POS-51
Infinity Driver
- Член од
- 11 ноември 2008
- Мислења
- 1.411
- Поени од реакции
- 445
Шо има врска ? За сечиј вкус песни ќе има, сега само кои ми беа при рака тие ги ставив^
Видов Justin Bieber на страната, исклучив, не сакам уште еднаш да кликнам
Ти мислиш, ама ја ти гарантирам дека ако сајтот ти е како сега т.е. на Македонски, нема ништо да направиш... и само гугљ бот ќе ти го посетува.Еве една моја страна wordpress, бета верзија е уште ја досредувам, кога ќе ја средам ке и земам и едно доменче па нека тера, што мислите ? Инаку секојдневно ќе ги обновувам фајловите па мислам дека добро ќе испадне
Ај сега види ?Воопшто немаш постови.
Попара користат CDN и таму им се сместени копии од податоците. Инаку во Поставувања - Мултимедија може да внесеш твој директориум каде сакаш да ти се прикачуваат фајловите.Би сакал wp-content/upload фолдерот да го пренесам на друг сервер, поточно би сакал да го пренесам на друг веб-сервер кој ќе го користам само за сликите. Кога ќе прикачам слика, истата да биде пренесена само на другиот сервер и од таму да биде прикажувана на вебсајтот. На пример од img1.site.com/images/
popara.mk има имплементирано вакво нешто само незнам како.
Знам за Поставувања - Мултимедија, ама ми треба да бидат прикачени во друг сервер. Не во истиот.Попара користат CDN и таму им се сместени копии од податоците. Инаку во Поставувања - Мултимедија може да внесеш твој директориум каде сакаш да ти се прикачуваат фајловите.
Не можеш такво нешто директно преку WordPress, ама имаш неколку бесплатни CDN сервиси - http://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network#Free_CDNsЗнам за Поставувања - Мултимедија, ама ми треба да бидат прикачени во друг сервер. Не во истиот.
А некоја алтернатива. Да инсталирам друга Wordpress инсталација на другиот вебсервер, таму да ги прикачувам сликите и да направам hotlink на вебсајтот. Се обидов но некако не ми успева за thumbnail. Само во постови успеав да средам.Не можеш такво нешто директно преку WordPress, ама имаш неколку бесплатни CDN сервиси - http://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network#Free_CDNs
Да не имаш нешто пред името на базата, јузерот што ти е на хостингот или така нешто... ? Пример: alex10_maci ?ej me iznervira ova,simnav wordpress anglisko i go instalirav ali sfativ deka mi treba na makedonski,e sea pa ne mozam da go instaliram,kreiram databaza i mi dava eror neso..
Можеме да се поврзиме со серверот за базата на податоци (што значи дека Вашето корисничко име и лозинка се во ред), но не можеме да ја избереме базата: maci.
e ova mi go vika,sto e problemot?ke go iskinam!