ne moze da baras vtora rabota dodeka ne izleze..
социјалниот број се добива од 4-6 недели ако се е како што треба!

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Оначе друже...во ист пост се демантираш...... Човек може да е огорчен од државата , да ја мрзи власта, да му е смучено од све, од администрација па до прв комшија..ама да вика дека ќе ја испљука земјата и ќе си иде..извини друже, кај тебе у потпис стои знаме на погрешна "пустелија"
а ти...ми се здомачи више да те читам како ме следиш од тема на тема и коментираш контра мене, омаловажувајки ме...

што се тиче деловите што си ги селектриал и коментирал, ке ти кажам само едно... научи што е симболика во говор, па јави се овде да дискутираш... имаш мнооооогу да учиш...

--- надополнето ---

da prasam.. nekoj koj sto bil odovde ako moze da mi odgovori, za kolku vreme se dobiva onoj brojot, inaku velat deka ne moze da baras vtora rabota dodeka ne izleze..
од месец до месец и пол... ако е се како што треба...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
А треба нешто да се земе од кај работодавецот пред да се аплицира за SSN или одиш директно и аплицираш со овие документи што ќе ги имаме во нас?
Може е глупаво прашањево, ама ме интересира ... :)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
92
Поени од реакции
6
А треба нешто да се земе од кај работодавецот пред да се аплицира за SSN или одиш директно и аплицираш со овие документи што ќе ги имаме во нас?
Може е глупаво прашањево, ама ме интересира ... :)
Не ти треба документи од работодавецот, копии од DS и работниот договор и пасошот. Ако нешто заборавив нека ме дополнат.

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
2
znachi prviot mesec ne moze da se bara vtora... zafrknano ke bide na pocetok ima sansi i pomalku saatovi da davat plus, obuka demek tamci vamci so znaes, ali nema veza ke vidime kako ke bide so srekichkata, dali ke drzi :))

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Ме интересира дали ако ме прашат во амбасадата да кажам дека одам кај роднини?Нели да не сум сомнителен дека сакам да останам таму.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Ме интересира дали ако ме прашат во амбасадата да кажам дека одам кај роднини?Нели да не сум сомнителен дека сакам да останам таму.
мене ме прашаа во амбасада Do you have relatives in US? и јас со цел памет NOT YET!!! таа ми се изнасмеа и ми ги врати доц( т.е добив виза) али ипак сигурна варијанта ти е да кажеш дека немаш никој во уса!

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Ако сакаш да добиеш виза во никој случај немој да кажеш дека имаш роднини таму а поготово не дека ќе одиш кај нив. Што си е сигурно си е сигурно...

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
мене ме прашаа во амбасада Do you have relatives in US? и јас со цел памет NOT YET!!! таа ми се изнасмеа и ми ги врати доц( т.е добив виза) али ипак сигурна варијанта ти е да кажеш дека немаш никој во уса!
Можеби потсвесно си имал некој планови :D Иначе фала на информациите нема ни да помислам на нив. :D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Можеби потсвесно си имал некој планови :D Иначе фала на информациите нема ни да помислам на нив. :D
и уште една битна работа...иди таму искулиран апла...не се замрај ич...дека ако почнеш да се тресеш, ќе го почнеш да го утнуваш англискиот и цел процес ќе се искомплицира...вака фати си ја лајт работата...и во рок од 5 мин имаш виза, башка коа ќе го видиш тоа редот у амасада ке ве акнат 50 души у една сала...и пред сите ќе треба да кршиш јазик ќе ти биде жустро....

ЗАТОА САМО ЛАЈТЕРИИИИИИЦААААААААААА!!!

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Уште сега се растресувам не ти требаше тоа за 50те души....

Kajgana Shop

На врв Bottom