Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
На кој му е за забава а воедно и да заработува просечно ( значи не збориме за некоја си којзнае каква заработка но сепак доволна ) нека погледне - Cedar Point (sandusky, OH) преку коузон.. Забава загарантирана [emoji6]

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Некој бил во Санта Барбара, Калифорнија? Искуство какво е местото, колку чини сместување и дали лесно се наоѓа втора работа? :)

како јас да отидам у америка преку нешто вакво ?

Zdravo decki. Sakav da ve prasam dali ima nekoj iskustvo so work n travel a da bil apsolvent na faks koga apliciral? I dali mozete da mi preporacate so koja agencija e najbolje da sorabotuvam? Koi agencii se najdobri?

Бил некој со студентски кредит,или знае како е процедурата за добивање на ваков кредит :)?

Има ли тука некој што добил виза со падната година или пак да знае таков? И што мислите имам шанси да добиам виза ако сум паднал година. Бев пред 1година во Америка преку ВАТ и баш поради тоа паднав година, ги пропуштив испитните рокови. Сега имам само 2 испита останти и сум 3та год, а претходниот пат ме пуштија со 3 неположени испити и бев 2ра год.

Имам понуда за сите заинтересирани за работа во Америка како lifeguard во Virginia државата. Се работи за Signature pool Managament подетални информации ѕирнете на сајтот http://signaturepoolmanagement.com/careers/international-students/
Јас работев минатото лето за нив и можам да кажам дека станува збор за мошне сериозна компанија која доста води грижа за интернационалните студенти. Јас лично имав доста солидна заработувачка со само една работа а цело лето уживав, затоа што реално работата е доста лесна. Тие што сте заинтересирани може да ме контактирате во лична порака ќе ми биде задоволство се убаво да ви објаснам.

Здраво на сите, втора година сум, само еден испит ми е неположен и просек ми е околу 7 на технички факултет. Колкави ми се шансите да добијам виза, што мислите според што гледаат највеќе? Слушнав дека минатата година многу ги одбиле и ако може искуство од некој студенти што биле лани на интеврју како поминале и под какви услови добиле/недобиле виза... Знам дека не треба да се жалиш од животот од Македонија и слично дека нема да ти дадат виза... Ве молам за одговор. Поздрав.

Здраво на сите, втора година сум, само еден испит ми е неположен и просек ми е околу 7 на технички факултет. Колкави ми се шансите да добијам виза, што мислите според што гледаат највеќе? Слушнав дека минатата година многу ги одбиле и ако може искуство од некој студенти што биле лани на интеврју како поминале и под какви услови добиле/недобиле виза... Знам дека не треба да се жалиш од животот од Македонија и слично дека нема да ти дадат виза... Ве молам за одговор. Поздрав.
Би требало без проблем да земеш ако добро ти оди англискиот. :-)

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Има ли од тука некој што бил во Cape Cod, "Ocean Edge Resort & Golf Club"? Како си поминавте се наоѓа ли лесно втора работа вог градот Brewster?
Фала.

Некој шо бил на Алјаска да сподели искуство? И преку која агенција да идам?

Некој што бил во Вајоминг/Јута оваа година или некоја од претходните години?

Ima li nekoj shto mu bila vo nekoja od izminatite godini prekinata rabotnata dozvola no ostanal vo amerika legalno do istekot na turistickata viza t.s se vratil pred taa da istece ili dali poznava nekoj takov shto posle toa dobil povtorno viza?

Здраво , дали некој бил во Atlantic City или South Carolina да сподели искуство , дали се заработува доволно , втора работа се наоѓа ли лесно , благодарам :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom