WordPress

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Има ваква линија:

$menu = substr($menu, 22);

22 го означува бројот на скриени карактери, беше 13 само го зголемив за 9 (колку што беа надвор) и се среди :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
957
Едно прашање ако може :)
Досега имав блог на Blogspot.com но сега отворив на Blog.mk и гледам дека е базиран на Wordpress. Е сега симнав еден темплејт од една страница, поточно фолдер со повеќе фајлови, како да ги имплементирам тие? Бидејќи на Blogspot беше само еден фајл со кодот од темата и само тој го внесував на место на претходно постоечкиот.

Г

Грејвдигер

Гостин
Едно прашање ако може :)
Досега имав блог на Blogspot.com но сега отворив на Blog.mk и гледам дека е базиран на Wordpress. Е сега симнав еден темплејт од една страница, поточно фолдер со повеќе фајлови, како да ги имплементирам тие? Бидејќи на Blogspot беше само еден фајл со кодот од темата и само тој го внесував на место на претходно постоечкиот.
На Blog.mk не може да прикачуваш сопствени теми. Може да избираш само од тие понудените и единствено што можеш да менуваш е CSS кодот, ништо повеќе.
Доколку сакаш да имаш целосна слобода инсталирај си WordPress на сопствен хостинг, можеш да го преземеш од mk.wordpress.org.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
957
Па немам сопствен хостинг тоа е финтата :)
А инаку постојат ли некои други сајтови што се базираат на Blogspot платформа?

Г

Грејвдигер

Гостин
Не. Blogspot е на сервис на Google и не е софтвер кој секој може да го преземе и инсталира.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имаш многу добри бесплатни хостинг сервиси кои ќе ти вршат работа за вордпрес блог.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.549
Поени од реакции
29.139
Како да декодирам ваков код, и како ако сакам некој код вака да го заштитам?
eval(base64_decode('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

Г

Грејвдигер

Гостин
Како да декодирам ваков код, и како ако сакам некој код вака да го заштитам?
eval(base64_decode('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
Сакаш да тргнеш копирајтс, а? Ех, шо сте вие... :)
Повели: http://www.motobit.com/util/base64-decoder-encoder.asp

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.549
Поени од реакции
29.139
Сакаш да тргнеш копирајтс, а? Ех, шо сте вие... :)
Повели: http://www.motobit.com/util/base64-decoder-encoder.asp
Многу нормално дека сакам пошто темплејтот е само структурата одприлика како ќе изгледа напрајв доста промени во css-то боите скроз сменете копчиња се е сменето не се ни познава темплејтот дека е тој што го користам, па мислам дека може да стој и мое име во футерот. :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Многу нормално дека сакам пошто темплејтот е само структурата одприлика како ќе изгледа напрајв доста промени во css-то боите скроз сменете копчиња се е сменето не се ни познава темплејтот дека е тој што го користам, па мислам дека може да стој и мое име во футерот. :)
Ако нема некој динамички работи во футерот, кодот можеш да го видиш преку сорсот и да го ставиш место енкриптираниот... ма да можеш и да го прекодираш тој дел ако има некој виџети или било што.

А за проблемот околу декодирањето дали избра Decode? Еве што излезе кај мене: http://pastebin.com/maV9MUQh

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.549
Поени од реакции
29.139
Ако нема некој динамички работи во футерот, кодот можеш да го видиш преку сорсот и да го ставиш место енкриптираниот... ма да можеш и да го прекодираш тој дел ако има некој виџети или било што.

А за проблемот околу декодирањето дали избра Decode? Еве што излезе кај мене: http://pastebin.com/maV9MUQh
Па не избрав Decode али одпосле приметив и средив целосно кодот ми го декодираше. Проблем ми правеше сорсот зошто автоматски кога ќе променам било што во футерот и точка да ставам ми го блокира цел сајт па затоа треба да се смени и футерот и исто во кодираниот дел истото да се стави што е во футерот. Веќе средено. Фала :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Се прави листа на македонски WordPress девелопер и дизајнери, можете да се пријавите преку следниов линк: http://wp.me/p1q7Q7-lD

Г

Грејвдигер

Гостин
WordPress 3.2 е планирано да излезе на 30ти Јуни, а што новости ни носи можете да прочитате и видите @ http://wp.me/p1q7Q7-lK. Од верзија во верзија станува се подобар и подобар и на големо им бега на другите CMS системи (мое видување)... само да не направат некој кикс во иднина.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ај ако може некој да ми помогне, имам две работи кои ми фалат за да си го досредам вордпресов.. Значи на сајдбарот имам последни постови, и доле пишува May 06, 2011 By ххх.
Како да го тргнам тоа да не го пишува воопшто? Неможам никаде да го најдам, уште таму ми остана да стои..
И втора работа е, како датумот да го направам на македонски? Да ми пишува Мај, не May.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom