A Dutch girl is humiliated and forced to apologize to immigrant girls on her knees. Then she is beaten and called "cancer hooker".
It cannot be otherwise than that this is racism towards the Dutch?
Ја нема никад да заборавам една сцена што ја посведочив во Холандија пред некој 7-8 години..
Чекав автобус за да се приберам, и попладне, нормално имаше народ на автобуската постојка, меѓу кои и ученички со ранци со униформа.
И си стоиш си чекаш…
А на две метра од мене, неколку ученички “холанѓанки” па дали беа прва средно макс, а може и основно, бучни и коментираа…
Три или четири беа(не се сеќавам точно), и иако збор не ги разбрав, точно од ситуацијата укапирав дека оговараа една друга ученичка што си стоеше настрана и се правеше дека не ги гледа/слуша..
Ама тоа така апла покажуваа, коментираа и се смееја… дури жал ми падна!
Е интересниот дел, е што токму девојчето што го исмеваа(претпоставувам), беше апла холанѓанче, плаво плаво, по плаво не може да биде!
А од овие три-четири што исмеваа, две беа ќумбиња, и тоа апла ќумбе калаисани..!!
И баш тие беа најгласните!
После во автобус, до моја постојка, нит знам кај се симнаа, ни што бидна…
И се враќам кај пријателиве што бев(македонци), и прво што им кажав беше тоа! Толку силен впечаток ми остави, и уште го памтам!
Ништо поразлично претпоставувам не е од кај нас со шипурките…
Само што и ние се двоиме и се групираме, а холандезите се мешаат со племињата.
Кај нас вакво нешто нема шанса да се деси!