WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
Кој први три компоненти, која 4та компонента... Дај биди поконкретен што правиш и како го прикачуваш сајтот.

Веќе понасловот свативте што сакам да дознаам, има теми и ги знам каде има генерални дискусии но таму се е измешано,премногу одговори,премногу мешање од неискусни членови затоа си отворив посебна тема ако знае некој да ми објасни како да го дознаам ке му бидам многу благодарен фала многу.

ај кој знае да помогне :)
ми треба табела која автоматски сама ќе се подредува. ако на пример имам нешто вака: 1. ајклсдн 20 поени, 2. лиасјд 10 поени, да ги подреди според поените.

ај кој знае да помогне :)
ми треба табела која автоматски сама ќе се подредува. ако на пример имам нешто вака: 1. ајклсдн 20 поени, 2. лиасјд 10 поени, да ги подреди според поените.
Подредувањето најдобро да го направиш кога ги зимаш податоците од базата

Ајде јас да прашам нешто...Како да ми биде на македонски темата/темплејтот....Значи не вордпресот туку самиот темплејт на ми излегуваат прашалници кога ке напишам кирилица? Фала однапред.

Ајде јас да прашам нешто...Како да ми биде на македонски темата/темплејтот....Значи не вордпресот туку самиот темплејт на ми излегуваат прашалници кога ке напишам кирилица? Фала однапред.

Стави му UTF-8 енкодинг.
И инсталирај го сам, не преку тие готовите инсталери. Така нема да имаш проблем.

Utf-8 e ама пак е тај проблем!?

100% сам го немаш инсталирано WordPress. Земај аплоадирај го сам и инсталирај го, не преку инсталаторите... тапа се.
Хм,спор сум малце....не капирам шо сам да инсталирам....Вордпрес ми инсталирано преку цпанел а темплејто го ставам пеку фтп клиент...

Хм,спор сум малце....не капирам шо сам да инсталирам....Вордпрес ми инсталирано преку цпанел а темплејто го ставам пеку фтп клиент...
Епа вордпресот инсталирај го преку фтп заедно со темплејтот и инсталацијата конфигурирај ја сам, а не преку цпанел.

Најде решение смени го го овај дел
PHP:
define(’DB_CHARSET’, ‘utf-8′);
; со

PHP:
define(’DB_CHARSET’, ‘windows-1251′);
во wp-content.php

Имам потреба од личност која знае да работи на Wordpress, потребен ми е за измени некои на моменталниот дизајн.

Околу цената и повеќе информации во врска со дизајнот да ме контактира

Последно уредено од модератор:
Пример сакам во вордпресот да напикам скрипта за огласување...(као паза3 и слично) значи не мора да биде нешо комплицирано ама да биде функционално...Е сега прашањето ми е може да го изведам тоа нешо со плагин или како и да иде некој ако може малку објаснување да даде.Еве за пример како на кајгана на порталот шо е огласникот.

Пример сакам во вордпресот да напикам скрипта за огласување...(као паза3 и слично) значи не мора да биде нешо комплицирано ама да биде функционално...Е сега прашањето ми е може да го изведам тоа нешо со плагин или како и да иде некој ако може малку објаснување да даде.Еве за пример како на кајгана на порталот шо е огласникот.

Па и не ти треба некој плагин, освен форма преку која ќе се испраќаат огласите (а ги има веќе готови плагини со кои ти може да си креираш custom form). И ќе ти треба само да си искодираш изгледот што каде да ти прикажува, и можеби ќе имаш некоја потреба од custom fields.

Здраво дали некој може да ми помогне имам хостинг и нормално со хостингот и домен.
Но сакам на др домен да ми работи страната а не од на хостингот доменот да работим но имам проблем кога ќе го поставам домен во woordpress - setings general vo Site Address (URL) но не е во ред ми прави проблем дали може некако д сае среди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom