Work and travel USA

Член од
26 март 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Да прашам јас нешто можеби нема врска со темава но ме интересира , дали има врска која година си на факултет да појаснам : дали му значи тоа што си прва,втора ... или битно е да си академски граѓанин .

C

cige

Гостин
Да прашам јас нешто можеби нема врска со темава но ме интересира , дали има врска која година си на факултет да појаснам : дали му значи тоа што си прва,втора ... или битно е да си академски граѓанин .
Ако ти е прва или последна малку повеќе ќе те гњават у амбасада. Како да не си се запишал на факултет за да можеш да одиш америка, или ако си последна да не влечеш испити. Затоа бараат индекс :P

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ако ти е прва или последна малку повеќе ќе те гњават у амбасада. Како да не си се запишал на факултет за да можеш да одиш америка, или ако си последна да не влечеш испити. Затоа бараат индекс :P
Мора да имаш исчистено се, и што се случува доколку имаш троа испити у позадина. Башка што е со оценките кои не ти се внесени во индекс. Не ја разбирам целава работа. Во некои агенции барааат само потврда дека си упишал семестар и копија од индекс, не бараат никакви потврди од положени испити и слично.

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
A како се вика работата во МК прекy лето во некој кафич за 9000-10000 ден?

Бадијала работи, бадијала не седи.:pos:
Или?
Зависит како ке си ја нагодиш работата, некој за 9000-1000 некој за ич малу поќе од дупло! :D

C

cige

Гостин
Мора да имаш исчистено се, и што се случува доколку имаш троа испити у позадина. Башка што е со оценките кои не ти се внесени во индекс. Не ја разбирам целава работа. Во некои агенции барааат само потврда дека си упишал семестар и копија од индекс, не бараат никакви потврди од положени испити и слично.
Од кај испадна па сеа вој муабет?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Од кај испадна па сеа вој муабет?
Напротив, во погорниот пост напомена дека треба да видат дали си последна година, и да не влечеш испити, затоа чудно ми падна...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
da prasham kako e za viza.. ima li mnogu sto odbivaat ili treba epten da si tapa so angliskiot pa da te odbijat...
во принцип на 99% им даваат виза, е сеа ако имаш криминално досие,или пак кажеш нешто што не треба во амбасада па да те одбијат...инаку ретко одбиваат

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Уште сега се растресувам не ти требаше тоа за 50те души....
не се 50 туку точно 60... и не зборуваш пред сите туку на посебно стакло понастрана... и не се треси воопшто... иди таму со мисла дека знаеш како веке си паднал и не си добил виза... така ке се смириш... јас со таква мисла си отидов во амбасада и оп... 10 годишна мултиплеј ми акнаа и на мене и на жена ми...

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Можеби сум офтопик но дали знае некој со овие агенции да се организира работа преку лето во Велика Британија или само за Америка има програма ?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Можеби сум офтопик но дали знае некој со овие агенции да се организира работа преку лето во Велика Британија или само за Америка има програма ?
Провери ги Наром, според нивната web страна, нудат w&t програма за Англија.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
мислам дека нема ништо за англија...

Член од
4 ноември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Slusav dosta muabeti za agenciite no sa ne se mi izgleda deka se ti zavisi od rabotata tamu....
sepak zainteresirana sum da odam preku KOUZIN vo Vigirnia ( da rabotam kako hostesa ili housekeeping vo eden luksuzen hotel ) pa me maci toa sto slusnav nekoi losi raboti za kouzon, dali da ja gledam poveke ponudata ili agencijata ?!

fala odnapred

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Slusav dosta muabeti za agenciite no sa ne se mi izgleda deka se ti zavisi od rabotata tamu....
sepak zainteresirana sum da odam preku KOUZIN vo Vigirnia ( da rabotam kako hostesa ili housekeeping vo eden luksuzen hotel ) pa me maci toa sto slusnav nekoi losi raboti za kouzon, dali da ja gledam poveke ponudata ili agencijata ?!

fala odnapred
Ти препорачувам да се распрашаш малце повеќе околу Коузон, и да прашуваш луѓе што патувале со таа агенција. Зборував со еден човек што беше минатата година со Коузон, и неговите зборови беа далеку од пофални. Па сега, види...

Kajgana Shop

На врв Bottom