Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Па треба да е постабилен од андроид, сепак за оваа цена нема добар андорид телефон, кој нема да кочи и лагира. А гледав сега во маркетот за wp има доста добри апликации.

Да, има добри апликации, ама па на Android маркетот многу пати ми се случило да најдам апликации за коишто воопшто не сум мислел дека може да ги има. Има и од пиле млеко :).

Да, има добри апликации, ама па на Android маркетот многу пати ми се случило да најдам апликации за коишто воопшто не сум мислел дека може да ги има. Има и од пиле млеко :).

Хаххаа тука си многу во право :ROFLMAO:. Тоа е сега за сега ќе го земам овој и ќе видиме како ќе оди.

8000 денари .. мислам дека воопшто цената не е висока, нели?
Ме интересира дали екранот е добар, бидејќи резолуцијата е 480x800? И дали со софтверот нема никакви проблеми све си иде без lag??
Во првиот пост имаше напишано дека телефонот не е нешто посебен, а сега дека телефонот е добар, значи сепак се предомисли? :P :D
Во споредба со хтц 7моцарт и лг е-900 оптимус7 и не е нешто посебно.
Резолуцијата и камерата се за нијанса подобри.Софтверот лета вози дуалкоре процесор 1Ghz.
За рзалика од хтц 7моцарт и лг е-900 оптимус7 тачот е побрз и e многу полесен.
Полека се предомислувам за htc 8s

Во споредба со хтц 7моцарт и лг е-900 оптимус7 и не е нешто посебно.
Резолуцијата и камерата се за нијанса подобри.Софтверот лета вози дуалкоре процесор 1Ghz.
За рзалика од хтц 7моцарт и лг е-900 оптимус7 тачот е побрз и e многу полесен.
Полека се предомислувам за htc 8s

Тоа е тоа, виекндов си го купувам телефонов, сигурно ќе се покаже добро... Boomerang ,, фала ви многу што ми помогнавте за изборот па ќе пишам први импресии :D

Кај мене батеријата трае 2-2,5 дена,толку и го имам.Телефонот е добар и има доста апликации,имам симнато многу а ми останаа само 500 мб.
Пази како ја користиш батеријата,не се менува.
Го продплжив договорот и го земав со доплата од 7500 денари.
Ако не е тајна тебе колку ти го продаваат телефонот.

Што да не ќе сака да ја јаде батеријата, или да ја меша во шопска? хаха

На 20 Јуни и Самсунг ќе претставува нови wp8 телефони. Баш ме интересира што...

Дечки, ај ако може некој нека ми каже интересна апликација за теми на десктоп.Фала

Тоа е тоа, виекндов си го купувам телефонов, сигурно ќе се покаже добро... Boomerang ,, фала ви многу што ми помогнавте за изборот па ќе пишам први импресии :D
antooh
Го купи телефонот?Кажи ги првите впечатоци.

antooh
Го купи телефонот?Кажи ги првите впечатоци.

Не бев вчера цел ден дома затоа не напишав. Телефонот е супер.... одличен :D.
Дизајнот е многу уникатен и интересен, предобро стои во рака. Софтверот е убав и елегантен, за тоа не треба ни муабет да правиме. Камерата не е лоша вади ок слики. Батеријата ми издржа ден и пол со малтретирање на телефонот.
Мала минуска е тоа што нема предна камера. Маркетот е сиромашен во споредба со плеј/апп стор, ама сепак има доволно и добри се апликациите.
Телефонот е преубав според мене, очекував нешто помалку ама како да добив повеќе. (y)(y)(y)

Знае некој како да апдејтирам Нокиа Лумиа 710 од 7.8 на 8ца виндоус?

Знае некој како да апдејтирам Нокиа Лумиа 710 од 7.8 на 8ца виндоус?
Нема и нема ни да има, толку одат тие модели 710, 800, 900 до wp 7.8

некој да каже некоја добра GPS навигација за Windows 8, нешто слично ко iGO на андроид. :)

некој да каже некоја добра GPS навигација за Windows 8, нешто слично ко iGO на андроид. :)

Nokia Drive, одлична одлична апликација за офлајн навигација. Достапна за сите, и тоа бесплатно.

Навигон, оваа е со плаќање, ја корситев за пат Охрид - Виница се изненадив од прецизноста и точноста на оваа апликација.

Гармин, една од првите апликации за навигација, огромен хит во времето на windows mobile 6. Ја пробав не сум задоволен во поглет на мапите за Македонија. За странство е перфект.

Waze одлична програма за навигација, достапна е сега само за бета тестери. Се очекува овај месец да биде достапна за сите. (free секако)

CoPilot достапна ќе биде во текот на Јули за сите корисници.

Тоа е тоа во поглет на офлајн навигација на WP, сите големи имиња се веќе тука. Така да избор имаш голем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom