WordPress

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.140
Ако напраам апдејт на верзијата автоматски, дали преводот од македонски ќе се смени на англески?

Г

Грејвдигер

Гостин
Ако напраам апдејт на верзијата автоматски, дали преводот од македонски ќе се смени на англески?
Ќе си остане македонски, но има промена во стринговите и ќе имаш работи и на англиски.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Кога следува преводот за 3.1 :) ? знам дека до сега бевте експресни :smir:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.140
Г

Грејвдигер

Гостин
Кога следува преводот за 3.1 :) ? знам дека до сега бевте експресни :smir:
Читај малку во написот. Требаше веќе да биде објавен, ама ја торко грешка датотека преведував и сеа почнав... во текот на утрешниот ден треба да биде.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Стварно не ми е јасно као не го видов тоа...не беше огромен напис па да не сум прочитал се...инаку ок сепак фала на одговорот и разбирањето :) апдејтирав веќе освен админ лентата за мене друга пормена нема...не дека нема но не ми е потребна

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Можно ли е во кратки црти да ми објасни некој, или да ми даде некој линк со информации, како овој сајтов што го направив локално да го пренесам онлајн на веќе постоечки вордпрес акаунт?

Или воопшто не се поврзани двете, па ќе морам да се мачам...

Г

Грејвдигер

Гостин
Можно ли е во кратки црти да ми објасни некој, или да ми даде некој линк со информации, како овој сајтов што го направив локално да го пренесам онлајн на веќе постоечки вордпрес акаунт?

Или воопшто не се поврзани двете, па ќе морам да се мачам...
Под веќе постоечки вродпрес акаунт ако мислиш на акаунт на WordPress.com - Не може. На WordPress.com немаш никакви права за уредување на темата, освен CSS.

Ако се работи за сопствен хостинг и инсталирано WordPress, само папката со темата копирај ја на хостот и активирај ја. А за содржината прочитај на тука или тука.

Инаку достапен е и mk.wordpress.org од каде што можете директно да го преземете WordPress на Македонски или да направите надградба преку админ панелот. :smir:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Под веќе постоечки вродпрес акаунт ако мислиш на акаунт на WordPress.com - Не може. На WordPress.com немаш никакви права за уредување на темата, освен CSS.
Од тоа и се плашев ама си реков да прашам. Тенкју во секој случај.

Г

Грејвдигер

Гостин
Излезе WordPress Jetpack со кој ќе можете на Вашиот WordPress да ги користите сите функции кои се достапни на WordPress.com блоговите.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Кога го качив wordpress-от на 3.1 кај мени бар-от ми излезе дел од кодот. Како да го сокријам?

Се работи за ОВОЈ сајт.

Г

Грејвдигер

Гостин
Оди во header.php избриши го, вишок ти е.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
не постои class=""> во header.php

edit: sredeno :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom