WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
Ако напраам апдејт на верзијата автоматски, дали преводот од македонски ќе се смени на англески?

Ако напраам апдејт на верзијата автоматски, дали преводот од македонски ќе се смени на англески?

Ќе си остане македонски, но има промена во стринговите и ќе имаш работи и на англиски.

Кога следува преводот за 3.1 :) ? знам дека до сега бевте експресни :smir:

Читај малку во написот. Требаше веќе да биде објавен, ама ја торко грешка датотека преведував и сеа почнав... во текот на утрешниот ден треба да биде.

Стварно не ми е јасно као не го видов тоа...не беше огромен напис па да не сум прочитал се...инаку ок сепак фала на одговорот и разбирањето :) апдејтирав веќе освен админ лентата за мене друга пормена нема...не дека нема но не ми е потребна

Можно ли е во кратки црти да ми објасни некој, или да ми даде некој линк со информации, како овој сајтов што го направив локално да го пренесам онлајн на веќе постоечки вордпрес акаунт?

Или воопшто не се поврзани двете, па ќе морам да се мачам...

Можно ли е во кратки црти да ми објасни некој, или да ми даде некој линк со информации, како овој сајтов што го направив локално да го пренесам онлајн на веќе постоечки вордпрес акаунт?

Или воопшто не се поврзани двете, па ќе морам да се мачам...

Под веќе постоечки вродпрес акаунт ако мислиш на акаунт на WordPress.com - Не може. На WordPress.com немаш никакви права за уредување на темата, освен CSS.

Ако се работи за сопствен хостинг и инсталирано WordPress, само папката со темата копирај ја на хостот и активирај ја. А за содржината прочитај на тука или тука.

Инаку достапен е и mk.wordpress.org од каде што можете директно да го преземете WordPress на Македонски или да направите надградба преку админ панелот. :smir:

Под веќе постоечки вродпрес акаунт ако мислиш на акаунт на WordPress.com - Не може. На WordPress.com немаш никакви права за уредување на темата, освен CSS.

Од тоа и се плашев ама си реков да прашам. Тенкју во секој случај.

Кога го качив wordpress-от на 3.1 кај мени бар-от ми излезе дел од кодот. Како да го сокријам?

Се работи за ОВОЈ сајт.

Оди во header.php избриши го, вишок ти е.

не постои class=""> во header.php

edit: sredeno :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom