- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 16.451
- Поени од реакции
- 18.710
За случајот шо пишав тука за другарката шо му беше откажан летот Скопје Малме, од тие шо бараше обештетување и враќаа на меил дека не и следува оти прифатила хотелско сместување, превоз и другиот ден полетаат за Малме.Mozebi avionot stvarno da poletal no toa ne znaci deka imalo patnici vo nego
Cim imas sms i mail deka e otkazan ti dava mala prednost koga ke se raspravas so kompanijata za refundot sto ti sleduva.
Ajde sega da vidime Tirana (nadvor od EU) - Katanija (vo EU) letas so Wizz Malta W4 bese nivni kod ako ne se lazam
Znaci kompanijata e registrirana vo EU i edna od destinaciite e vo EU, ispolnuvas uslovi po dva parametri
Prvo ke si baras osteta od wizzair istoto mozes da go napravis sam na sledniov link HOW TO SUBMIT A CLAIM (baraj go ova so golemi bukvi sto ti e pisano za da go najdes tocniot del), na istata strana imas i informacii sto kako ti sleduva
Moze da se pravat naudreni i da ti pisat aaa letot bese odlozen poradi pricini koi se nadvor od domenot na prevoznikot (cesto znaat da go pravat toa) i da ti recat deka ne ti sleduva obestetuvanje ama ako e taka ke mora da ti dadat informacija koi se tie pricini
Dokolku te odjebat bez da dadat validna pricina procitaj go linkov za da vidis kogo i kade treba da kontakltiras: https://airdisputes.com/air-france-denied-my-delay-compensation-so-i-challenged-them-and-won/
Ova e istiot link sto bese spodelen i so @Ivica^ minatoto leto kade sto on se zalese, ova e nesto nalik nase MNAV (kontrola na letanje i mora da im podnesat pravata pricina na niv nemoze da gi zaebavaat i ovie ke te poddrzat dokolku navistina ti sledi osteta)
Drugata opcija koha @Ivica^ sam ja najde e da se zali na sledniov link http://ec.europa.eu/consumers/ (kolku toa mu pomognalo neznam zasto jas ne sum go koristel, moze on da spodeli iskustvo), ama u najdobar slucaj ne ti steti i da prijavis tamu
So ogled na toa sto preku ova se golemi sansite da dobies ne gi gledal da idam preku agencija sto posreduva vo vakvi slucai (iako mozebi ke potrae procesot nekoj mesec), dokolku ne sakas sam da teras i ti e okej da im platis % od dobivkata na nekoja od agenciive so zadovolstvo oni ke ti pomognat. Koja agencija da ja koristis pojma nemam zasto do sega jas sam sum si brkal pa nemozam da ti preporacam niedna ama barem dve bea spomnati tuka AIRHELP ili taka nesto pred nekoja strana (clen imase staveno i screenshot od slucajot) i clenov nad mene sto ti gi spomnuva flightclaimeu
Pak ke recam ne sum koristel ne znam kako ide so niv, ama kolku sto imam slusnato zimaat ubav procent (znae da bide i do 25-35%)
So sreka vo slucajov
Потпишале и некаков документ на аеродром.