WordPress

Г

Грејвдигер

Гостин
Кој први три компоненти, која 4та компонента... Дај биди поконкретен што правиш и како го прикачуваш сајтот.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Веќе понасловот свативте што сакам да дознаам, има теми и ги знам каде има генерални дискусии но таму се е измешано,премногу одговори,премногу мешање од неискусни членови затоа си отворив посебна тема ако знае некој да ми објасни како да го дознаам ке му бидам многу благодарен фала многу.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
ај кој знае да помогне :)
ми треба табела која автоматски сама ќе се подредува. ако на пример имам нешто вака: 1. ајклсдн 20 поени, 2. лиасјд 10 поени, да ги подреди според поените.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
ај кој знае да помогне :)
ми треба табела која автоматски сама ќе се подредува. ако на пример имам нешто вака: 1. ајклсдн 20 поени, 2. лиасјд 10 поени, да ги подреди според поените.
Подредувањето најдобро да го направиш кога ги зимаш податоците од базата

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ајде јас да прашам нешто...Како да ми биде на македонски темата/темплејтот....Значи не вордпресот туку самиот темплејт на ми излегуваат прашалници кога ке напишам кирилица? Фала однапред.

Г

Грејвдигер

Гостин
Ајде јас да прашам нешто...Како да ми биде на македонски темата/темплејтот....Значи не вордпресот туку самиот темплејт на ми излегуваат прашалници кога ке напишам кирилица? Фала однапред.
Стави му UTF-8 енкодинг.
И инсталирај го сам, не преку тие готовите инсталери. Така нема да имаш проблем.

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Utf-8 e ама пак е тај проблем!?

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
100% сам го немаш инсталирано WordPress. Земај аплоадирај го сам и инсталирај го, не преку инсталаторите... тапа се.
Хм,спор сум малце....не капирам шо сам да инсталирам....Вордпрес ми инсталирано преку цпанел а темплејто го ставам пеку фтп клиент...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Хм,спор сум малце....не капирам шо сам да инсталирам....Вордпрес ми инсталирано преку цпанел а темплејто го ставам пеку фтп клиент...
Епа вордпресот инсталирај го преку фтп заедно со темплејтот и инсталацијата конфигурирај ја сам, а не преку цпанел.

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Најде решение смени го го овај дел
PHP:
define(’DB_CHARSET’, ‘utf-8′);
; со

PHP:
define(’DB_CHARSET’, ‘windows-1251′);
во wp-content.php

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Имам потреба од личност која знае да работи на Wordpress, потребен ми е за измени некои на моменталниот дизајн.

Околу цената и повеќе информации во врска со дизајнот да ме контактира

Последно уредено од модератор:

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Пример сакам во вордпресот да напикам скрипта за огласување...(као паза3 и слично) значи не мора да биде нешо комплицирано ама да биде функционално...Е сега прашањето ми е може да го изведам тоа нешо со плагин или како и да иде некој ако може малку објаснување да даде.Еве за пример како на кајгана на порталот шо е огласникот.

Г

Грејвдигер

Гостин
Пример сакам во вордпресот да напикам скрипта за огласување...(као паза3 и слично) значи не мора да биде нешо комплицирано ама да биде функционално...Е сега прашањето ми е може да го изведам тоа нешо со плагин или како и да иде некој ако може малку објаснување да даде.Еве за пример како на кајгана на порталот шо е огласникот.
Па и не ти треба некој плагин, освен форма преку која ќе се испраќаат огласите (а ги има веќе готови плагини со кои ти може да си креираш custom form). И ќе ти треба само да си искодираш изгледот што каде да ти прикажува, и можеби ќе имаш некоја потреба од custom fields.

Член од
14 јуни 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Здраво дали некој може да ми помогне имам хостинг и нормално со хостингот и домен.
Но сакам на др домен да ми работи страната а не од на хостингот доменот да работим но имам проблем кога ќе го поставам домен во woordpress - setings general vo Site Address (URL) но не е во ред ми прави проблем дали може некако д сае среди

Kajgana Shop

На врв Bottom