Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Ете, имаш разделени класови во Јахја Кемал, пушти си ги децата таму нека ти учат по турски систем.
Ne, za zal kaj nas nema zenska akademija i maska akademija.
Vprocem devojkite od vakvi zenski ucilista procentualno poveke zastapuvaat vo naucnite sferi.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.316
Поени од реакции
28.244
Vprocem devojkite od vakvi zenski ucilista procentualno poveke zastapuvaat vo naucnite sferi.
А машките се многу понеизживеани и поагресивни во удварање со сељачки фори зошто женска особа што не и е во крва врска немаат видено до 18г. Женските бетер, секој што ќе и побара упаљач на улица ќе и биде потенцијален иден дечко и маж со 17 деца или манијак што сигурно ќе ја силува ако му даде упаљач.
Дивљачкото однесување на мигрантине и простотилакот кај нусињата ти се доволен пример од полово одделено општество.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
А машките се многу понеизживеани и поагресивни во удварање со сељачки фори зошто женска особа што не и е во крва врска немаат видено до 18г. Женските бетер, секој што ќе и побара упаљач на улица ќе и биде потенцијален иден дечко и маж со 17 деца или манијак што сигурно ќе ја силува ако му даде упаљач.
Дивљачкото однесување на мигрантине и простотилакот кај нусињата ти се доволен пример од полово одделено општество.
Opstestvoto ne e polovo oddeleno, samo obrazovanieto.

Dali mislite deka britanija e takva zemja, bidejki sigurno ima mnogu benefiti stom nivnata elita vo takvi skoli gi praka decata.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.316
Поени од реакции
28.244
Opstestvoto ne e polovo oddeleno, samo obrazovanieto.

Dali mislite deka britanija e takva zemja, bidejki sigurno ima mnogu benefiti stom nivnata elita vo takvi skoli gi praka decata.
Првин да ти се заблагодарам што ми персираш, сепак нема потреба :icon_mrgr:

Мислам дека е во ред да се одвоени во некои сегменти за да нема злоупотреба од нонбинари и останати полумутирани новоизмислени родови и полови кај вециња, соблекувални, затвори, студентски домови.
Но не знам што би било толку голем бенефит во учењето географија, физика, биологија, англиски во одвоени класови.
Таквата поделеност таму и тоа строго во елитните школи можеби е културно наследство и традиција од почетоците и основањето на школото во 18-19 век каде што било нормална работа да бидат поделени.
И кај нас имало поделени школи по пол. Скоро секој поголем град имал машка и женска гимназија меѓу двете светски војни.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Но не знам што би било толку голем бенефит во учењето географија, физика, биологија, англиски во одвоени класови.
Таквата поделеност таму и тоа строго во елитните школи можеби е културно наследство и традиција од почетоците и основањето на школото во 18-19 век каде што било нормална работа да бидат поделени.
И кај нас имало поделени школи по пол. Скоро секој поголем град имал машка и женска гимназија меѓу двете светски војни.
2 glavni benefita
Momcinjata i devojcinjata razlicno se razvivaat, logicno, obrazovanie sto ja sledi prirodata na momcinjata i na devojkite soodvetno ke donese podobri rezultati.

Vo kombinacija so vtoriot faktor sto e kompleten fokus na studii bez distrakcii od tekovnite hormonalni promeni.

Nadvor od ucilisteto zivotot si tece normalno.

J

joli1

Гостин
Сметаш дека Арапите треба 100% да си ја зачуваат својата култура или мислиш само на овој дел околу знамињата со виножито?
Сметам дека арапите немаат причина, ниту пак потреба да бидат толерантни спрема одредени девијации кои се табу у нивната култура. Истото го сметам и за било кој друг народ или култура. Екстремната толерантност е карактеристика на општество кое пропаѓа на секој план.

Поприлично сум сигурен дека на арапите не им пречат туристи кои што се педери, туку туристи кои што пробуваат да промовираат педерлук, па и од таму произлегуваат тие предупредувања дека секој кој што ќе се обиде да промовира LGBT срања (у вид на веење на LGBT знаме, итн) постои шанса да биде во животна опасност, не од страна нивната влада, туку од нивниот народ.

Иначе да, се сложувам дека треба да постојат машки и женски училишта.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Сметам дека арапите немаат причина, ниту пак потреба да бидат толерантни спрема одредени девијации кои се табу у нивната култура. Истото го сметам и за било кој друг народ или култура. Екстремната толерантност е карактеристика на општество кое пропаѓа на секој план.

Поприлично сум сигурен дека на арапите не им пречат туристи кои што се педери, туку туристи кои што пробуваат да промовираат педерлук, па и од таму произлегуваат тие предупредувања дека секој кој што ќе се обиде да промовира LGBT срања (у вид на веење на LGBT знаме, итн) постои шанса да биде во животна опасност, не од страна нивната влада, туку од нивниот народ.

Иначе да, се сложувам дека треба да постојат машки и женски училишта.
Америчката култура долго време налагала црнците да бидат робови, а потоа да бидат сегрегирани. Брак меѓу луѓе од различни раси бил дури и со закон забранет. Американците немале ниту причина, ниту потреба, да го сменат овој дел од својата култура?

Не те разбирам со тоа академија? Сакаш и на факултет сегрегација или Јахја Кемал веќе не ги дели учениците по пол?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Не те разбирам со тоа академија? Сакаш и на факултет сегрегација по пол или Јахја Кемал веќе не ги дели учениците по пол?
Mislam na onie zenski skoli i maski skoli.
Na fakultet se veke vozrasni edinki ne se poveke deca.

J

joli1

Гостин
Америчката култура долго време налагала црнците да бидат робови, а потоа да бидат сегрегирани. Брак меѓу луѓе од различни раси бил дури и со закон забранет. Американците немале ниту причина, ниту потреба, да го сменат овој дел од својата култура?
Не знам која е поврзаноста тука. Јас никаде не оправдав робовладателство или расизам.

Не можеш да ми речеш дека укинување на робовладателство е нешто слично како дозволување на промовирање на LGBT материјал.

J

joli1

Гостин
И само држење за рака до прва брачна ноќ, ништо повеќе (y)
Реално, јас лично не гледам ништо лошо во тоа, поготово во време каде интимноста нема никаква вредност за двата пола. Ако јас се прашувам, чување до свадба и држење за рака до свадба. :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Не знам која е поврзаноста тука. Јас никаде не оправдав робовладателство или расизам.

Не можеш да ми речеш дека укинување на робовладателство е нешто слично како дозволување на промовирање на LGBT материјал.
Сметам дека арапите немаат причина, ниту пак потреба да бидат толерантни спрема одредени девијации кои се табу у нивната култура. Истото го сметам и за било кој друг народ или култура.
Настрана знамињата, арапската култура има многу поголеми проблеми од тоа. Луѓето не се дискриминираат по раса како во Америка, туку по пол и вера, но концептот е ист. И затоа те прашав, дали стопроцентно ги поддржуваш Арапите во зачувување на нивната култура или зборуваш само околу знамињата со виножито.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Ај тролање ќе завршите како робвладетелите од 18 век во историјата наскоро.
Во пензија со нашите внуци на сенатроски функции?

Додуше како тргнала работата повеќе шанси има во Европа да се воведе Шеријат па еве ти робовладетелство пак. Плус каменуванје.

Kajgana Shop

На врв Bottom