POS-51
Infinity Driver
- Член од
- 11 ноември 2008
- Мислења
- 1.411
- Поени од реакции
- 445
Шо има врска ? За сечиј вкус песни ќе има, сега само кои ми беа при рака тие ги ставив^
Видов Justin Bieber на страната, исклучив, не сакам уште еднаш да кликнам
Ти мислиш, ама ја ти гарантирам дека ако сајтот ти е како сега т.е. на Македонски, нема ништо да направиш... и само гугљ бот ќе ти го посетува.Еве една моја страна wordpress, бета верзија е уште ја досредувам, кога ќе ја средам ке и земам и едно доменче па нека тера, што мислите ? Инаку секојдневно ќе ги обновувам фајловите па мислам дека добро ќе испадне
Ај сега види ?Воопшто немаш постови.
Попара користат CDN и таму им се сместени копии од податоците. Инаку во Поставувања - Мултимедија може да внесеш твој директориум каде сакаш да ти се прикачуваат фајловите.Би сакал wp-content/upload фолдерот да го пренесам на друг сервер, поточно би сакал да го пренесам на друг веб-сервер кој ќе го користам само за сликите. Кога ќе прикачам слика, истата да биде пренесена само на другиот сервер и од таму да биде прикажувана на вебсајтот. На пример од img1.site.com/images/
popara.mk има имплементирано вакво нешто само незнам како.
Знам за Поставувања - Мултимедија, ама ми треба да бидат прикачени во друг сервер. Не во истиот.Попара користат CDN и таму им се сместени копии од податоците. Инаку во Поставувања - Мултимедија може да внесеш твој директориум каде сакаш да ти се прикачуваат фајловите.
Не можеш такво нешто директно преку WordPress, ама имаш неколку бесплатни CDN сервиси - http://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network#Free_CDNsЗнам за Поставувања - Мултимедија, ама ми треба да бидат прикачени во друг сервер. Не во истиот.
А некоја алтернатива. Да инсталирам друга Wordpress инсталација на другиот вебсервер, таму да ги прикачувам сликите и да направам hotlink на вебсајтот. Се обидов но некако не ми успева за thumbnail.Не можеш такво нешто директно преку WordPress, ама имаш неколку бесплатни CDN сервиси - http://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network#Free_CDNs
Да не имаш нешто пред името на базата, јузерот што ти е на хостингот или така нешто... ? Пример: alex10_maci ?ej me iznervira ova,simnav wordpress anglisko i go instalirav ali sfativ deka mi treba na makedonski,e sea pa ne mozam da go instaliram,kreiram databaza i mi dava eror neso..
Можеме да се поврзиме со серверот за базата на податоци (што значи дека Вашето корисничко име и лозинка се во ред), но не можеме да ја избереме базата: maci.
e ova mi go vika,sto e problemot?ke go iskinam!