Г
Грејвдигер
Гостин
Кој први три компоненти, која 4та компонента... Дај биди поконкретен што правиш и како го прикачуваш сајтот.
Подредувањето најдобро да го направиш кога ги зимаш податоците од базатаај кој знае да помогне
ми треба табела која автоматски сама ќе се подредува. ако на пример имам нешто вака: 1. ајклсдн 20 поени, 2. лиасјд 10 поени, да ги подреди според поените.
Стави му UTF-8 енкодинг.Ајде јас да прашам нешто...Како да ми биде на македонски темата/темплејтот....Значи не вордпресот туку самиот темплејт на ми излегуваат прашалници кога ке напишам кирилица? Фала однапред.
100% сам го немаш инсталирано WordPress. Земај аплоадирај го сам и инсталирај го, не преку инсталаторите... тапа се.Utf-8 e ама пак е тај проблем!?
Хм,спор сум малце....не капирам шо сам да инсталирам....Вордпрес ми инсталирано преку цпанел а темплејто го ставам пеку фтп клиент...100% сам го немаш инсталирано WordPress. Земај аплоадирај го сам и инсталирај го, не преку инсталаторите... тапа се.
Епа вордпресот инсталирај го преку фтп заедно со темплејтот и инсталацијата конфигурирај ја сам, а не преку цпанел.Хм,спор сум малце....не капирам шо сам да инсталирам....Вордпрес ми инсталирано преку цпанел а темплејто го ставам пеку фтп клиент...
Па и не ти треба некој плагин, освен форма преку која ќе се испраќаат огласите (а ги има веќе готови плагини со кои ти може да си креираш custom form). И ќе ти треба само да си искодираш изгледот што каде да ти прикажува, и можеби ќе имаш некоја потреба од custom fields.Пример сакам во вордпресот да напикам скрипта за огласување...(као паза3 и слично) значи не мора да биде нешо комплицирано ама да биде функционално...Е сега прашањето ми е може да го изведам тоа нешо со плагин или како и да иде некој ако може малку објаснување да даде.Еве за пример како на кајгана на порталот шо е огласникот.