Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Не, не е заебанција. :pos::pos: И трејлер има од чудово :pos:

Прегледај го приврзокот 329274
А зошто Ана Болен да не биде транс-родово лице, зошто жена мора да биде?
Зошто кралица мора да биде, или некоја благородничка? Зошто не ја претстават како транс-родов маж, кој е самохрана мајка што стенка под бремето на средновековниот патријархат?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Филмови се тоа е забава и уметност не историски учебник.
Да „забава и уметност“. Ништо повеќе... И после како резултат искачаат пациенти како тебе. :cautious:

Филмови направени според историски настани треба барем основните факти да ги покажат точно, како на пример ебената боја на кожата. Не е само тоа, веќе ги прават љгбти ликови такви за кои никогаш немало такви сознанија. Следно и транс пациенти ќе вметнуваат во ревизијата на реалноста, и таквите како тебе сето тоа ќе го голтаат без проблем.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Да „забава и уметност“. Ништо повеќе... И после како резултат искачаат пациенти како тебе. :cautious:

Филмови направени според историски настани треба барем основните факти да ги покажат точно, како на пример ебената боја на кожата. Не е само тоа, веќе ги прават љгбти ликови такви за кои никогаш немало такви сознанија. Следно и транс пациенти ќе вметнуваат во ревизијата на реалноста, и таквите како тебе сето тоа ќе го голтаат без проблем.
Сега јас сум ти крив што имаш застарени сваќања :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

Епа тогаш добро што сум назаден

Немам проблем со црнци ниту сум расист. Океј е да глумат во филм кој се одвива во модерно време, па и сите глумци да се црни, но не е во ред кога црнец глуми лик кој е белец(историски докажано), па и обратно.
А на англиски што зборат кинези, јапонци и грци?

А зошто Ана Болен да не биде транс-родово лице, зошто жена мора да биде?
Зошто кралица мора да биде, или некоја благородничка? Зошто не ја претстават како транс-родов маж, кој е самохрана мајка што стенка под бремето на средновековниот патријархат?
Тоа не може зошто нема да има веце за него/неа :D

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Од секогаш Европејците биле најнапредни.
Европејците се напредни само проблем им прават (((Европејците)))

Немам проблем со црнци ниту сум расист. Океј е да глумат во филм кој се одвива во модерно време, па и сите глумци да се црни, но не е во ред кога црнец глуми лик кој е белец(историски докажано), па и обратно.
Се е тоа плански, перење мозок на младите дека во Европа одсекогаш заедно живееле и луѓе и црнци и миц по миц да се увезат уште се до пропаст.
Мислам можеби западот и не заслужува подобро но ќе наебеме и ние.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Европејците се напредни само проблем им прават (((Европејците)))

Се е тоа плански, перење мозок на младите дека во Европа одсекогаш заедно живееле и луѓе и црнци и миц по миц да се увезат уште се до пропаст.
Мислам можеби западот и не заслужува подобро но ќе наебеме и ние.
Од црнци ќе пропаднеме дефинитивно :pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Од црнци ќе пропаднеме дефинитивно :pos:
Исто и со нож кога ќе те прободе некој, не умираш од ножот туку заради тоа што некој дотичниот нож го употребил за да те убие.

Најпосле @Eisenhorn не ти кажа дефинитивно предвидување на иднината, туку посочи на негативен (ок, самоубиствено негативен) тренд. Не е тој оној што овде ги преувеличува работите, туку таквите како тебе не се соочувате со реалноста освен истата доволно силно не ве лупне по глава.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.328
Поени од реакции
26.278
Не го пратам Елон Маск. Ја мислев дека, у најбољи случај, е индиферентен кон срањево.
Изгледај некое интервју. И јас бев на тоа мислење до пред некој месец. Овој е конзерва повеќе од мене и тебе заедно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.218
Поени од реакции
42.965
Ова со Џони Деп цела сага е судењево, све јавно. Само ептен досадно ми е да го пратам како мумла. Али типкава со која бил женет апла ненормална нешто налик на онаа од Вил.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Јас сум за геј брак и слободна миграција.
Геј брак е слобода исто како и миграцијата плус миграцијата е добра за економијата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
На кој му е гајле што ти како поединец мислиш?
(и тоа не баш бистар поединец)

Реплицираш на пост каде се објаснува дека во Калифорнија (а со тоа и во САД), не постои демократија и не се почитува волјата на мнозинството која е јасно изразена преку гласање на референдуми... Тоа е поентата и ако веќе реплицираш, реплицирај за поентата.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Јас сум за геј брак и слободна миграција.
Геј брак е слобода исто како и миграцијата плус миграцијата е добра за економијата.
А шо подразбираш под подобра економија?Зони во Гетеборг каде шо полицијата не смее да се доближи а не пак да ги сузбие бандите кои дивеат таму?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.429
Поени од реакции
35.117
^^ Тоа е приказната што им се продава на таквите како него... Добро било за економијата. А во реалноста најголемиот дел од таквите имигранти се паразити и цицачи на социјална помош, не се работници.

Многумина не разбираат зошто западните држави повеќе прибираат имигранти од затуцани средини од Африка/Азија, додека со децении ја игнорираат достапната имиграција од источна Европа. Иако луѓето од источна Европа се 100% компатибилни со локалната западна култура и веќе во втора генерација се целосно асимилирани. Но не, „западњаците“ сепак инсистираат на затуацни козојебачи... Некој што не разбира можеби ќе се праша зошто? Па затоа што сакаат имигранти кои ќе го поделат општеството, имигранти кои нема да се асимилираат во локалната средина туку ќе се двојат и ќе прават гетоа каде ни полиција не влегува без поддршка од армија и оклопна механизација.

Само да се разберене, не е дека државите званично го сакаат ова туку дека на силите кои го влечат конците, им одговара раслојување на општеството. За полесно да владеат. Раздели и владеј. Вети им на козоебачите нешто, повеќе социјална помош на пример, и ќе гласаат за било што... Ама таквите како оној погоре не ја гледаат реалноста, туку си ја голтаат приказната дека „имиграцијата е добра за економијата“.

Kajgana Shop

На врв Bottom